ptys Opublikowano 12 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2011 bo wy ati userzy jesteście :P A na poważnie - grzebnijcie w ustawieniach zasranego origina i wyłączcie część (nie pamiętam nazwy opcji) odpowiadającą za uruchamianie origina w grze bf3. Overlay po angielsku, zasada działania jak w steam, alt tab włacza menu origina w grze. O ile dobrze pamiętam... Ale to na pewno to - pogrzebcie, znajdzcie, wyłączcie, zieleń powinna zniknąć, to wynik działania origina. Co mi przypomina, że o ile to się Wam sprawdzi chłopaki, to dajcie znać a mod tematu niech to ujmie w FAQ na 1... Pozdro, ja nie moge tera grać :P z zielonym na nvidia mam to samo wyłaczywłem w origine wszystkie powiadomienia i zobacze jak jest Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora001 Opublikowano 12 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2011 (edytowane) Jest gdzies jakas strona czy cos z dobrym tutorialem do tej gry, takim ogolnym i specjalistycznym do multi? Dla mnie to jest meczarnia bo nie gralem nigdy wczesniej w BF'a w ogole. Edytowane 12 Listopada 2011 przez Aurora001 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melampus Opublikowano 12 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2011 Z tym zielonym mruganiem mam podobnie. Zaraz po włączeniu mignie tak na zielono ze 3-6 razy, dość szybko i później jest spokój. Chyba jakiś babol w sterach i bibliotekach graficznych? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 12 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2011 Ja na 2x5850 czasami tez mam podobny objaw , ekran mrugnie 2-3 razy na zielono ,dziwne . b.t.w co tam slychac z serverem i oplatami ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yoshik Opublikowano 12 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2011 Ja na 2x5850 czasami tez mam podobny objaw , ekran mrugnie 2-3 razy na zielono ,dziwne . b.t.w co tam slychac z serverem i oplatami ? Klik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly86 Opublikowano 12 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2011 Panowie, wkurzaja mnie 2 bugi. Jeden to ze RPG lub granatnikiem nie zabijemy uderzajac o ziemie, lub o sciane, lub tez trzeba miec farta :|. Nastepny to to, ze nie mozna strzelac przez ogrodzenie :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vinoo Opublikowano 12 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2011 Jeżeli macie problemu z Origin to po podłączeniu do serwera można kompletnie go wyłączyć. Potrzebny jest tylko do startu gry a potem można go wywalić z procesów. Gralem na serwerach z pb i jakoś nie wywalało a gra dostała rumieńców, w końcu ludzi widać. ... Przy okazji -----> hdd ssie. Na ssd cruciala wczytanie się etapu/mapy to pare sek. Na hdd ponad minuta i jeszcze w czasie grania doczytuje... Autor nie bez powodu zamieścił ten wpis w readme, więc radziłbym uważać i testować co najwyżej na srv bez PB. Kolory/kontrast są kompletnie zrypane w tej grze i fajnie że ktoś kombinuje, ale lepiej nie ryzykować. BTW, zmiany te redukują także blask słońca? Mapa szybciej się wczyta, ale co z tego jak i tak masz 30s oczekiwania na resp. Wkurzające to jest na maksa - 30s na koniec rundy, wczytywanie mapy, znowu 30s na rozpoczęcie ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
introvert Opublikowano 12 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2011 Nie wiem czy już było więc zapodaję - możliwość zmiany wyglądu gry - bardziej kolorowo, mniej niebiesko i szaro. link Polecam zabawę, gra zupełnie inaczej wygląda(zwłaszcza ze tymczasowo/dziś gram na low spec pc, tj 8200@3.2 i 8800gt). Na lepszej grafie wiadomo o wiele lepiej. Jak się mają te ustawienia do płynności gry? Zwiększa się ilość fps, zmniejsza? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corso Opublikowano 12 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2011 Słuchajcie jak się montuje odblokowane celowniki? Np. do M4A1 itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 12 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2011 w00t O_o To pytanie nie na miejscu tyle czasu po premierze. Jak czekasz na spawna klikasz dostosuj i potem wyposażenie na głównej broni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yngwie Opublikowano 12 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2011 Słuchajcie jak się montuje odblokowane celowniki? Np. do M4A1 itp. Redirect Notice customize potem na glownej broni accesories i tam ustawiasz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_OskaR Opublikowano 12 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2011 Czy na joyu da się jednocześnie rozglądać i sterować samolotem? Skręcanie niby działa, ale przechył - już nie. :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora001 Opublikowano 12 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2011 Co to za glupota z Helli i samolotami? Jak nie nabije sie X rangi na pojazdach latajacych to nie ma sie flar ani pociskow PP ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kronox55 Opublikowano 12 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2011 jak wygląda sprawa z optymalizacją i graniem na słabszych sprzętach ? lepiej chodzi niż bc2 ? 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kekq Opublikowano 12 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2011 Optymalizacja jest calkiem dobra. Podaj spec swojego kompa, moze ktos ma podobny to Ci powie co i jak ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 12 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2011 (edytowane) No i pojawił się problem -BF się nie uruchamia. Po wybraniu dołączenia do serwera proces się pojawia i po chwili znika i tyle. Bez żadnej informacji o błędzie.. 2 dni temu działało jeszcze ok, a od tamtej pory jedyne co się zmieniło w systemie, to jakieś aktualizacje Windowsa i przed chwilą beta-sterowniki NV, do których ktoś podawał linka. Restart robiłem. Spróbuję jeszcze wrócić do poprzednich sterowników, może coś to da? Ale czekam tez na jakieś inne pomysły. EDIT: Chyba znalazłem winnego - Xfire, który miał dzisiaj jakąś aktualizację. EDIT2: Tak, to jego wina. Edytowane 12 Listopada 2011 przez stivo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boxster Opublikowano 12 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2011 Czy też macie jakieś problemy z gadaniem przez opcje party Niby w battlelog-u wszystko działa, ale jak już się wejdzie na jakiś serwer to nikt nikogo nie słyszy. Druga rzecz to te nieszczęsne zaproszenia np. do Co-opa, niby wysyłam ale do nikogo jakoś nie dochodzą, podobnie zresztą jest w drugą stronę. Też macie podobne problemy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kelcior Opublikowano 12 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2011 Takie problemy wystepuja jesli masz Avasta/Kasperskiego, sproboj wylaczyc antyvirusa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeathTomahawk Opublikowano 13 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2011 Czy też macie jakieś problemy z gadaniem przez opcje party Niby w battlelog-u wszystko działa, ale jak już się wejdzie na jakiś serwer to nikt nikogo nie słyszy. Druga rzecz to te nieszczęsne zaproszenia np. do Co-opa, niby wysyłam ale do nikogo jakoś nie dochodzą, podobnie zresztą jest w drugą stronę. Też macie podobne problemy? Żaden z wymienionych przez Ciebie problemów nie występuje u mnie ani u kolegi z którym gram. Dodatkowo dźwięk na battlogowym voipie jest dużo lepszy niż w xfire... BTW. Wczoraj/przedwczoraj Xfire zyskał możliwość bycia in Game w BF3 na dx11 ;) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 13 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2011 (edytowane) EDIT: Chyba znalazłem winnego - Xfire, który miał dzisiaj jakąś aktualizację. EDIT2: Tak, to jego wina. BTW. Wczoraj/przedwczoraj Xfire zyskał możliwość bycia in Game w BF3 na dx11 ;)Mój 8800GS przy tym nie daje rady i musiałem wyłączyć XIG by zagrać w BF3. Edytowane 13 Listopada 2011 przez stivo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 13 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2011 Mozecie polecic jakis program ktorym bym mogl podniesc Gamme w grze ? zmiana kontrastu i jasnosci nie pomaga :/ jak podniose gamme w sterownikach ATI to w BF3 jest ok ,ale pulpit jest wtedy za jasny :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yoshik Opublikowano 13 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2011 (edytowane) Mozecie polecic jakis program ktorym bym mogl podniesc Gamme w grze ? zmiana kontrastu i jasnosci nie pomaga :/ jak podniose gamme w sterownikach ATI to w BF3 jest ok ,ale pulpit jest wtedy za jasny :/ A nie da się ustawić profilu dla gier? Już nie pamiętam tego sam dokładnie ale o ile pamięć mnie nie myli kiedyś była możliwość stworzenia profili dla aplikacji. Ati tray tools to bodajże ma gdzieś w opcjach. Edytowane 13 Listopada 2011 przez yoshik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 13 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2011 A dzisiaj spotkał mnie błąd już w samej grze. Gram sobie i w pewnym momencie przełącza mi się widok jak by w tryb obserwatora, bo widzę innego grającego. w HUDzie widzę np. swoją zmianę broni czy strzelanie, ale nie widzę tego, co robię i zazwyczaj kończy się na moim zgonie. Raz tylko udało mi się wrócić i grac dalej. Ktoś się z tym spotkał? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 13 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2011 (edytowane) Mozecie polecic jakis program ktorym bym mogl podniesc Gamme w grze ? zmiana kontrastu i jasnosci nie pomaga :/ jak podniose gamme w sterownikach ATI to w BF3 jest ok ,ale pulpit jest wtedy za jasny :/ A nie da się w steronikach od ATI ustawić profilu ? np profilu gamma, kontrastu i jasności dla danego programu gry ? EDIT tak jak @yoshik napisał. Powinna być w sterach opcja ustawienia profilu dla danej gry ;). Musisz skorzystać z ATITray tools. Tutaj instrukcja do tworzenia profili: http://www.tweakguides.com/ATICAT_9.html Edytowane 13 Listopada 2011 przez yuucOm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dresiarz_biczysz Opublikowano 13 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2011 A dzisiaj spotkał mnie błąd już w samej grze. Gram sobie i w pewnym momencie przełącza mi się widok jak by w tryb obserwatora, bo widzę innego grającego. w HUDzie widzę np. swoją zmianę broni czy strzelanie, ale nie widzę tego, co robię i zazwyczaj kończy się na moim zgonie. Raz tylko udało mi się wrócić i grac dalej. Ktoś się z tym spotkał? Też tak miałem. Przełączałao mnie na gracza który jako ostatni mnie zabił. Kill cam bug. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 13 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2011 (edytowane) Dzieki za pomoc W Sterownikach ATI te proile to nie zawsze dzialaja , oni tam w AMD sami chyba nie wiedza co dziala a co nie w ich sterownikach :/ Odpalilem ATI Tray Tools i jak narazie gra i buczy mozna zmieniac dowolnie gamme kontrast , wiec jest cacy . Edytowane 13 Listopada 2011 przez Mario2k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mister64 Opublikowano 13 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2011 Da się jakoś skasować wydawanie komend dla teamu pod klawiszem Q ? Zawsze go miałem do TSa i teraz mi się myli ciągle. :sad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bender83 Opublikowano 13 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2011 Czy też macie jakieś problemy z gadaniem przez opcje party Niby w battlelog-u wszystko działa, ale jak już się wejdzie na jakiś serwer to nikt nikogo nie słyszy. Druga rzecz to te nieszczęsne zaproszenia np. do Co-opa, niby wysyłam ale do nikogo jakoś nie dochodzą, podobnie zresztą jest w drugą stronę. Też macie podobne problemy? Takie problemy wystepuja jesli masz Avasta/Kasperskiego, sproboj wylaczyc antyvirusa. Dokładnie tal jest. Mam Avasta i miałem dokładnie ten sam problem, pomogło dopisanie http://battlelog.battlefield.com/* do listy wykluczeń. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markof Opublikowano 13 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2011 Latajacy snajperzy sa latajacy :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 13 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2011 Ktora klasa zolnierzy posiada opcje z tym ''latadlem'' zapodajcie jakies info . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...