Skocz do zawartości
Drunk_ZoZol

Battlefield 3

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 29.09.2011 o 13:01, SubMaFioZo. napisał(a):

ok gram sobie spokojnie , i nie słuchajcie ze taki sprzęt nie pociągnie BF-a

To powiem Ci ze cudownego kompa masz... Mi BF BC2 na q9550 / 8gb / 9600gt tak klatkowalo ze gra nie miala sensu... I odpuscilem sobie granie na czas serwisu grafiki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Harry Lloyd
  W dniu 29.09.2011 o 13:09, SubMaFioZo. napisał(a):

1240x1024 i wszystko na średnie detale - FPS - min 25-35 troszkę mało ale jak na LOW się przełączy to przybywa ich sporo i można grać.

Także nie trzeba panikować od razu

Po raz 1002-gi ten błąd napisałeś, więc odważę się go poprawić abyś pamiętał na przyszłość - 1280x1024

A u mnie nie ma opcji ściągnąć. Strona Origin sie wcale nie wczytuje, w sklepie także nic po kliknięciu na free games (a czasem i tego nie ma).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W Origin tylko szare tło :/ Od czasów BF2 to samo czyli: brak możliwości pobrania, brak możliwości zalogowania się do gry lub bardzo długie, problemy z wyszukiwarką serwerów itp. prawie wszystko przed nami jeszcze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oki zrobiłem taki manewr ;)

Okazało się ze bete którą zassałem z netu wymagała podania klucza po wgraniu do docelowego katalogu z grami orgini nie widziało bety.

Więc ponownie tym razem przez orgini za czołem ściągać bete. Okazało się ze katalog miał inną nazwę bety ściągniętej wczoraj Battlefiled 3 open beta a orgini utworzyło katalog beta battlefield 3 więc zatrzymałem ściąganie w orgini i anulowałem ściąganie. Przegrałem ponownie wczorajszą bete tym razem z zmienionym katalogiem i uruchomiłem w orgini ponownie ściąganie i po kilku sekundach z pobierania zrobiło się instalowanie i mam już bete ;) zalogowałem się przez battlelog itp lecz mam pytanie czy taki problem jest z dołączeniem po przez szybki mecz? nie mogę coś wejść do gry co chwile błąd servera czy to wina mojej kombinacji?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 29.09.2011 o 13:13, jonathan napisał(a):

To powiem Ci ze cudownego kompa masz... Mi BF BC2 na q9550 / 8gb / 9600gt tak klatkowalo ze gra nie miala sensu... I odpuscilem sobie granie na czas serwisu grafiki

komp normalny, i nie wiem co ty za bajki opowiadasz ale grałem 800h w BC2 na tym sprzęcie. nawet profil mogę pokazać bez żadnego klatkowania

na full/średnich detalach...

ludzie skąd wy się bierzecie

• Downvote 5

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 29.09.2011 o 13:27, SubMaFioZo. napisał(a):

komp normalny, i nie wiem co ty za bajki opowiadasz ale grałem 800h w BC2 na tym sprzęcie. nawet profil mogę pokazać bez żadnego klatkowania

No nie wiem gralem kiedys na E6300@3.44GHz/4GB + 4850 1GB i byla dosc mocna sieczka na 1600 i med-full (z powodu PnkbstB ktory zzeral na 2 jadrach 49%), bez problemu z Pnkbst bylo 30-40FPS z min. 15 troche niekomfortowe, teraz gram na 560GTX i 4 jadrach @3.6GHz i min. to 45FPS na max (full det + 1920) i srednio 70-100FPS...

Edytowane przez Carmamir

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 29.09.2011 o 13:27, SubMaFioZo. napisał(a):

Z lona matki...

Jak nie wiesz skad sie biora ludzie porozmawiaj z osobami lepiej stojacymi w tym temacie

Sorry ale 20 klatek to mozna pograc ale w sapera.

Wystarczylo by ktos rzucil granat, wystapila jakas eksplozja w poblizu albo wieksze zamieszanie i nie wiedzialem w ktora strone biegne...

• Upvote 1
  • Downvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 28.09.2011 o 16:41, bielski napisał(a):

ludzie na g4g.pl piszą że bez problemu można pograć z dwujajowym procem. i to nie jakiś pokaz slajdów, ponoć normalnie da się grać.

ja zobaczę jutro jak to idzie na x3 z 4770. ale po komentarzach czuje że low jest moje i grywalne !

Jak możesz,to zdaj relację jak to chodzi na tym sprzęcie. Nie wiem czy bratu w kompie coś zmieniać,ma b.podobny konfig.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 29.09.2011 o 13:45, SubMaFioZo. napisał(a):

w bf bc 2 nie miałem nigdy 20 klatek wpadni do mnie a się przekonasz.

pozdro.

skoncz juz chlopie to trolowanie, bo to nie jest forum pclab albo onet, zeby ktos polknal tekst, ze w ta gre mozna grac na 9600gt :mur:
  • Upvote 2
  • Downvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 29.09.2011 o 10:04, Harry Lloyd napisał(a):

W sumie czemu miało by być mniej? Nawet przeciwnie. Serwery mają dużo więcej do roboty, a u ciebie komp liczy i renderuje to co widać. Mimo iż więcej graczy, to o wiele większa przestrzeń i wszyscy oddaleni od siebie. Jakby sie zeszło 64 graczy w jednym miejscu, to by na pewno przymuliło, ale tak problemu nie ma. A w powietrzu jak widać pół mapy to wszystko jeszcze bardziej oddalone, a LoD dość agresywny jest.

Ogólnie optymalizacja sie wydaje ok, choć w finalnej pewnie w Ultra prawie nikt nie pogra. Ciekawi mnie czy wykorzystuje gra 6 rdzeni, może to sprawdze dziś, oby tylko dało sie zagrać w CQ.

W BC2 tak nie było. Więcej ludzi, większa mapa = mniej fps.

Znajomy gra na e8500, HD6850, 1680x1050, wszystko na low, stery 11.10, sprzęt nie kręcony i ma 35-80fps, średnio trzyma mu 55fps. Jednak da rade pograć na dwóch jajkach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niech mi ktoś poda choć jeden sensowny i logiczny powód dla którego deweloperzy wszelacy olewają operę?! Nosz kurna... Uruchamiam battleloga, a on mi wywala komunikat, że przeglądarka nieobsługiwana... I musiałem specjalnie chrome'a uruchomić, a i to jeszcze nie mogę dostać sie na serwer.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Harry Lloyd
  W dniu 29.09.2011 o 14:15, :Focus napisał(a):

Spróbujcie bezpośrednio przez ten link Kilk

U mnie uruchomiło Origin i beta ściągnięta wcześniej przez torrenta pojawiła się w zakładce gry.

Chwała ci. Od razu sie pojawiło, po zalogowaniu dodało do Origina i już sie ściąga, nawet szybko dość.

A jak tam Caspian Border? Doszło coś serwerów albo otwarli tamte dla wszystkich?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi cały czas pokazuje joining server i ... i joining server. Po kliknięciu join server powinno pokazać się okno gry czy ładowanie jest całe w przeglądarce i dopiero jak się załaduje to klika się coś i pokazuje się właściwe okno gry? Jest coś napisane o kombinacji alt+enter dla pełnego ekranu, wciskam ją i nic się nie dzieje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po kilkunastu minutach w końcu udało mi się wbić na serwer. No i pierwsze wrażenie IMO dość pozytywne. Rozdzielczość 1680x1050, wszystko na ultra oprócz cieni na high, które i tak zawsze daje niżej w każdej grze. Bez AA i średnio FPS na zewnątrz 40-45 i tyle się utrzymuje. Wewnątrz (metro) ok 70 FPS średnio 55-60. Nie widziałem żadnych spadków poniżej 40 nawet przy wybuchach. Grafika. No cóż ta jest bardzo nierówna. Raz ładne teksturki, a raz dość średnie. Oświetlenie mapy.. No cóż na pierwszych filmikach to wyglądało lepiej. Oby to była wczesna beta. Ogólnie fan z gry jest spory i zapowiada się syte MP, które godnie u mnie zastąpi COD4. Co do użycia procka to jest na poziomie 70-80% pierwsze dwa rdzenie i 40-60% pozostałe. GPU oczywiście w użyciu do 99%:

Dołączona grafika

Wiem, że nie można umieszczać screenów z samej bety, ale na screenie nic nie widać jedynie menu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi