Skocz do zawartości
Drunk_ZoZol

Battlefield 3

Rekomendowane odpowiedzi

Co raz więcej tych cheaterów, ostatnio trafiam na takich co potrafią zabijać nożem przez cała mapę zanim jeszcze runda się rozpocznie... już nie mówiąc o dostawaniu head'a będąc w pojeździe. System punish'owania(o ile jest), ab, też jest do bani. Brak teamplay'u przez brak wbudowanego systemu voip to kolejne uwstecznienie w porównaniu do bf2.

btw. nie wiem czy pojazdy są w tej grze przesadzone czy ja mam takiego skilla, ale podobne wyniki mam co rundę...

jpg...

Z dobrym mechanikiem w czołgu jak są słabi przeciwnicy można zrobić cuda. Ostatnio nawet bez mechanika miałem k/d 33/3 choć 82 kile to dla mnie kosmos. Pewnie raporty poszły na twoim koncie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wynik ładny, w powietrzu czy na ziemi te 82 kille? Próbowałem teraz zbliżyć się choć trochę do tego wyniku, ale oczywiście jak już doszedłem do 40/0 to standardowo gra scraschowała (non stop ten sam błąd błąd bf3.exe - 4ece50fa)... i znowu, nic nie zapisane... Co ciekawe, dwoma jetami niszczyliśmy wszystkie pojazdy a mój team nie przejął ani jednej flagi przez 400 ticketów ;|

Edytowane przez vinoo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak patrząc na te wszystkie filmiki z BFa to wychodzę z założenia że brakuje battlerecordera...

Jak by mieli taki filmik nagrać:

http://www.youtube.com/watch?v=f6B_7ZRSwWg

z widokiem z noża czy heli to by nie było to samo ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z dobrym mechanikiem w czołgu jak są słabi przeciwnicy można zrobić cuda. Ostatnio nawet bez mechanika miałem k/d 33/3 choć 82 kile to dla mnie kosmos. Pewnie raporty poszły na twoim koncie.

Akurat robiąc ten wynik głownie sam jeździłem, na szczęście, gdy dostałem z javelina naprawiając sprzęt podniósł mnie medyk - cud. Dopiero dzisiaj przy 100/3 ktoś napisał, że mnie zareportował :D.

Wynik ładny, w powietrzu czy na ziemi te 82 kille? Próbowałem teraz zbliżyć się choć trochę do tego wyniku, ale oczywiście jak już doszedłem do 40/0 to standardowo gra scraschowała (non stop ten sam błąd błąd bf3.exe - 4ece50fa)... i znowu, nic nie zapisane... Co ciekawe, dwoma jetami niszczyliśmy wszystkie pojazdy a mój team nie przejął ani jednej flagi przez 400 ticketów ;|

Na ziemi. U mnie na szczęście jak już uda się wejść na serwer to tylko dc co jakiś czas mojego super internetu mnie wkurza. Najlepszą akcję miałem jak naprawiałem pojazd. Oczywiście ktoś z mojego teamu wsiadł i odjechał po drodze przejeżdżając mnie po to, aby ostatecznie wyskoczyć na fladze przejętą przez przeciwnika, żeby mogli go przejąć....

Teraz co runde trafia mi się jakiś cheater, oczywiście zawsze w przeciwnej drużynie.

Edytowane przez carek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kosztowała mnie mnóstwo straconego czasu... Na samych rankingowych w bf2 ponad 300h w pojazdach naziemnych, wszystkie pojazdy grubo ponad 1000h. A w BF3 już leci ponad 60h.

btw. do tych co zganiają brak skilla na: a to komputer słaby, myszka za tania czy też pingi za duże.

Obecnie gram na takiej myszce, która miała premierę w 2001r., kiedy to o DPI nikt nie słyszał, a osobiście mam ją chyba od 2003r. Oczywiście w infantry szału nią nie mogę zrobić (lubi się gubić), ale w czołgu, apc jakoś w miarę się nią ogarnia. Miałem jakieś dwie lepsiejsze myszki, ale po roku kabel padał i jakoś nie mogę się zmobilizować, żeby kupić następną chińszczyznę. Co do netu mam neo ze strasznym przeplotem, a błędy CRC można liczyć w tysiącach w ciągu dnia.

Edytowane przez carek
  • Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czolgiem w BC2 na Atacama Desert dosc czesto robilem +/- 40/3 moj rekord bodajrze 34/1

zeby zrobic 40/0 to trzeba miec odpowiednie warunki na serverze taktyke i skilla rzecz jasna .

W BF2 mam ponad 500h jak by tak placili za to granie minimum narodowe to byl mial ponad 3k funtow ;)

• Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czarny motyw/skórka do battleloga, jeżeli kogoś interesuje (firefox i chrome):

http-~~-//www.youtube.com/watch?v=f1n5TpCQRd0

Używa ktoś z was FXAA Injector? I jak to się ma do PunkBustera i banów?

Używałem długo, pb nie krzyczał. Polecam na mapy z B2K, na podstawce to różnie wygląda. Aktualnie na EAUK podniecają się tym presetem Danoc1 v1.25. BTW, forumowa szukajka nie gryzie.. Edytowane przez vinoo
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przed chwila zaliczylem zgon z reki 100% cheatera , przelecial dwa explodujace Claymory dostal odemnie pare kulek potem padlem a on dalej mial 100% zycia !!!!

Terminator chyba

Tura12 to jego nick ale nic specjalnego w jego statsach nie znalazlem ,moze sie ktos z was czegos doszuka

Wszystkim chu..kowym Cheaterom mowimy stanocze NIE

;)

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak poprawnie zainstalowac ten plik FXAA Injector danoc1 v1.25 ( performance ) z linka jaki poda vinoo ?

aha i czy nie ma problemu z powrotem do standardowych ustawien jesli cos pojdzie nie tak albo mi sie nie spodoba?

Edytowane przez Sewer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Huh a to ja... Kijowe k/d, ale mam to już gdzieś...

http://battlelog.battlefield.com/bf3/soldier/SensPL/stats/268555281/pc/

Dzisiaj szukałem sobie celu snajperem i przypadkowo wystrzeliłem, a tu jakiś gościu wyłapał heda z za drzew (nie widziałem go) :lol2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak poprawnie zainstalowac ten plik FXAA Injector danoc1 v1.25 ( performance ) z linka jaki poda vinoo ?

aha i czy nie ma problemu z powrotem do standardowych ustawien jesli cos pojdzie nie tak albo mi sie nie spodoba?

Wlasnie przetestowalem tego nowego FXAA Inector'a jest ostrzej niz na starym , zdecydowanie lepiej .

Sewer Wrzucasz wszystkie rozpakowane pliki do katalogu z gra : \Origin Games\Battlefield 3\tu masz wrzucic

Nic nie jest poodmieniane , ten injector nie ingeruje w pliki cfg gry !! !! to tylko efekt post FX dokladany po renderze gry . W trakcie gry wciskasz klawisz Pause/Break ktory toto inicializuje off/on

Edytowane przez Mario2k
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ch.. z k/d, liczy się zabawa a nie staty. Ja mam 3.5 tylko dlatego, że od premiery gram jetami, natomiast na ziemi w infantry jestem pipka straszna. Za duże spadki fps ;/

Wszystkie wersje/presety tak samo działają, czyli wrzucasz do katalogu gry to co wypakujesz. Sprawdziłem pliki w 1.25 i 1.25performance - różnią się tym, że w pliku user.cfg (swoją drogą nie wiem po cholere go stworzył) jest wpis

PostProcess.DynamicAOEnable 0

który wyłącza niby HBAO i SSAO (opcje dostępne w menu. Pozostałe wpisy można między książki wsadzić, więc polecam z miejsca wywalić pli user.cfg, bądź nie dopisywać tych komend do swojego user.cfg, bo wzrostu fps nie dadzą, natomiast mogą pogorszyć tylko grafikę. Ustawienia FXAA wpliku injFX_Settings.h, w obydwu wersjach są identyczne. Dodatkowo gość wpisał na stałe w user.cfg

RenderDevice.ForceRenderAheadLimit 0 (standardowe ustawienie w grze, dostępne tylko z konsoli)

co np w moim przypadku powoduje lekkiego input laga myszki. Tym, co nie testowali, proponuje wejść na pusty serwer i wpisywać w konsoli powyższą komendę z różnymi wartościami (od 0 do np 5). RenderDevice.ForceRenderAheadLimit 1 u mnie działa najlepiej.

Nie wiem, na której wersji FXAA się opierał tworząc swoje ustawienia kolorków, ale w wersji v5 (jakiś czas temu wrzucałem na forum) można włączać samo Tonemap modyfikujące kolory, przy wyłączonym antyaliasingu fxaa.

edit

Slowmo w ultra

http-~~-//www.youtube.com/watch?v=XWyxp84ibIk

Edytowane przez vinoo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Testowałem 1.25 z "p" i bez "p". Bez "P" miałem mniej klatek. z "p" było ok. Teraz gram "all med" tylko "mesh quality" dałem na ultra. Płynnie jest tak przez 65% czasu gry, ale w 35% tragedii nie ma.

FXAA Injector danoc1 v1.25, dla mnie jednak trochę przesyca kolory.

Edytowane przez KaszaWspraju

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm, dziwne. Z tego co piszą na necie to PostProcess.DynamicAOEnable jest od wł/wył HBAO, co można zrobić w opcjach. Pozostałe komendy zawarte w user.cfg kiedyś sprawdzałem i nie dawały żadnego przyrostu, co potwierdzało się z komentarzami na necie, ale byli i tacy co pisali że jest konkretny boost ;|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak troche z innej beczki.. nie macie wrazenia, ze zwiadowcy (snajperzy) w BF3 tylko przeszkadzaja w grze?

99,9% grajacych zwiadowca, swoja taktyke opiera na kampieniu.

nie robia nic pozytecznego - w sensie nie podkladaja ladunku pod m-com, nie zdobywaja flag, nie oznaczaja celow soflam'em, nie korzystaja z mav zeby wykonac zwiad terenu.

tylko polazy sie taki jeden z drugim na samym koncu mapy i przez cala gre siedzac w tym samym miejscu probuje cos ustrzelic z odleglosci kilometra.. jakby ten jeden strzal mial rozstrzygnac o losach potyczki.

oczywiscie zdarzaja sie wyjatki wsrod graczy zwiadowcow - ale chyba wszyscy sie ze mna zgodza, ze zdecydowana wiekszosc zwiadowcow gra nie fair, kampersko i kompletnie bezuzytecznie przy zalozeniach wykonania celu misji.

powszechna opinia: kamper = snajper

moj apel do graczy ktorzy preferuja siedzenie w krzakach.. dajcie se spokoj i nie przeszkadzajce (nie irytujcie) gry innym ;]

chcesz kampic caly czas snajperka? - sa od tego dedykowane gry - gdzie gra polega tylko i wylacznie na strzelaniu z snajperki i ide o zaklad, ze w takich dedykowanych grach batalistyka strzalu jest o wiele bardziej "realna" (warunki atmosferyczne itp), skomplikowana i dajaca pole do popisu mistrzom kamuflarzu w cieniu..

zapraszam do dyskusji w tym temacie, bo jestem ciekaw czy moje odczucia maja rowniez inni gracze (ci bardziej "aktywni")

Edytowane przez BeatX
  • Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi