Skocz do zawartości
Qla

Rekordy w kręceniu AXP 1700+ (same wyniki WCPUID)

Rekomendowane odpowiedzi

Co za bezczelny oszust. 

System Clock 210.34 MHz 

System Bus 400.68 MHz DDR 

Powinno być: 

System Clock 210.34 i System Bus 420.68 MHz ! 

OMG Qla idź się lepiej teraz pochlastaj ze wstydu, a ja się dziwię, że taki hard "Overclocker" mechl!n nawet nie zauważył podstępu. Tymczasem idę wypić piwo z Gulisesem o ile postawi

A wiesz co to asynchronik ??

Proc żeczywiście ma steping A0 napięcie 2V. Maks śmiga na 210x13 natomiast nie mam odpowiedniego chłodzenia (mam <font color="#FF0000">[ciach!]</font> radiator i wentyl ) i dlatego na 210x13 chodzi jakieś 1,5 minuty, temp93 *C . Później sie wyłącza. Jak zkręce chłodzenie odpowiednie to spróbuje podnieść jeszcze troche. Narazie to tyle.

HAHAHHABAUBHUHAHAHHAHAHAHAHHAHAHAH :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Tak się uśmiałem, że prawie się zesrałe. Człowieku!!!!! 90 C!!!!!!!!!!!!!

To masz grzanke a nie procesor. Idź się utop. A asynchronik to chyba jakaś choroba wieku dziecięcego. Ile niby asynchronicznie jest tam procent co?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe, RedNacz mam identyczny wynik. Z tym, że przyznaję się bez bicia - 2100+ AIUHB

No to mamy takie same proce. Tylko mój kosztował 210 = 13 za przesyłkę, a twój chyba jakieś 450.

Life is brutal. :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

BTW Rednacz ile wyciągnąłeś na CCR Benchmark na takiej częstotliwości ???

CCR nie robiłem bo nie mam tego klucza co go potzreba do oblicznia wyniku. ale jak mi go podasz to jeszcze dziś zrobie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie jest takie do końca brutal. Na codzień pracuję na ok. 2,2GHz i ten procek potrzebuje troszku mniejsze napięcie niż JIUGB (mój poprzedni). I myślę, że ma większy potencjał.

To ile w końcu miałeś na CCR ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przeglądałem wasze forum i kiedy zauważyłem ten temat to sie zarejestrowałem. Ten pacjent jest z mojego placu . Jutro zapukam do niego. I sie przekonam na własne oczy. Z tego co wiem to KT4V ma trub asynchroniczny(do którejś tam odpowiedzi)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok. ale wyniki za jakis czas podam, bo teraz mam nieprzetaktowany.

To co z Ciebie za overclocker :!: Podkrecasz proca tylko na swieta i kiedy koledzy wpadaja ?? Jak krecic to na stale :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaki jest sens zostawiać podkręconego kompa na noc... jak się ściąga na kaaza to raczej 1700+ wystarczy, a żywotność proca idzie się turlać. Dlatego jak ide spać to zmieniam magistralke na niską. A że od rana nie restartowałem kompa (dobry transfer mam na kilku żeczach to już tak zostało.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co za bezczelny oszust. 

System Clock 210.34 MHz 

Powinno być: 

OMG Qla idź się lepiej teraz pochlastaj ze wstydu, a ja się dziwię, że taki hard "Overclocker" mechl!n nawet nie zauważył podstępu. Tymczasem idę wypić piwo z Gulisesem o ile postawi

Proc żeczywiście ma steping A0 napięcie 2V. Maks śmiga na 210x13 natomiast nie mam odpowiedniego chłodzenia (mam <font color="#FF0000">[ciach!]</font> radiator i wentyl ) i dlatego na 210x13 chodzi jakieś 1,5 minuty, temp93 *C . Później sie wyłącza. Jak zkręce chłodzenie odpowiednie to spróbuje podnieść jeszcze troche. Narazie to tyle.

HAHAHHABAUBHUHAHAHHAHAHAHAHHAHAHAH :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

To masz grzanke a nie procesor. Idź się utop. A asynchronik to chyba jakaś choroba wieku dziecięcego. Ile niby asynchronicznie jest tam procent co?

chłopie gó*** sie znasz a bierzesz udział w tym forum jak nie wierzysz sam przyjedź i sprawdź :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok. będzie jutro.

zaraz ide oglądać (ide... ehh... na kompie) filma, a potem jeden odcinek FRIENDS i wtedy pokręce.

Zgłaszam się gdzieś ok 3.00.

Ok. Tu masz linka z rekordem Rav'a - http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=223...ighlight=wcpuid

A tu masz mój rekord - Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co za bezczelny oszust. 

System Clock 210.34 MHz 

Powinno być: 

chłopie gó*** sie znasz a bierzesz udział w tym forum jak nie wierzysz sam przyjedź i sprawdź :P

nie pyskuj bo po pysku...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok. będzie jutro.

zaraz ide oglądać (ide... ehh... na kompie) filma, a potem jeden odcinek FRIENDS i wtedy pokręce.

Zgłaszam się gdzieś ok 3.00.

Ok. Tu masz linka z rekordem Rav'a - http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=223...ighlight=wcpuid

A tu masz mój rekord - Dołączona grafika

ok. jeszcze mi tylko film zostal i benczkuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Qla- nie sciemniaj....

System clock i system bus to to samo uogolniajac... chyba ze jestes takim mistrzem ze fsb na procku wynosi (fizycznie na procku, po jego stronie kabla) 210mhz a po stronie chipsetu 200...

powiesz mi jak to osiagneles ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Qla usłyszał o async i już. Nie wie tylko że async jest między FSB a RAMem którego WhatCPU nie pokazuje, ale się uśmiałem - i co ciekawe większość ludzi stwierdziła że jego wytłumaczenie jest prawdziwe :oops:

Mała poprawka - WhatCPU pokazuje częstotliwość ramu w małej zakładce rozwijanej po prawej stronie - ale działa to chyba tylko z SDRAMami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeszcze specjalnie sie pofatygowalem i odkreciilem proca aby zrobic screena przy 1700+ - Qla - jestes oszust !!

Dołączona grafika

porownajcie sobie - mam ten sam OS i czcionke i wersja wcpuid ta sama :?

pozatym twoje 90st. baaaardzo mnie rozbawilo :lol: - t-bredy padaja przy 75 bodajze stopniach :lol: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem, w jakim kontekście użyłeś określenia hard "Overclocker"- jeżeli chciałeś mnie obrazić to Ci się nie udało.

A że to fake domyśliłem się już w mojej trzeciej odpowiedzi w tym topicu.

Na początku spojrzałem tylko na MHz- a te są możliwe do przyjęcia- wkońcu morphling1 wykręcił XP1700 na 2.93GHz.

Po prostu dałeś się nabrać jak dziecko, myślałem, że masz większego skilla w podkręcaniu. No offence.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

15 minut temu byłem zobaczyłem i proc naprawde na tyle śmigał. Max FSB miał 210 stabilnie na 185. Mnożnik 13 X a WCPUID tak śmiesznie pokazuje. :) Ale tera qla ma inny problem flasch biosu niewypalił (cóż za pech ) chłodzenie do [gluteus maximus] taki sobie <span style="color:red;">[ciach!]</span>lny radaiator i wentyl. 93*C po ok 1,5 minuty na tym paltiery nawet padną, o chłodzeniu wodą już nie wspomne . Może dzisiaj sie jeszcze qla pojawi jak zrobi bios :) Aczkolwiek wątpie w to. A tak aprorpos tu miały byś same wyniki a nie spekulacje na temat jego rekordu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

15 minut temu byłem zobaczyłem i proc naprawde na tyle śmigał. Max FSB miał 210 stabilnie na 185. Mnożnik 13 X a WCPUID tak śmiesznie pokazuje. :) Ale tera qla ma inny problem flasch biosu niewypalił (cóż za pech ) chłodzenie do <font color="#FF0000">[ciach!]</font> taki sobie <font color="#FF0000">[ciach!]</font> radaiator i wentyl. 93*C po ok 1,5 minuty na tym paltiery nawet padną, o chłodzeniu wodą już nie wspomne . Może dzisiaj sie jeszcze qla pojawi jak zrobi bios :) Aczkolwiek wątpie w to. A tak aprorpos tu miały byś same wyniki a nie spekulacje na temat jego rekordu.

Fajnie, ja jednak jestem lepszy wiec tez sie pochwale co by nie :D

Trafilem na wyjatkowo dobre TwinMOS'y ktore ida na 215 MHz, plyta tez jakos nie stwarza problemow a procek to JIUHB 0303 . Odblokowalem mu mnoznik i idzie teraz na 13.5. Do tego na VCORE 2.025 to jest calkiem stabilne przez jakies 2 godziny a temp to 45* w stresie na CPC fajnie nie ?

Jako dowod daje screena z WCPUID

Dołączona grafika

PS. Niech sie morphling schowa :D

looknijcie na boczny pasek tego obrazka zeby nie bylo ze ze mnie oszust :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...