Skocz do zawartości
Drunk_ZoZol

Battlefield 3

Rekomendowane odpowiedzi

zaraz zobaczę, kiedyś to były grosze, nie wiem jak teraz.

http://g4g.pl/cennik-bf3 49zł 16 slotów, bez rankingu na hasło... myślałem raczej o 32graczach min. - za miesiąc 49zł/16 slotów. sporo wychodzi np. na 3 miesiące, ale myślę że to do dogadania.

Edytowane przez Drunk_ZoZol

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja przeszedłem singielka. :D

I muszę powiedzieć, że ogólnie gry tego typu przechodziłem w ciężkich bólach - cod bo, bc2 w ogóle nie dokończyłem, to w bf3 grało mi się niezwykle przyjemnie mimo, ze skrypt skryptem pogania. Chyba to zasługa tej otoczki graficznej, wspaniałego oświetlenia, animacji i jakości tekstur, budują przez to mega klimat. Gierka nie za długa, nie za krótka, dla mnie w sam raz aby się nie znudzić. Drugi raz przejdę pewnie z kumplem w co-op, później zaczynam katować multi jak pozaliczam zaczęte tytuły. Zresztą do tego czasu może naprawią część bugów, nie mam parcia. ;>

Całkiem to chodziło jak na moją kiepską k. graficzną, wiadomo to nie multi i kosztem efektów można sobie pozwolić na spadki ~30 fps, aż żal rezygnować i zjeżdżać na high/medium z detalami. :D

Dołączona grafika

Dao-12 wymiata, mega fun ze strzelania tą luśnią. ;>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

faktycznie, 4zł za osobe... i to bez rankingu, a ranking by się przydał ze względu że przy okazji byśmy mogli poodblokować różne bajerki by potem się nie męczyć grając 4fun ;)

Dobry miałem pomysł, co? :D szczerze nie spodziewałem się że aż tyle osób dołączy, myślałem że tylko bardziej w temacie aktywni, a tu proszę :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mozna spokojnie zorganizowac jakas zrzutke, moge podac swoje konto inteligo, a ja to moge oplacac paypalem na jakikolwiek kraj zdecydujemy sie

gameserves.com maja dosc spora oferte serwerow rozmieszczonych w calej EU

Edytowane przez kucyk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No nie jest źle. 4.5zł i na miesiąc czasu na próbę można wykupić. no i nie będzie problemu z TS3. Dobra, to informacje na temat serwera zamieszczę na pierwszej stronie, jak już się wykupi. Do tego czasu info będzie na plutonie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 29.10.2011 o 11:13, oldskul napisał(a):

Da rade u mnie na low w niskiej rozdzielczości? Nie mam kasy na upgrade, poza tym ceny sprzętu są bardzo wysokie, przez dolara.

Powinieneś dać radę na minimum, u mnie jest znośnie, ale zależy jak dla Ciebie będzie to wyglądało.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

E co Wy tu o servie jak squadu nie mamy ani praktycznie zgrani nie jestesmy ;)

Wezcie zwoljacie bande kto w ogole sie pisze okolo 7-8 graczy jest gites (tylko takich stalych co by grali a nie co beda grac tylko w weekend, lub tez moga tylko do 20-stej ;|) no chyba ze serva tylko po to aby grac miedzy soba ;)

Panowie patrzcie co dzisiaj zamowilem ;):

Intel Core i5 2400 3,10 GHz BOX -> KLIK

Gigabyte GA-P67A-D3-B3 -> KLIK

Kingston HyperX DDR3 2X 4GB 1600MHz -> KLIK

W srode bedzie sprzet u mnie, i wtedy lecimy... ogien, ogien, ogien ;D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta, a ja z grafiką w [gluteus maximus] jestem. Dzwonie do gościa, może chociaż jakiegoś radka wezmę miast gf 260...

A co do serwera. Byłby nasz prywatny. Każdy zrobiłby zrzutę co łaska, a za kasę by się wzięło tyle miesięcy ile da radę. Ja serwerem nigdy nie operowałem, jeżeli pisdu mógłby i wie z czym to się je, to chętnie bym mu powierzył to zadanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 29.10.2011 o 13:17, Drunk_ZoZol napisał(a):

Ta, a ja z grafiką w [gluteus maximus] jestem. Dzwonie do gościa, może chociaż jakiegoś radka wezmę miast gf 260...

A co do serwera. Byłby nasz prywatny. Każdy zrobiłby zrzutę co łaska, a za kasę by się wzięło tyle miesięcy ile da radę. Ja serwerem nigdy nie operowałem, jeżeli pisdu mógłby i wie z czym to się je, to chętnie bym mu powierzył to zadanie.

Nie bede krzyczal glosno, ale operowalem rcon'em w cod1 / cod2 / cod4 / cod5 ;)

W bf'e nawet consoli nie ma, i zapewne jest panel administracyjny takze zadna filozofia operowac jako admin servem ;)

Ale od razu mowie, mam to gdzies ;p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie,a miał/ma ktoś problem z directX?? Gra zainstalowana z płytek DVD, jeszcze rano śmigała,a teraz nic,wywala komunikat o dX. System świeża 7,stery od Amd najnowsze,wszystkie aktualizacje ściągnięte,łącznie z aktaulizacją dX-a, grafika to HD4770.

Nadmienie,że problem występuje w brata w kompie,ja siedzę w pracy i nie mam kiedy podjechać do niego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co masz gdzieś? :D Pomóc nie chcesz? Tylko Nam, forumowiczom by się lepiej i przyjemniej grało, a Ty, jako forumowicz też byś pewnie nie raz/dwa zagrał. :) Nie wiem jak wygląda operowanie serwerem jako admin w innej grze niż cs 1.6/css.. no i unreal/quake itd. ale to stare czasy. Teraz nie wiem z czym to się je. :)

No właśnie mi też wywala problem z DX, zainstalowałem najaktualniejszy jaki znalazłem, ale czy zanikł problem - nie wiem, u mnie to występuje dopiero po pierwszej/po dwóch mapach w multi, ale stawiałbym u siebie grafikę. Bo wywala mi masę tekstu i na końcu bym zmienił grafę na coś z 512 ramu [;

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do servera BF3 dla graczy PPC zajebisty pomysl , tylko zrobcie zeby mozna placic paypalem

jezeli bedzie gdzies po srodku Europy pewnie beda wszyscy zadowoleni z pingow ,jest tu w temacie jakies 20% uzytkownikow na emigracji chyba ;)

Corso

Pytales czy mi tnie na CF 5850 , powiem tak

zazwyczaj jest 80-100 fps tyle ze czasami w extremalnych sytuacjach spadnie do 50fps

a to juz duzy dyskomfort jest , w BC2 mialem tak plynnie ze miod malina a tu musze jechac w dol z Automatycznych ustawien .

Sideband mial racje , w CF pamiec kart w CrossFire sie nie sumuje , a 1GB VRam do Ultra to porazka.

• Upvote 2
  • Downvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 29.10.2011 o 13:16, ChS napisał(a):

E co Wy tu o servie jak squadu nie mamy ani praktycznie zgrani nie jestesmy ;)

Wezcie zwoljacie bande kto w ogole sie pisze okolo 7-8 graczy jest gites (tylko takich stalych co by grali a nie co beda grac tylko w weekend, lub tez moga tylko do 20-stej ;|) no chyba ze serva tylko po to aby grac miedzy soba ;)

Panowie patrzcie co dzisiaj zamowilem ;):

Intel Core i5 2400 3,10 GHz BOX -> KLIK

Gigabyte GA-P67A-D3-B3 -> KLIK

Kingston HyperX DDR3 2X 4GB 1600MHz -> KLIK

W srode bedzie sprzet u mnie, i wtedy lecimy... ogien, ogien, ogien ;D

Wziąłeś płytkę, na której da się podkręcać procki a z kolei procka, który ma zablokowane o/c (wersja bez "K" na końcu), albo w jedną, albo w drugą. ;> No a grafy nie zmieniasz ? Będzie dosyć mocno ograniczała nowe podzespoły.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli ktoś z inżynierów napala się na FGM-148 JAVELIN to odradzam "farmirnie" do niego. Sprawdza się tylko na otwartej przestrzeni, czyli z 3 mapy, do tego latwo stracić lock'a, a przez czas namierzania jesteś bezbronni. Jego moc, od razu daje za 50 % dmg, nie jest dużo warta. Często trafi obok lub zahaczy o coś po drodze. Bezużyteczny na bliski dystans. Do tego amunicji jak na lekarstwo. Teoretycznie możemy tez ostrzeliwać cele powietrze ale jeszcze nikt z "recon" nie oznaczył takiego.

Edytowane przez KaszaWspraju

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sponsoringu? Tzn. będziesz opłacał 120zł miesięcznie? :D

Dobra, mam problem. Spory. Nie chodzi chyba o grafikę. Zaraz się o Log postaram z błędem i wrzucę tutaj, może ktoś powie ocb. Wcześniej tego nie uświadczyłem, a od przedwczoraj jest nonstop. Gra się sypie niby przez DX, wyłaczyłem aero w win7, włączyłem 100% wentylatorka na grafice - w maksymalnym stresie 59stopni. czyli o niecałe 5 stopni więcej niż w 2D na pulpicie... Ech...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 29.10.2011 o 13:32, ath napisał(a):

Wziąłeś płytkę, na której da się podkręcać procki a z kolei procka, który ma zablokowane o/c (wersja bez "K" na końcu), albo w jedną, albo w drugą. ;> No a grafy nie zmieniasz ? Będzie dosyć mocno ograniczała nowe podzespoły.

Dobrze, ze mam zyczliwych znajomych na forum pure pc, i zyczliwych kolegow w sieci komputronik ;)

Juz zmienilem na: kliku kliku

Na razie nie zmieniam grafiki... Moze pozniej ;)

Edytowane przez ChS

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 29.10.2011 o 13:43, Drunk_ZoZol napisał(a):

sponsoringu? Tzn. będziesz opłacał 120zł miesięcznie? :D

Dobra, mam problem. Spory. Nie chodzi chyba o grafikę. Zaraz się o Log postaram z błędem i wrzucę tutaj, może ktoś powie ocb. Wcześniej tego nie uświadczyłem, a od przedwczoraj jest nonstop. Gra się sypie niby przez DX, wyłaczyłem aero w win7, włączyłem 100% wentylatorka na grafice - w maksymalnym stresie 59stopni. czyli o niecałe 5 stopni więcej niż w 2D na pulpicie... Ech...

Miałem na myśli składkowe. :-P

@ Mario2k. Ja tam wymagań dużych nie mam, Caspian Border (full hd, ultra) 45 fps mi starczy. ;)

@VICTORious. Coś czuję, że dla tej gierki wiele osób zmieni kompy jak również je uwali. ;)

Edytowane przez Corso

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na wstępie witam!

Jeszcze się w tym temacie nie wypowiadałem chociaż go śledzę od dłuższego czasu. Podoba mi się (jako noobowi ;) ) inicjatywa Drunk_ZoZol'a i chętnie się dołączę od drużyny PPC i do zrzutki na serwer, jeśli można. Ale to dopiero po weekendzie, bo merlin nie dał rady dostarczyć przesyłki w piątek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, zanim zdecydujemy sie na serwer, mozecie potestowac w przegladarce 4 nastepujace lokacje?

(EU) London, UK Game Servers+

Shit's Getting Serious - 101stDivision.net

25ms

(EU) Amsterdam, NL Game Servers

DW# Dutch Warrior Clan.NL

35ms

(EU) Frankfurt, DE Game Servers

=AW=CONQUEST=CASPIAN=BORDER=24/7

30ms

(EU) Denmark Game Servers

[DK] TeamGLA Server (GameReactor.dk)

60-70ms