ZlyDzien Opublikowano 29 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2012 poza dobrym framerate, który jest niezbędny w sieciowej rozgrywce, nie ma się co oszukiwać ale gra na sprzecie poniżej 5870 jakis 4 rdzeniowy procek i minimum 6gb ram mija sie z celem, od sbie dodam ze na ultra zuzycie pamieci ram na grafie nie rzadko przekracza 1.5gb, i to by było na tyle odnośnie płynności i przyjemności z gry, którą mimo dobrego sprzetu non stop psuja chaetrzy który lawinowo pojawiają się na serwerach i nawet sie z tym nie kryją? gdzie te czasy że za cheaty był ban na cd-key i osoba grajaca na dopalaczach była spalona na popularnych serwerach mam dobry FPS, inaczej bym nie gral. DX11 i ultra to moge na screenahc ogladac ale przy min detalach spoko idzie uzyskac 60FPS. MImo wszystkich bugow i cheaterow za bardzo mi sie podoba ta gra zebym zrezygnowal z podowu starego PC. @Orgiusz klasa sama w sobie, blyszczysz elokwencja i kultura odkad pamietam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buziak Opublikowano 29 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2012 Naprawde co niektorych podziwiam ;) Mi osobiscie czasem brakuje troche FPS, obojetnie jaka lokacja przy ostrej zadymie potrawi naprawde przyciac :/ a wtedy ucelowac cos nie jest latwo :/ Jak znajde robote to odrazu sprzedaje 6950 i za pierwsza wyplate kupie 7970. Jak sie gra na monitorze to moze nie jest zle ale na 32'' bez AA jest srednio ;) dlatego bedzie trzeba zaiwestowac :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rezo_ Opublikowano 29 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2012 (edytowane) Jak znajde robote [...] za pierwsza wyplate kupie 7970. [OT] Polska zweryfikuje Twe plany [/OT] Edytowane 29 Stycznia 2012 przez moreno 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dresiarz_biczysz Opublikowano 29 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2012 Całokształt Twoich postów jest znacznie niżej wg innych :) Na pclabie nie było takich moderatorów, tam mogli siać ironią i sarkazmem ile wlezie ale chamstwo było nie do pomyślenia. Szkoda że mam tam bana na ip. A poza tym w moim krótkim poście była ważna informacja, że na hd6770 nie jest płynnie. Yo ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 29 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2012 Na tej grafie? Czy moze jednak kuleje proc albo "mala" ilosc pamieci? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 29 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2012 (...) Szkoda że mam tam bana na ip. (...) Też boleję nad tym tak samo jak nierozumienie zakończenia offa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 29 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2012 Dokładnie jonathan. Na sprzęcie z podpisu BF3 pozwala na grę przy detalach medium bez AA i z Anizo x16 w 1920x1200. Do płynnej gry potrzeba min 40FPS i mi nigdy poniżej tej granicy nie spada. Najczęściej jest ponad 50FPS. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dresiarz_biczysz Opublikowano 29 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2012 Na tej grafie? Czy moze jednak kuleje proc albo "mala" ilosc pamieci? Na 8gb było to samo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OCM4n14k Opublikowano 29 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2012 (edytowane) Wina proca, grafa na minimalnych spokojnie by dała radę. Powiem więcej, na jednej sztuce 4850 (800/2100) szło grać z dobrym FPS przy detalach na minimum. Pewnie ten Athlon dałby radę jakby go trochę podkręcić. Prockowi raczej brakuje cache i nieco MHz. Edytowane 29 Stycznia 2012 przez OCM4n14k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dresiarz_biczysz Opublikowano 29 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2012 Dokładnie jonathan. Na sprzęcie z podpisu BF3 pozwala na grę przy detalach medium bez AA i z Anizo x16 w 1920x1200. Do płynnej gry potrzeba min 40FPS i mi nigdy poniżej tej granicy nie spada. Najczęściej jest ponad 50FPS. Odpal mapę Karkand i wejdź w centrum miasta. Nieźle tnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 29 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2012 Min do BF3 to 4rdzenie pokroju Phenka II taktowane 3,2GHz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 29 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2012 Kwestia jeszcze na jakich ustawieniach grales... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dresiarz_biczysz Opublikowano 29 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2012 Wszystko mininmum, 1680x1050, wszystkie opcje dodatkowe wyłączone, aniso 1x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 29 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2012 płynna to minimum odświerzanie monitora, a to 60hz w lcd (chyba że ktoś ma 3d to 120hz), ja najlepszą płynność czuję jak latam samolotem wtedy mam 150-180fps i chciałbym mieć to na ziemi (gdzie przez większość czasu mam 80-100fps, choć czasem spadnie poniżej 60fps), wiem że można się przyzwyczaic do niższego framerate i też nieźle grać ale nie jest to płynna rozgrywka (bo dla nie ktorych jest płynnie to jak im ekran nie klatkuje), wracając d tematu czy ktoś orientuje sie kiedy dice zrobi porzadek z cheaterami i wyjdzie nowy patch który zrobi z javelina normalne rakiety ziemia-ziemia a jak do tej pory prawie kontynentalne (ostatnio latając mig-29 koleś zdjął mnie z drugiego końca mapy, a najfajniejsze jest to że w ogóle nie słychac jak to nadlatuje tylko bum i killcam klienta który siedzi na górce w drugim końcu mapy) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 29 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2012 Przesadzasz z tym odświeżaniem monitora i powiązaniem z FPS. Zresztą każdy engine gry jest inny i ma swoje cechy wyróżniające go od innych. Np. Source engine w takim CS: Source działa najlepiej gdy FPS >=ticrate serwera. Kiedyś to było 100, a obecnie po przejściu na silnik z Orange Box 66. Wtedy rejestracja obrażeń, hitboxy i całość świata, w którym porusza się gracz nie budzi zastrzeżeń. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OCM4n14k Opublikowano 29 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2012 Nie wiem kiedy wyjdzie jakiś patch, ale także na niego czekam. Z powodu cheaterów porzuciłem grę na 35 godzinach ;). Podobnie było z BFBC2, dopiero po jakimś czasie jak przestały grać napalone dzieciaki, a cheaterów nie było w ogóle wróciłem do gry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 29 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2012 Cheaterów jakoś nie widuję, ale często wywalają z serwerów jak się za bardzo kosi innych, trochę wkurzające, ale z drugiej strony napawa dumą, że jedyne co może taki kołek zrobić przeciwko twojej osobie to kicknąć z serwera. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 29 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2012 (edytowane) Cheaterów jakoś nie widuję, ale często wywalają z serwerów jak się za bardzo kosi innych, trochę wkurzające, ale z drugiej strony napawa dumą, że jedyne co może taki kołek zrobić przeciwko twojej osobie to kicknąć z serwera. :D Ja tam ich spotykam przynajmniej dwa razy dziennie... Wczoraj też zaliczyłem kicka, wyzywali mnie od cziterów, powód kicka balans, mimo że nasza drużyna przegrywała :lol: W BF2 była inna kultura gry, tam nie było tyle kicków, a jak wszedł cziter to głosowaniem się go kikowało... tak samo z maruderami, vote i niema... :mur: Edytowane 29 Stycznia 2012 przez M1siek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 29 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2012 Odpal mapę Karkand i wejdź w centrum miasta. Nieźle tnie. Nie kupowałem dodatku B2K i z tego co widzę zrobiłem słusznie bo na G4G nikt w to nie gra. Poza tym mapy nie robią mi większej różnicy w generowanym FPS, więc wątpie by na B2K było inaczej. Masz lichy nie kręcony procek i tam szukaj problemów. Grafę też podkręć i zainstaluj sterowniki 12.1 Preview. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZlyDzien Opublikowano 29 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2012 mam wrazenie ze polowa grajacych nie zna angielskiego a 75% nie obserwuje chatu wiec zadne glosowanie nie ma sensu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 29 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2012 @radier a co dają te 12.1 Preview? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sens Opublikowano 29 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2012 (edytowane) W BF2 była inna kultura gry, tam nie było tyle kicków, a jak wszedł cziter to głosowaniem się go kikowało... tak samo z maruderami, vote i niema... :lol2: Pod warunkiem, że odpowiednia ilość osób zagłosowała.. Kickowanie przez głosowanie na serwach z dużą ilością graczy, było w praktyce awykonalne... W bf3 podobnie.. jak już ktoś rozpocznie głosowanie, to dwie osoby odpowiedzą !yes, ktoś na przekór odpowie !no, a 80% reszty ma to gdzieś, albo nie patrzy na chata... Nie kupowałem dodatku B2K i z tego co widzę zrobiłem słusznie bo na G4G nikt w to nie gra.No g4g to wzór doskonałych serwerów :lol: :lol: :lol: :lol: Trzoda jakich mało, pełno dzieci neo i dresowej gangsty... Wyzwiska i przekleństwa na porządku dziennym... Zero zasad i porządku... (bfbc2 bf3) Raz tam grałem (w bf3) i stojąc snajpem, jakiś gostek zakradł się do mnie i chciał mnie z noża, na to ja w ostatniej chwili odskoczyłem i ustawiłem pistolet no i go ubiłem, na to ten: "TY KU*WO BEZ HONORU, TY ZAJEB*ANA SZMATO, JA Z NOŻA A TY PISTOLETEM?! TY ZAJE*ANY CH*JU!!" I pisał w tym guście przez dobre kilka minut.... A te ich zabezpieczenia to pic na wode... Wyszedłem i już więcej tam nie grałem.. Edytowane 29 Stycznia 2012 przez Sens 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zeniu Opublikowano 29 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2012 http://img401.imageshack.us/img401/3628/bf3c.jpg GIT MAJONEZ! dobrze że wiadomo o co chodzi ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZlyDzien Opublikowano 29 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2012 ale dzis possalem w BF %D chyba mam zly dzien. 20/20 na caspian i skill -80. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dresiarz_biczysz Opublikowano 29 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2012 Wina proca, grafa na minimalnych spokojnie by dała radę. Powiem więcej, na jednej sztuce 4850 (800/2100) szło grać z dobrym FPS przy detalach na minimum. Pewnie ten Athlon dałby radę jakby go trochę podkręcić. Prockowi raczej brakuje cache i nieco MHz. Jak miałem połączenie gts250 1gb + phenom ii 3400mhz to też nie było płynnie a poziom grafik ten sam. Z tym phenomem i hd4890 też płynnie nie było. HD6850 + ten athlon było ok, myślałem że HD6770 da radę ale okazało się że nie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 29 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2012 Daje radę w połączeniu z lepszym procem, mam identyczną kartę tylko ta co masz to odgrzany kotlet=zmieniona nazwa. 4 jaja to podstawa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OCM4n14k Opublikowano 29 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2012 Jak miałem połączenie gts250 1gb + phenom ii 3400mhz to też nie było płynnie a poziom grafik ten sam. Z tym phenomem i hd4890 też płynnie nie było. HD6850 + ten athlon było ok, myślałem że HD6770 da radę ale okazało się że nie. Konfiguracja Q9550@4GHz i 4850 z taktami podanymi w poprzednim poście dawała radę. Oczywiście wszystko na minimum, rozdziałka 1600x1200. CF z tych kart też dawało radę zahaczając o średnie detale, tektury na minimum, bez AA. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 29 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2012 @Sens Ty miej pretensje do graczy a nie serwera. Admini nie maszyny. Czasem może ich zabraknąć. Poza tym jeden z naszych nadwornych programistów kończy pisać nowy soft do zarządzania serwerami pt. jGuardian. Guardian stworzony dla BC2 cieszył się duża popularnością na całym świecie. Sent from my GT-I9100 using Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaszaWspraju Opublikowano 30 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2012 Jednak zdarzają się mądrzy gracze, dla mnie jak najbardziej słuszne sugestie i zrozumienie problemów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZlyDzien Opublikowano 31 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2012 (edytowane) znow black screen... :mur: za godzine powinni wylaczyc serwery i zrobic update battleloga a na dniach patch. Duze oczekiwania odnosnie niego. Edytowane 31 Stycznia 2012 przez ZlyDzien Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...