Skocz do zawartości
Drunk_ZoZol

Battlefield 3

Rekomendowane odpowiedzi

Z EA live chat:

Dołączona grafika

Czyli lepiej zamówić wersję pudełkową, nie będzie problemu ze zmianą języka. Tym bardziej, że sklepy gram.pl, ultima itd. do pre-ordera dorzucają teraz dodatkowo specact :D :

"Wszyscy, którzy zamówili lub zamówią Edycję Limitowaną Batttlefield 3 w przedsprzedaży do 10 października jako bonus otrzymają Ekwipunek Specact zawierający zestaw skórek (mundurów dla żołnierzy) do wykorzystania w trybie wieloosobowym."

Rekomendowany konfig PC to jednak ustawienia high a nie medium (twitter)

Edytowane przez Vinoo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Osobiscie mam gdzies te wszystkie spacacacty, niesmiertelniki itp. Pograsz pare dni i wogole o tym zapomnisz.

Dwie rzeczy na ktorych mi zalezy to Back to Karkand (z gram.pl tego nie dostaniesz) i pakiet uzbrojenia.

W dniu 24.09.2011 o 15:59, Vinoo napisał(a):

Rekomendowany konfig PC to jednak ustawienia high a nie medium (twitter)

O najs, to moze jednak pogram na High z low AA w 1680x1050. :D

Edytowane przez kelcior

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 24.09.2011 o 15:59, Vinoo napisał(a):

"Wszyscy, którzy zamówili lub zamówią Edycję Limitowaną Batttlefield 3 w przedsprzedaży do 10 października jako bonus otrzymają Ekwipunek Specact zawierający zestaw skórek (mundurów dla żołnierzy) do wykorzystania w trybie wieloosobowym."

ale gdzie w przedsprzedaży, tylko z originu, czy jak zamówię ze sklepu internetowego za pobraniem to też się liczy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja czekam już z pół roku powinienem otrzymać 50 i gutling guna z celownikiem snajperskim, te wszystkie dodatki to jedna wielka głupota, choć nie obraziłbym się jakbym dostał finalną wersję dwa tygodnie wcześniej aby opanować jety i heli

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 24.09.2011 o 16:08, kelcior napisał(a):

Osobiscie mam gdzies te wszystkie spacacacty, niesmiertelniki itp. Pograsz pare dni i wogole o tym zapomnisz.

Dwie rzeczy na ktorych mi zalezy to Back to Karkand (z gram.pl tego nie dostaniesz) i pakiet uzbrojenia.

O najs, to moze jednak pogram na High z low AA w 1680x1050. :D

yyy jak to nie? info z gram.pl:

Battlefield 3 - Edycja Limitowana zawiera dodatek "Powrót do Karkand", który jest przeznaczony do rozgrywki wieloosobowej i oferuje cztery mapy z gry Battlefield 2 (Wake Island, Strike at Karkand, Gulf of Oman oraz Sharqi Peninsula)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 24.09.2011 o 16:08, kelcior napisał(a):

Zamawiając preorder z gram.pl dostajesz Back to Karkand.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 24.09.2011 o 16:22, tan24 napisał(a):

ale gdzie w przedsprzedaży, tylko z originu, czy jak zamówię ze sklepu internetowego za pobraniem to też się liczy?

Tylko pudełkowe wersje w przedsprzedaży z tych sklepów.

Origin:

- Karkand

- PWP (po jakimś czasie będzie za free dla pozostałych)

- 48h wcześniej beta

- beret i pompa 870 z BF Play4Free

Sklepy internetowe:

- Karkand

- PWP

- specact

- nieśmiertelniki

W dniu 24.09.2011 o 16:49, ptys napisał(a):

ja czekam już z pół roku powinienem otrzymać 50 i gutling guna z celownikiem snajperskim, te wszystkie dodatki to jedna wielka głupota, choć nie obraziłbym się jakbym dostał finalną wersję dwa tygodnie wcześniej aby opanować jety i heli

Pół roku wcześniej, ale 50zł taniej :P Edytowane przez Vinoo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A no tak pomylilem B2K z wczesniejszym 24h dostepem do bety. :mur: (to tego nie ma z gram.pl)

Btw. jestem troche zawiedziony ze w B2K nie bedzie Road to Jalalabad, moja #1 played mapa zaraz po Karkandzie. :sad: (no chyba ze ma byc w standardowym game packu wtedy sie nie obraze :wink: )

Edytowane przez kelcior

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Vinoo - no może, może. Jeśli tak, to przepraszam za wprowadzenie w błąd. Od jakiegoś czasu zamawiam już tylko cyfrowe wersje, to nie przyglądałem się już wersji pudełkowej.

edit: tak z ciekawości pytanie do ludzi obeznanych z battlefieldami: jak jest u nich z balansowanie drużyn? Moje jedyne doświadczenie z grami od DICE to najnowsza MOH'a a tam ten element ssie. Praktycznie żadnego mieszania graczy, efektem czego są bardzo często jednostronne potyczki.

Druga sprawa to mapy, w niektórych trybach praktycznie wygraną/przegraną ma się w kieszeni, co nie zachęca do grania. Oby w BF3 było pod tym względem lepiej.

Edytowane przez makak_

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm ma to sens, skoro jest wymienione. Myślałem, że to z powodu zastosowanego silnika. To tak przy okazji: czy w battlefieldach jest motyw, że za jakąś ilość kill'i całą drużyna jest wyposażana np. w kamizelki albo w lepszy rodzaj amunicji? Dobijająca sprawa, gdy gra się w drużynie słabszej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wygląda na to, że w BF3 najważniejszym elementem będzie karta graficzna ;/ Mam nadzieje, że mój gtx 560 ti hawk da sobie radę. Zresztą zobaczy się jak to będzie naprawdę już za 4 dni ;]

Rozumiem, że w origin będzie normalna opcja do pobrania bety 29.09?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 25.09.2011 o 12:40, radiergummi napisał(a):

To była gra na pustym serwerze, więc lepszy procek by nie zrobił różnicy. Obciążenie nie przekraczało 75%.

Dokładnie. Gdyby mocno ciągnął z proca to, by wszystkie rdzenie byłyby na poziomie co najmniej 90%. Widać dużo pamięci na grafie jak i sama grafa musi być wydajna. Do komfortowej gry na wyższych detalach trzeba pomyśleć już nad czymś mocniejszym niż Radeon 6850. Ciekaw jestem jakby tu się zachował pojedynczy GTX 580 i Radeon 6970 z takim i5 2500k czy też PII X4, który jednak jest wolniejszy od 2500k. Przy pełnym obciążeniu GTX 580 zapotrzebowanie na proca też mogłby wzrosnąć, ale niekoniecznie. Pozostaje czekać do bety i na jakieś rzetelne testy. Myślę, że z moim GTX 460 nie powojuje za dużo. Do MP pewnie będą średnie detale. Ale jak będzie z SP to nie wiem.

Edytowane przez Devil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi