yahu72 Opublikowano 7 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2003 Jak włączam kompa to włącza się tylko wentylator na procku. Dopiero po resecie dochodzi do POST-u. Nieraz idzie wszystko dobrze aż do windowsa, a nieraz już na samym początku słychać długie piski. Nie wiem w czym tkwi problem czy w pamięciach(kupiłem tydzień temu TwinMOS 2x256Mb pc-2700 )czy w płycie głównej (Soltek SL-75FRN-L (nForce2) :cry: :cry: :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOS Opublikowano 7 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2003 zobacz moze czy masz dobrze docisnieta pamiec w bankach :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yahu72 Opublikowano 7 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2003 Dociskałem , zmieniałem sloty i dalej NIC :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 7 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2003 Jak włączam kompa to włącza się tylko wentylator na procku. Dopiero po resecie dochodzi do POST-u. Nieraz idzie wszystko dobrze aż do windowsa, a nieraz już na samym początku słychać długie piski. Nie wiem w czym tkwi problem czy w pamięciach(kupiłem tydzień temu TwinMOS 2x256Mb pc-2700 )czy w płycie głównej (Soltek SL-75FRN-L (nForce2) :cry: :cry: :cry: Przeleciales pamieci Gold lub Mem testem ? Zamien moze pamiatki z jakims kumplem i zobacz czy to amo bedzie. Sprawdz piski z manualem i sprawdz czym sa powodowane. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yahu72 Opublikowano 7 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2003 Dzisiaj sprawdzę Memtestem i jutro dam znać co wyszło Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheep Opublikowano 7 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2003 ja tak mialem na epoxie 8kta3=pro............ czasami nie wstawal od razu........ ja bym proponowal apdejt ;) biosu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedNacz Opublikowano 7 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2003 A ja myślę, że za mało smaru nałożyłeś na kości... :lol: :lol: :lol: Nie... serio to pewnie masz dwie różne i się kłucą. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tytan Opublikowano 7 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2003 Sprawdż temperature w biosie ale tą abs II jeżeli będzie znacząco wyższa od temp.procka mierzonej przy podstawce to maż żle założony coler. (temp abs to temp.rdzenia proca).Ja tak miałem.Due,sprawdż pamięci,nie wkładaj dwóch kostek tylko 1.Nforce są bardzo czułe na jakość pamięci ale gdy są obsadzone dwa dimmy. Gdy jest 1 kostka to lepiej ją trawią.Mam ta płyta i jest oki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeti 666 Opublikowano 7 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2003 A ja myślę, że za mało smaru nałożyłeś na kości... :lol: :lol: :lol: Nie... serio to pewnie masz dwie różne i się kłucą. Przecież napisał że ma 2x TwinMos 2700 przecież chyba nie dali mu w sklepie jednaj kości Cl 2 a drugiej Cl2,5. A pozatym to nie powinno mieć najmniejszego znaczenia. Ale faktycznie zaczął bym od sprawdzenia temperatury i kości u kogoś innego ale jeśli masz kompa na gwarancji to oddał bym i niech się oni martwią i tak mają na to 14 dni bez znaczenia czy będe to kości MOBO czy CPU. Czy jeszcze coś innego. A jeszcze jedno ewentualnie daj więszy CL np.3 i zobaczysz co wtedy będzie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedNacz Opublikowano 8 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2003 A ja myślę, że za mało smaru nałożyłeś na kości... :lol: :lol: :lol: Nie... serio to pewnie masz dwie różne i się kłucą. Przecież napisał że ma 2x TwinMos 2700 przecież chyba nie dali mu w sklepie jednaj kości Cl 2 a drugiej Cl2,5. A pozatym to nie powinno mieć najmniejszego znaczenia. Ale faktycznie zaczął bym od sprawdzenia temperatury i kości u kogoś innego ale jeśli masz kompa na gwarancji to oddał bym i niech się oni martwią i tak mają na to 14 dni bez znaczenia czy będe to kości MOBO czy CPU. Czy jeszcze coś innego. A jeszcze jedno ewentualnie daj więszy CL np.3 i zobaczysz co wtedy będzie. Na CL 3 to w ogóle mu nie ruszy komp. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeti 666 Opublikowano 8 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2003 A to dla czego ?? Pierwsze słysze żewby pamięci nie działały na wolniejszym ustawieniu niż przewiduje producent. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yahu72 Opublikowano 8 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2003 Sprawdziłem dzisiaj w nocy pamiątki Memtestem(all test) no i wyszło że ramki są w porządku( 0 error) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeti 666 Opublikowano 8 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2003 a dociskałeś grafike ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 10 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2003 Jak włączam kompa to włącza się tylko wentylator na procku. Dopiero po resecie dochodzi do POST-u. Nieraz idzie wszystko dobrze aż do windowsa, a nieraz już na samym początku słychać długie piski. Nie wiem w czym tkwi problem czy w pamięciach(kupiłem tydzień temu TwinMOS 2x256Mb pc-2700 )czy w płycie głównej (Soltek SL-75FRN-L (nForce2) :cry: :cry: :cry: Przeleciales pamieci Gold lub Mem testem ? Zamien moze pamiatki z jakims kumplem i zobacz czy to amo bedzie. Sprawdz piski z manualem i sprawdz czym sa powodowane. Problemy z niemożnościąwstania kompa za pierwszym razem najczęściej wynikiająz problemów z zasilaczem i to na nim radziłbym się początkowo skupić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yahu72 Opublikowano 11 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2003 Chciałem dodać że dzieje się tak przy ustawieniu na 166 a na 133 to nie pamięci napewno TwinMOS 2x256Mb pc - 2700 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fit Opublikowano 11 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2003 to na 95% zasilacz - daje za wcześnie powergood Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...