ShDe Opublikowano 10 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2007 Wiem ze takich tematow byly setki miliony i tysiace... Mam nadzieje ze uzyskam odpowiedz ktorej oczekuje :) Za zestawik z podpisu dostaje 1300zl wiec nie bierzemy go pod uwage. wyminie komponenty i propozycje: proc: e2140 mobo: ?? pamiec: 1gb kingston/goodram grafika: x1950/7900gs/8600gt dysk: 200-250gb Seagate czy samsung, ktory tanszy? dvdrw: Samsung sh203B tu decyzji w sumie nie zmienie bo jestem z niego zadowolony :] buda: mustang z allegro(40zl), tylko po to aby mama niemiala krzakow na tv :D PSU: amacrox? 400-450W a moze jednak 350? nie wazne wazne zeby uciagnal i mial sile na dodatkowy gb ramu lub nawet dodatkowe 3gb :D oraz dodatkowy dysk w przyszlosci co do coolerkow na poczatku bede musial sie przemeczyc na boxach pozniej pomysle o zmianie :) Monitora nie liczcie na niego jest odlozone dodatkowe 100zl :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 10 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2007 Mobo : Gigabyte GA-P31-S3L grafika - X1950PRO PowerColor dysk - zależy od konkretnych modeli, czemu nie WD ? dvd-rw - mam starszego brata i potwierdzam - OK buda - to już zamiast Mustanga zrób sam z kartonu, będzie lepsza :lol2: Tak na poważnie, to kup chociaż jakiegoś iBox Orion... PSU - amacrox, ax-400pnf starczy spokojnie a jeśli podkręcany będzie PC to procek na E2160 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 10 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2007 Mobo DS3L - parę zł róznicy, a kondziołki solid cieszą :) Grafa - taniej wyjdzie o 45zł Palit 8600GT Sonic+ przy zbliżonej wydajności Proc 2140 - na 2.7GHz styknie, powyżej 3GHz - można mieć pecha i nie trafić. Buda - od takiego Mustanga wolałbym wrócić do mojej starej obudowy (małe to, średnio w środku wykonane, ale grube, solidne i ciężkie - zero drgań itd.) więc można poszukać na allegro czegoś w tym stylu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 10 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2007 Mobo DS3L - parę zł róznicy, a kondziołki solid cieszą :) Grafa - taniej wyjdzie o 45zł Palit 8600GT Sonic+ przy zbliżonej wydajności Proc 2140 - na 2.7GHz styknie, powyżej 3GHz - można mieć pecha i nie trafić. Buda - od takiego Mustanga wolałbym wrócić do mojej starej obudowy (małe to, średnio w środku wykonane, ale grube, solidne i ciężkie - zero drgań itd.) więc można poszukać na allegro czegoś w tym stylu. Cieszą, co najwyżej serwisantów :lol2: Grafika - przy zbliżonej wydajności ? Daleko zbliżonej, a X1950PRO masz za 420 zł już :) Proc - a E2160 z mniejszym FSB tyle zrobi ;) Buda - dokładnie ... byle nie Mustang Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PUNISHER Opublikowano 10 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2007 co do powyższych postów... zmieniłbym dysk na Samsunga 320GB HD321KJ SATAII cache 16MB ewentualnie 250tke... no i napęd DVD NEC'a. Generalnie DVD Samsungów nie polecają... składałem kilka komputerów ostatnio i dużo zwrotów gwarancyjnych jest w przeciwieństwie do NEC'a... poza tym miałem Samsunga a obecnie NECa i naprawdę polecam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShDe Opublikowano 10 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2007 buda bedzie w uzytku max miesiac, ma to byc poprostu stojak i ekran dla sprzetu gdyby nie te **************** zaklocenia na tv to komp by lezal na biorku i 40zl bylo by w kieszeni co do grafy sklonie sie w kierunku 8600GT najchetniej galaxy z CM mozna wyrawc juz za 370zl chyba procek w zupelnosci wystarczy e2140 hardcore o/c nie bede na nim "uprawial" polezy on u mnie max do lutego w tedy zmienie na cos konkretniejszego (e6xxx) dysk to mi juz lata w sumie wazne zeby nie padl po miesiacu (wsio bedzie lecialo 24h na dobe wiec nie moze byc z tym jaj. Co do mobo, moze jednak warto odpuscic sobie narazie DVDRW na rzecz jakigos lepszego czegos np P5N-SLI (ta co za ok 380zl jest) lub evga 650i, ewentualnie MSI Neo.. ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...