baols Opublikowano 10 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2007 Witam! Zakupiłem takiego laptopa: http://pqi.com.pl/go/_info/?id=2321 Z napędem: TSST TS-L632D Wszystko z nim w porządku oprócz napędu. Klapka w napędzie jest luźna i podczas odczytu drgając "uderza" o krawędź obudowy... Powoduje to straszny terkot, który ustaje gdy docisnę szufladkę napędu palcem. Czy może to wynikać z błędnego montażu? Czy raczej wysłać laptopa na gwarancję? A może próbować rozwiązać to domowymi sposobami? (podklejenie kawałka np. gumy (nie tej do żucia;) rozwiązałoby pewnie problem) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRANDMASTER Opublikowano 11 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2007 też tak mam tylko podczas odczytu CD (których praktycznie już nie wkładam), też radzę sobie palcem ;) mi to nie przeszkadza. palców mam 10 więc jak się jeden zmęczy trzymam następnym :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baols Opublikowano 12 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2007 Dokładnie, u mnie też tylko CD. Wynika to pewnie z większej prędkości obrotowej CD -> większe drgania... Ale to i tak troszkę wkurzające... Any ideas? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackieee Opublikowano 18 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2007 (edytowane) Dokładnie, u mnie też tylko CD. Wynika to pewnie z większej prędkości obrotowej CD -> większe drgania... Ale to i tak troszkę wkurzające... Any ideas? Ja u siebie podkleilem to taka gabeczka urzywana do absorbowania drgan w wywietrznichach samochodowych. Pracuje w firmie robiacej takie rzeczy wiec to nie byl problem. A ta gabeczka rozwiazala problem drgan w napedzie. Gabeczka ma grubosc okolo 8mm i przy domykaniu szufladki idealnie niweluje drgania. U mnie wyglada to tak: http://rapidshare.com/files/77398969/SP_A0012.jpg Edytowane 18 Grudnia 2007 przez Jackieee Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheVirus Opublikowano 18 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2007 Ja mam ten sam napęd w Compal'u HEL80. I też ten sam problem. Właściwie to tylko przy niektórych płytach (głównie CD, nieważne czy tłoczona czy palona) i wydaje mi sie że to może być przez wyważenie płyt (nie wszystkie się tłuką ) bo jak taka dostanie się na obroty to sie tłucze. No a jak do tej pory - z racji że praktycznie nie używam już CD - to radze sobie palcem. Rozwiązanie całkiem znośne i całkowicie nieinwazyjne :) wiec gwarancji nikt o to nie będzie podważał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...