termit_tm Opublikowano 9 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2007 Chciał bym kopić auto które ma OC do lutego słyszałem ze mogę jeździć na OC poprzedniego właściciela, aż do końca tego terminu czy tak rzeczywiście jest ? czy jednak zaraz po kupnie muszę zapłacić OC ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 9 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2007 Chciał bym kopić auto które ma OC do lutego słyszałem ze mogę jeździć na OC poprzedniego właściciela, aż do końca tego terminu czy tak rzeczywiście jest ? czy jednak zaraz po kupnie muszę zapłacić OC ? możesz jeździć na OC poprzedniego właściciela - o ile tak ustalicie. Musisz udać sie do ubezpieczyciela i przepisać OC na Ciebie (aneks do tamtej umowy) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 9 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2007 Yoto ma racje, tylko zaglebiajac sie w szczegoly to nie jestem pewien, ale prawdopodobnie bedziesz musial doplacic roznice ze wzgledu na mniejsze znizki. W druga strone oczywiscie nigdy to nie dziala. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
termit_tm Opublikowano 9 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2007 czy podczas kupna powinienem spisać jakieś oświadczenie ? czy sprzedający musi gdzieś coś zgłosić ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 9 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2007 czy podczas kupna powinienem spisać jakieś oświadczenie ? czy sprzedający musi gdzieś coś zgłosić ? sprzedający zawsze zgłasza u ubezpieczyciela sprzedaż pojazdu - musi się przy tym określić czy ma to OC przejśc na nowgo właściciela czy nie (jak nie to jakąś tam część otrzyma z powrotem) chyba nie ma znaczenia jakie zniżki ma nowy właściciel - bo tu chodzi tylko o przepisanie polisy na nowego właściciela - a nie o nową umowę ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atomel Opublikowano 9 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2007 Dodam tylko, że sprzedający ma obowiązek powiadomienia miejscowego Wydziału Komunikacji a kupujący dokonać rejestracji w swoim WK w ciągu 30 dni od daty zawarcia umowy. W momencie gdy będzie dokonywał rejestracji na siebie musi przedstawić OC na siebie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macieqqq Opublikowano 9 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2007 http://www.ubezpieczeniaonline.pl/printarticle.php?id=262 - tutaj masz wszystko ladnie opisane... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...