Skocz do zawartości
Kev!n

Zestaw Do 1900zł, Co Wybrać?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Znalazłem na allegro kilka zestawów, które wydają się być przyzwoite (cóż, mogę być w błędzie, gdyż jestem laikiem w tych sprawach).

http://allegro.pl/item251183776_intel_core..._x1250_w_a.html

http://www.allegro.pl/item250346026_wizard..._320_dvdrw.html

http://www.allegro.pl/item253005178_wizard...20gb_dvdrw.html

Mógłby ktoś mi doradzić, który zestaw wybrać? A może ktoś byłby tak miły i znalazłby mi coś lepszego, w granicach 1700-1900zł ?

Z góry dziękuje za wszelkie porady ;).

Edytowane przez Kev!n

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kręcić nie będę, bo się na tym nie znam, może kiedyś, jak poczytam trochę o tym.

W gry też raczej nie gram, a jeżeli już to sporadycznie.

Cytat

nie mozesz kupić w jakimś sklepie komputerowym???

Owszem mogę, ale jak już wspominałem nie znam się zbytnio, próbowałem złożyć zestaw na komputronik.pl , ale cholernie drogi ten sklep (w porównaniu z allegro np. ).

Cytat

napisz gdzie mieszkasz

woj. Lubelskie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla ciebie polecam TYLKO i wylacznie sklep apollo.pl - przy zlozeniu zamowieniu zaznaczasz zeby zlozyli ci zestaw do kupy (biora za to 0zl), ceny dobre, i za ta kase dobierzesz cos lepszego, napewno z lepsza zasilka, ktora w tamtych kompach na allegro jest wybierana jak najgorsza zeby zestaw byl tani :wink:

Ja tez mialem kupywac tego wizarda ale zdecydowalem samemu 'skleic' kompa i dobrze na tym wyszedlem chcesz to napisz na PM cos pomoge dobrac...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Itachi napisał(a):

Dla ciebie polecam TYLKO i wylacznie sklep apollo.pl - przy zlozeniu zamowieniu zaznaczasz zeby zlozyli ci zestaw do kupy (biora za to 0zl), ceny dobre, i za ta kase dobierzesz cos lepszego, napewno z lepsza zasilka, ktora w tamtych kompach na allegro jest wybierana jak najgorsza zeby zestaw byl tani :wink:

Ja tez mialem kupywac tego wizarda ale zdecydowalem samemu 'skleic' kompa i dobrze na tym wyszedlem chcesz to napisz na PM cos pomoge dobrac...

OO nie wiedzialem ze w apollo skladaja od razu :blink: . W innych sklepach tez tak jest? (agito?).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok, wybrałem coś takiego:

Samsung 160GB 7200 8MB SP1613N

DDR2 2x1GB PC5300 667MHz Kingston KVR667D2N5K2/2G

Intel Pentium Dual Core E2180 2GHz 1MB

Gigabyte GA-P35-DS3L

GeForce 8600GT Gigabyte 256MB GV-NX86T256H

Myślę, że to mi wystarczy, ewentualnie wybiorę lepszy procesor.

Mam takie pytanie - kupić obudowę z zasilaczem, czy bez? Jeżeli bez, jaki zasilacz polecacie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok, więc:

GeForce 8600GT Gigabyte 256MB GV-NX86T256H

Gigabyte GA-P35-DS3L

Intel Pentium Dual Core E2180 2GHz 1MB

DDR2 2x1GB PC5300 667MHz Kingston KVR667D2N5K2/2G

Samsung 160GB 7200 8MB SP1613N

Zasilacz ModeCom MC-400ATX 2.0 400W

Obudowa Modecom STEP 107 LCD Black b/z

Nagrywarka DVDR NEC AD-7173 OEM Black LabelFlash

koszt - 1711.00zł

Coś zmienić? W ostateczności mógłbym dołożyć 200-250zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak szczerze polecam coolermastera elite 331 black, zasilka amacrox jak liczy sie dla ciebie cisza jak nie to szef :D (ja mam sentyment).

Pozatym chyba warto doplacic 50zl i wziąsc dyzia z 16mb kaszy i przynajmniej 250GB na pokladzie :D

Edytowane przez Itachi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Itachi napisał(a):

tak szczerze polecam coolermastera elite 331 black, zasilka amacrox jak liczy sie dla ciebie cisza jak nie to szef :D (ja mam sentyment).

Pozatym chyba warto doplacic 50zl i wziąsc dyzia z 16mb kaszy i przynajmniej 250GB na pokladzie :D

Mam takie pytanko czy ta elite 331 duzo rozni sie od elite 330(tanszej chyba o 2 dychy) czy tylko inny design?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zmieniłem kartę graf. na taka samą tylko z 512mb ( tylko 50zł różnicy! ;o ).

Co do zasilacza - no właśnie, chciałbym coś bardzo cichego, ale taniego ( do 200zł).

HDD mi w zupełności wystarczy, teraz mam 40gb i tylko 15gb mam zajętych, więc i tak odczuje różnicę :P.

Edytowane przez Kev!n

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak się zastanawiam - może zmienić kartę na:

http://www.apollo.pl/store/show_detail/21/...jZSA3OTAw/30973

?

Ta, którą wybrałem jest aktualnie niedostępna, a jakoś nie widzi mi się czekać XX dni. Wybierał ktoś w apollo.pl części, które były niedostępne? Ile czasu trzeba było czekać?

lub

http://www.apollo.pl/store/show_detail/21/...Gb3JjZQ==/38310

Edytowane przez Kev!n

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kev!n napisał(a):

?

Ta, którą wybrałem jest aktualnie niedostępna, a jakoś nie widzi mi się czekać XX dni. Wybierał ktoś w apollo.pl części, które były niedostępne? Ile czasu trzeba było czekać?

lub

Mam pytanko do tych co kupuja czesto w apollo: czy jest to aby na pewno dobry sklep? Zastanawiam sie gdzie kupic nowego kompa i czytam sobie opinie o sklepach na www.skapiec.pl i np. taki Agito ma o wilee wiecej komentarzy(x10?) niz apollo no i jest wyzej oceniany. Na apollo wiele osob tam psioczy i zastanawiam sie czy warto poniewaz chcialbym aby ten komputer od razu mi tam zlozyli a nie chce sie naciac tak, ze np wsadza mi tam stare (poserwisowe) podzespoly.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Apollo to swietny sklep, sam zamawialem tam swojego kompa (ostatnio tylko grafe wymienilem). Skladalem w domu, ale na pewno by Ci go zlozyli tak jak trzeba :) Profesjonalna obsluga, dobry kontakt, znosne ceny.

Edytowane przez darkx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

Mam pytanko do tych co kupuja czesto w apollo: czy jest to aby na pewno dobry sklep? Zastanawiam sie gdzie kupic nowego kompa i czytam sobie opinie o sklepach na www.skapiec.pl i np. taki Agito ma o wilee wiecej komentarzy(x10?) niz apollo no i jest wyzej oceniany. Na apollo wiele osob tam psioczy i zastanawiam sie czy warto poniewaz chcialbym aby ten komputer od razu mi tam zlozyli a nie chce sie naciac tak, ze np wsadza mi tam stare (poserwisowe) podzespoly.

Ja kompa kupywalem na agito tylko ze wzgledu na to ze na apollo byly niektore czesci niedostepne :wink: Apollo dobry sklep i chyba jako jedyny oferuja zlo0zenie kompa i do tego za darmo. Mysle ze nie masz sie co obawiac :wink: Edytowane przez Itachi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kev!n napisał(a):

?

lub

Zmień, ale na http://www.apollo.pl/store/show_detail/21/...Gb3JjZQ==/34477 (w Kraku dostępna)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

Bo do wszystkiego musi być nowy topic, nie ?

A no tak ;x

Ok, ostatnie pytanie, dość głupie:

Gigabyte GA-P35-S3

Intel Pentium Dual Core E2160 1.8 GHz (S775) BOX

GeForce 8600 GT Gigabyte 256MB HDTV & DVI (PCI-E) H

Hitachi DeskStar 7K160 160GB (ATA/133)

Kingston DDR2 2x 1GB 667MHz CL5

Zasilacz Modecom MC-400ATX 2.0 PFC

Obudowa CS-3010 Qubic czarna [11296]

Pioneer DVD+/-RW DVR-112D bulk black

Czy to wszystko razem będzie działać? Tj. czy po złożeniu komputer będzie chodził normalnie? Wszystkie części są kompatybilne?

Edytowane przez Kev!n

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kev!n napisał(a):

A no tak ;x

Ok, ostatnie pytanie, dość głupie:

Gigabyte GA-P35-S3

Intel Pentium Dual Core E2160 1.8 GHz (S775) BOX

undefined Hitachi DeskStar 7K160 160GB (ATA/133)

Kingston DDR2 2x 1GB 667MHz CL5

Zasilacz Modecom MC-400ATX 2.0 PFC

Obudowa CS-3010 Qubic czarna [11296]

Pioneer DVD+/-RW DVR-112D bulk black

Czy to wszystko razem będzie działać? Tj. czy po złożeniu komputer będzie chodził normalnie? Wszystkie części są kompatybilne?

palit sonic!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ta, którą wybrałem jest zła? Nie będzie działać? :F

Polecił mi ją znajomy informatyk, a palit jest 'troszkę' droższy (czyli lepszy, no ale cóż, nie jestem wymagający, jeżeli jest między nimi duża różnica napisze mejla do komputronika, może można zmienić kartę, aczkolwiek wątpie).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ty nie mow ze w komputroniku kupujesz ! :|

Przeciez to najdrozszy sklep chyba...

Palit Sonic+ jest szybszy od tego gigabyte'a, do tego mozna go stosunkowo mocno podkrecic.

Wez wycofaj zamowienie z komputronika cale, i kup gdzie idziej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi