Kev!n Opublikowano 11 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2007 (edytowane) Witam, Znalazłem na allegro kilka zestawów, które wydają się być przyzwoite (cóż, mogę być w błędzie, gdyż jestem laikiem w tych sprawach). http://allegro.pl/item251183776_intel_core..._x1250_w_a.html http://www.allegro.pl/item250346026_wizard..._320_dvdrw.html http://www.allegro.pl/item253005178_wizard...20gb_dvdrw.html Mógłby ktoś mi doradzić, który zestaw wybrać? A może ktoś byłby tak miły i znalazłby mi coś lepszego, w granicach 1700-1900zł ? Z góry dziękuje za wszelkie porady ;). Edytowane 11 Października 2007 przez Kev!n Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
killer805 Opublikowano 11 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2007 Jak nie kręcisz i nie grasz to dobry nawet :wink: bo płyta jajco(nic nie podkrecisz) dotyczy 3 zestawów grafa w 1 i 3 szitowa a w 2 integra wiec nie pograsz nie mozesz kupić w jakimś sklepie komputerowym??? napisz gdzie mieszkasz i czy krecisz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kev!n Opublikowano 11 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2007 Kręcić nie będę, bo się na tym nie znam, może kiedyś, jak poczytam trochę o tym. W gry też raczej nie gram, a jeżeli już to sporadycznie. Cytat nie mozesz kupić w jakimś sklepie komputerowym??? Owszem mogę, ale jak już wspominałem nie znam się zbytnio, próbowałem złożyć zestaw na komputronik.pl , ale cholernie drogi ten sklep (w porównaniu z allegro np. ). Cytat napisz gdzie mieszkasz woj. Lubelskie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cozaq Opublikowano 11 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2007 Dla ciebie polecam TYLKO i wylacznie sklep apollo.pl - przy zlozeniu zamowieniu zaznaczasz zeby zlozyli ci zestaw do kupy (biora za to 0zl), ceny dobre, i za ta kase dobierzesz cos lepszego, napewno z lepsza zasilka, ktora w tamtych kompach na allegro jest wybierana jak najgorsza zeby zestaw byl tani :wink: Ja tez mialem kupywac tego wizarda ale zdecydowalem samemu 'skleic' kompa i dobrze na tym wyszedlem chcesz to napisz na PM cos pomoge dobrac... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mugrim Opublikowano 11 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2007 Itachi napisał(a): Dla ciebie polecam TYLKO i wylacznie sklep apollo.pl - przy zlozeniu zamowieniu zaznaczasz zeby zlozyli ci zestaw do kupy (biora za to 0zl), ceny dobre, i za ta kase dobierzesz cos lepszego, napewno z lepsza zasilka, ktora w tamtych kompach na allegro jest wybierana jak najgorsza zeby zestaw byl tani :wink: Ja tez mialem kupywac tego wizarda ale zdecydowalem samemu 'skleic' kompa i dobrze na tym wyszedlem chcesz to napisz na PM cos pomoge dobrac... OO nie wiedzialem ze w apollo skladaja od razu :blink: . W innych sklepach tez tak jest? (agito?). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajak28 Opublikowano 11 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2007 Nie opłaca się nic brać z gotowych zestawów na Allegro w tej cenie. Posłuchaj kolegów wyżej i kup w jakimś lokalnym/ internetowym sklepie komputerowym coś bardziej porządnego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kev!n Opublikowano 11 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2007 ok, wybrałem coś takiego: Samsung 160GB 7200 8MB SP1613N DDR2 2x1GB PC5300 667MHz Kingston KVR667D2N5K2/2G Intel Pentium Dual Core E2180 2GHz 1MB Gigabyte GA-P35-DS3L GeForce 8600GT Gigabyte 256MB GV-NX86T256H Myślę, że to mi wystarczy, ewentualnie wybiorę lepszy procesor. Mam takie pytanie - kupić obudowę z zasilaczem, czy bez? Jeżeli bez, jaki zasilacz polecacie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 11 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2007 Zasilacz oddzielnie. AmacroX AX-450PNF może być, do tego obudowa np. Coolermaster Elite Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kev!n Opublikowano 11 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2007 ok, więc: GeForce 8600GT Gigabyte 256MB GV-NX86T256H Gigabyte GA-P35-DS3L Intel Pentium Dual Core E2180 2GHz 1MB DDR2 2x1GB PC5300 667MHz Kingston KVR667D2N5K2/2G Samsung 160GB 7200 8MB SP1613N Zasilacz ModeCom MC-400ATX 2.0 400W Obudowa Modecom STEP 107 LCD Black b/z Nagrywarka DVDR NEC AD-7173 OEM Black LabelFlash koszt - 1711.00zł Coś zmienić? W ostateczności mógłbym dołożyć 200-250zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cozaq Opublikowano 11 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2007 (edytowane) tak szczerze polecam coolermastera elite 331 black, zasilka amacrox jak liczy sie dla ciebie cisza jak nie to szef :D (ja mam sentyment). Pozatym chyba warto doplacic 50zl i wziąsc dyzia z 16mb kaszy i przynajmniej 250GB na pokladzie :D Edytowane 11 Października 2007 przez Itachi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mugrim Opublikowano 11 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2007 Itachi napisał(a): tak szczerze polecam coolermastera elite 331 black, zasilka amacrox jak liczy sie dla ciebie cisza jak nie to szef :D (ja mam sentyment). Pozatym chyba warto doplacic 50zl i wziąsc dyzia z 16mb kaszy i przynajmniej 250GB na pokladzie :D Mam takie pytanko czy ta elite 331 duzo rozni sie od elite 330(tanszej chyba o 2 dychy) czy tylko inny design? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emilek Opublikowano 11 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2007 Wnętrze do samo, tylko różnią się frontem (przodem). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kev!n Opublikowano 11 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2007 (edytowane) Zmieniłem kartę graf. na taka samą tylko z 512mb ( tylko 50zł różnicy! ;o ). Co do zasilacza - no właśnie, chciałbym coś bardzo cichego, ale taniego ( do 200zł). HDD mi w zupełności wystarczy, teraz mam 40gb i tylko 15gb mam zajętych, więc i tak odczuje różnicę :P. Edytowane 11 Października 2007 przez Kev!n Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 11 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2007 Zasilacz - za 230 jest Corsair 450W, niżej za 150 AmacroX AX-450PNF - ciche są ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kev!n Opublikowano 11 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2007 (edytowane) Tak się zastanawiam - może zmienić kartę na: http://www.apollo.pl/store/show_detail/21/...jZSA3OTAw/30973 ? Ta, którą wybrałem jest aktualnie niedostępna, a jakoś nie widzi mi się czekać XX dni. Wybierał ktoś w apollo.pl części, które były niedostępne? Ile czasu trzeba było czekać? lub http://www.apollo.pl/store/show_detail/21/...Gb3JjZQ==/38310 Edytowane 11 Października 2007 przez Kev!n Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mugrim Opublikowano 11 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2007 Kev!n napisał(a): Tak się zastanawiam - może zmienić kartę na: http://www.apollo.pl/store/show_detail/21/...jZSA3OTAw/30973 ? Ta, którą wybrałem jest aktualnie niedostępna, a jakoś nie widzi mi się czekać XX dni. Wybierał ktoś w apollo.pl części, które były niedostępne? Ile czasu trzeba było czekać? lub http://www.apollo.pl/store/show_detail/21/...Gb3JjZQ==/38310 Mam pytanko do tych co kupuja czesto w apollo: czy jest to aby na pewno dobry sklep? Zastanawiam sie gdzie kupic nowego kompa i czytam sobie opinie o sklepach na www.skapiec.pl i np. taki Agito ma o wilee wiecej komentarzy(x10?) niz apollo no i jest wyzej oceniany. Na apollo wiele osob tam psioczy i zastanawiam sie czy warto poniewaz chcialbym aby ten komputer od razu mi tam zlozyli a nie chce sie naciac tak, ze np wsadza mi tam stare (poserwisowe) podzespoly. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blasphemy Opublikowano 11 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2007 (edytowane) Apollo to swietny sklep, sam zamawialem tam swojego kompa (ostatnio tylko grafe wymienilem). Skladalem w domu, ale na pewno by Ci go zlozyli tak jak trzeba :) Profesjonalna obsluga, dobry kontakt, znosne ceny. Edytowane 11 Października 2007 przez darkx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cozaq Opublikowano 11 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2007 (edytowane) Cytat Mam pytanko do tych co kupuja czesto w apollo: czy jest to aby na pewno dobry sklep? Zastanawiam sie gdzie kupic nowego kompa i czytam sobie opinie o sklepach na www.skapiec.pl i np. taki Agito ma o wilee wiecej komentarzy(x10?) niz apollo no i jest wyzej oceniany. Na apollo wiele osob tam psioczy i zastanawiam sie czy warto poniewaz chcialbym aby ten komputer od razu mi tam zlozyli a nie chce sie naciac tak, ze np wsadza mi tam stare (poserwisowe) podzespoly.Ja kompa kupywalem na agito tylko ze wzgledu na to ze na apollo byly niektore czesci niedostepne :wink: Apollo dobry sklep i chyba jako jedyny oferuja zlo0zenie kompa i do tego za darmo. Mysle ze nie masz sie co obawiac :wink: Edytowane 11 Października 2007 przez Itachi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 11 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2007 Kev!n napisał(a): Tak się zastanawiam - może zmienić kartę na: http://www.apollo.pl/store/show_detail/21/...jZSA3OTAw/30973 ? Ta, którą wybrałem jest aktualnie niedostępna, a jakoś nie widzi mi się czekać XX dni. Wybierał ktoś w apollo.pl części, które były niedostępne? Ile czasu trzeba było czekać? lub http://www.apollo.pl/store/show_detail/21/...Gb3JjZQ==/38310 Zmień, ale na http://www.apollo.pl/store/show_detail/21/...Gb3JjZQ==/34477 (w Kraku dostępna) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kev!n Opublikowano 12 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2007 Zestaw już wybrałem (kupuje jednak w komputroniku), tylko nie wiem jaki zasilacz wybrać...chciałbym żeby był cichy, możecie coś doradzić? Zresztą, tutaj jest nowy temat: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=246856 ;F Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 12 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2007 Bo do wszystkiego musi być nowy topic, nie <_< ? Corsair 450W, dobrze Ci kolega powiedział Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kev!n Opublikowano 12 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2007 (edytowane) Cytat Bo do wszystkiego musi być nowy topic, nie ? A no tak ;x Ok, ostatnie pytanie, dość głupie: Gigabyte GA-P35-S3 Intel Pentium Dual Core E2160 1.8 GHz (S775) BOX GeForce 8600 GT Gigabyte 256MB HDTV & DVI (PCI-E) H Hitachi DeskStar 7K160 160GB (ATA/133) Kingston DDR2 2x 1GB 667MHz CL5 Zasilacz Modecom MC-400ATX 2.0 PFC Obudowa CS-3010 Qubic czarna [11296] Pioneer DVD+/-RW DVR-112D bulk black Czy to wszystko razem będzie działać? Tj. czy po złożeniu komputer będzie chodził normalnie? Wszystkie części są kompatybilne? Edytowane 12 Października 2007 przez Kev!n Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 12 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2007 Tak, będzie chodził normalnie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
killer805 Opublikowano 12 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2007 Kev!n napisał(a): A no tak ;x Ok, ostatnie pytanie, dość głupie: Gigabyte GA-P35-S3 Intel Pentium Dual Core E2160 1.8 GHz (S775) BOX undefined Hitachi DeskStar 7K160 160GB (ATA/133) Kingston DDR2 2x 1GB 667MHz CL5 Zasilacz Modecom MC-400ATX 2.0 PFC Obudowa CS-3010 Qubic czarna [11296] Pioneer DVD+/-RW DVR-112D bulk black Czy to wszystko razem będzie działać? Tj. czy po złożeniu komputer będzie chodził normalnie? Wszystkie części są kompatybilne? palit sonic! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 12 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2007 A no racja, nie zauważyłem. Gigabyte do kosza, Palit Sonic+ albo X1950PRO ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kev!n Opublikowano 12 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2007 czyli...? Bo już zamówiłem ten zestaw T_T. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 12 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2007 Czyli, zeby grafe zmienic z Gigabyte na model Palit'a Sonic+.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kev!n Opublikowano 12 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2007 A ta, którą wybrałem jest zła? Nie będzie działać? :F Polecił mi ją znajomy informatyk, a palit jest 'troszkę' droższy (czyli lepszy, no ale cóż, nie jestem wymagający, jeżeli jest między nimi duża różnica napisze mejla do komputronika, może można zmienić kartę, aczkolwiek wątpie). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 12 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2007 To ty nie mow ze w komputroniku kupujesz ! :| Przeciez to najdrozszy sklep chyba... Palit Sonic+ jest szybszy od tego gigabyte'a, do tego mozna go stosunkowo mocno podkrecic. Wez wycofaj zamowienie z komputronika cale, i kup gdzie idziej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajak28 Opublikowano 12 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2007 Tak jak wyżej postaraj się wycofać to zamówienie. Jest to najdroższy sklep. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...