Skocz do zawartości
moto

Zestaw Do Oceny :)

Rekomendowane odpowiedzi

Procesor : INTEL Core 2 Duo E6750

Płyta główna : MSI NEO2-FR P35

RAM : OCZ Platinum rev3 2x1GB 800mhz

Obudowa: CoolerMaster Elite 331 black

Zasilacz: Revoltec Straight Power Be-Quiet 450W

Karta graficzna: Palit GF 8600GT sonic+

Karta dźwiękowa i słuchawki : steel sound 5hv2 USB

Monitor Liteon 17 CRT (moze 19' , nigdy lcd!)

Mysz: Microsoft IE 3.0 Black

Podkładka: Everglide Titan Fnatic edition.

+ klawiatura za 60-80zl??

Początkowo nie będę robił o/c bo nie ma po co. Sprzęt jest wystarczająco dobry.

Za rok/półtora dokupię chłodzenie CPU (planuję że dojadę do 3ghz) i nową VGA (Palita sonica+ juz mam w domu. później będę kupował 8700/9x00).

Czy proponujecie jakieś zmiany?

z góry dziękuję za podpowiedzi :)

pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie, mobo lepiej Foxconn p35a, procek e4400 x)

Buda wg uznania, ja wziąłem Sharkoon Rebel 9 Eco + 2x Fander 120mm i jestem zadowolony (wychodzą podobnie cenowo).

Myszke weź a4tech 718BF, na allegro za ok 50zł + przesyłka, a mysz naprawde dobra;] Klawiatura.. albo logitech/labtec, albo coś tańszego, ja kierowałem się troche wyglądem i wygodą użytkowania - zamówiłem modecom mc-5002 (w sklepie za 50zł, na allegro za 35zł).

OC na procek napewno się przyda, wzrost wydajnosći będzie znaczny, a zrobisz to nawet na boxowym chłodzeniu (bez podnoszenia napięcia).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wiem czy warto kupować SteelSoundy, lepiej pogrzebać za czymś Sennheisera, nawet w podobnej cenie. Steel nie robi dobrego sprzętu do słuchania muzyki, a w graniu Sennki sprawują się wcale nie gorzej.

Pad - najlepsza ze szmat :).

Nie widzę potrzeby inwestowania w klawierę aż 60 zł, zwykły logitechowy OEM spełni Twoje wymagania.

Zervis: jeżeli wybrał MS IE 3.0, to znaczy, że zrobił to świadomie i z premedytacją :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@moto zestaw ok, z prockiem możesz trochę zejść, a nawet zejście do e2180 na dzień dzisiejszy nie jest złym pomysłem. Później zaoszczędzoną kasę w penryna. Mobo foxconna ;)

Myszke weź a4tech 718BF, na allegro za ok 50zł + przesyłka, a mysz naprawde dobra;]

tiaa i za 3 miesiące siądzie mu któryś przycisk (najprawdopodobniej ten najmniej używany), a później zacznie schodzić lakier ;) - spotkałem się już z kilkoma takimi przypadkami

nie wiem czy warto kupować SteelSoundy, lepiej pogrzebać za czymś Sennheisera, nawet w podobnej cenie.

za ok 180zł to tylko philipsy hp8900 ;) imho nie ma sensu pchać się w Senki Edytowane przez przemekbydgoszcz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Huntkeya 350 ap juz nigdzie nie dostane :(

a długo go szukałem, bq 450 to duży wydatek. ale postawie na niezawodność :)

co do słuchawek, grałem na seenheserach (pc150 i 155) kossach , icematach siberia i steelsoundach 5h, i takiego dźwięku w counter strike jak na ss 5h nie doświadczyłem nigdzie. wiec gorąco je polecam. :) aczkolwiek wyższość seenheiserów pod czas słuchania muzyki i oglądania filmów muszę szczerze przyznać.

CO DO PROCESORA: już nie wiem jaki brać, postawiłem na e6750 bo ma dobry mnożnik i 4mb cache. czy to nie miażdżąca przewaga nad e4400 (czy tam e4300)? proszę o jakąś ostateczna radę.

CO DO PŁYTY : słyszałem ze jak foxconna to p35 a nie p35a, ale nie wiem dlaczego, w każdym razie jeśli bym mógł dostać teraz foxconna w cenie ok. 400zł to bym go chętnie wziął. :) popytam sprzedawcę czy ma, (w czwartek, kiedy będę kupował).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

: już nie wiem jaki brać, postawiłem na e6750 bo ma dobry mnożnik i 4mb cache. czy to nie miażdżąca przewaga nad e4400 (czy tam e4300)

kup e2160 mnożnik 9, 1MB cache

podkręcisz go bez problemu i zobacz jaka jest różnica między

Cache 1 MB vs. 2 MB vs. 4 MB...

http://www.egielda.com.pl/?str=art&id=2906-8

i sam sobie odpowiedz czy warto płacić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi