Skocz do zawartości
LPC

odpowiedz nvidi na nowe radki

Rekomendowane odpowiedzi

eee tam. to dobre karty. moze ati bedzie szybsze, ale te 5% roznicy mnie wali. i tak kupie nastepna karte nvidii (no chyba, ze padnie do tego czasu) :)

To nie jest 5% tylko troche więcej pomiędzy Radeonem 9800 Pro a Geforcem FX.

zgadzam sie :D też zostaje przy nvidi, jakoś nie leża mi karty ati.

Też bym wziął Nvidie ze względu na sterowniki, ale nie lubie mieć odkurzacza w kompie.

BTW: Ostatnio na jeakiejs stronce przeczytałem, że GIGABYTE produkując Geforce FX 5800 Ultra mają obniżyć głośność karty do 7db :lol: :lol: :lol: myślałem, że spadne zkrzesła jak to przeczytałem.

Adam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też jestem za Nvidią, ale wieść o tym, że Ati wypóściło Radeona 9800Pro mnie zmartwiła :( - sytaucja praktycznie taka sama jak z 3DFx'em.

Nvidii postawiono test, który musi przejść,a Ati w tym czasie będzie starało się jak najbardziej utrudnić im ten test.

Pamiętam Ati jako "małą" firme która jako tako utrzymywałą się na rynku i milczała...teraz tym mileczniem jeszcze doprowadzi Nvidie do bankructwa (oby nie!).

Wszyscy posiadacze produktów Nvidii łączmy się!!! :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja jestem za Ati (chociarz Nvidie tez lubie jeszcze jakies pol roku temu jezdzilem na TnT2 m64 i Gf2mx :P) no ale Ati jest the best i jesli ktos ma wygrac to oby ta firma.

A te nowe modele Fx'a tylko uwierdzily mnie w przekonaniu ze dokonalem slusznego wyboru. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja jeszcze pamietam jak NVidia była malutka firmą (3dfx molochem) gdzieś tam zrobiła sobie TNT ( miałem i świetna karta)i od tego modelu praktycznie sie zaczeło:):):):)::)Poozniej upadek 3dfx i wyrósl nowy moloch ->nvidia....normlana kolej rzeczy-to jest normalne ze tej mniejszej firmie udaje pobic sie "faworyta" na rynku , bo Ci duzi myślą ze jak juz są na topie to nie musza dbać o klienta ....To stało sie z 3dfxem i teraz z Nvidią(i mysle ze kiedyś tam czeka tez ATI)

Szczerze mówiąc to taka sama przyszłośc czeka ATi kiedyś tam.....

Szacuneczek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja powiem tak........

ja chce zeby i byla nvidia i ati i te inne smieci.......

dlaczego?

jakby nvidia splajtowala to by karty ceny atikow poszla do gory....

jak na razie dzialam na gf ale chce przejsc na ati....

ciekawi mnie ta rewelacyjna jakosc obrazu......

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nvidia tak latwo nie padnie , w najgroszym wypadku podda sie i przestanie produkowac karty graficzne , ale watpie w to :) , mysle ze po prostu Nvidia przyszykuje dla wszystkich jakas niespodzianke (moze nizsze ceny nowych GFow ??? :D ) zeby sie odbic i pokazac pazurki ATi :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z jednej strony to jest jakaś odmiana - Ati daje chadoo, a Nvidia próbuje się pozbierać. Z drugiej strony jakby tak Nvidia cały czas miała najlepsze karty to po pewnym czasie pozwoliliby se na podwyższenie cen i ogólnie niebyłoby miło.

Te całe zamieszanie ma swoje + i - . Licze na to, że w tym momencie Nvidia obniży ceny swoich kart o conajmniej 20% bo co z tego, że zanim ukazał się R9800Pro to Gf Fx był lepszy od R9700pro o te pare procent skoro skubaniec kosztuje ok. 2,5 tyś :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z jednej strony to jest jakaś odmiana - Ati daje chadoo, a Nvidia próbuje się pozbierać. Z drugiej strony jakby tak Nvidia cały czas miała najlepsze karty to po pewnym czasie pozwoliliby se na podwyższenie cen i ogólnie niebyłoby miło.

Te całe zamieszanie ma swoje + i - . Licze na to, że w tym momencie Nvidia obniży ceny swoich kart o conajmniej 20% bo co z tego, że zanim ukazał się R9800Pro to Gf Fx był lepszy od R9700pro o te pare procent skoro skubaniec kosztuje ok. 2,5 tyś :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurde jak tak wszyscy będą się przeżucać na Ati to napewno Nvidia splajtuje :(

"

"wszyscy" przezucaja sie na ATI bo obecnie nvidia niema nic do zaoferowania dla mie glupota jest kupowanie czegos co jest gorsze tylko dlatego ze jest od firmy ktora lubimy.

zgadzam sie z tomcykiem nvidia kiedys musiala oddac swoje 1 miejsce na rynku na rzecz innej firmy i pewnie stanie sie tak z ATI i innymi firmami ktore beda liderami w produkcji kart graficznych :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam. jestem starym fanem nvidii od tnt aż do gf4 ti (miałem prawie wszystkie) ale niestety wygrywa ten kto oferuje mocny produkt za lepszą cenę i takie właśnie w tej chwili ma ati, no więc porzegnałem sie z nvidią, choć szkoda troche bo nadal uważam, że sterowniki mają thebest, ati musi jeszcze troche na tym polu popracować. na dzień dzisiejszy jednak wydajność radków 9500-9700 jest bezkonkurencyjna i to jest najważniejsze...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pamiętam Ati jako "małą" firme która jako tako utrzymywałą się na rynku i milczała...teraz tym mileczniem jeszcze doprowadzi Nvidie do bankructwa (oby nie!).

za mlody jestes zeby takie rzeczy pamietac :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe, a ja mialem ATI juz ponad 6 lat temu (pierwszy komp) tak, tak. Zadnych problemow z nia nie bylo - ATI MACH 64 1MB mam ja jeszcze w starym kompie w parze z VooDoo 1 4 MB (smigal na tym TombRaider 3) Pozniej byl GF 2 Pro bo wlasciwie w 2001 ATI nie istnialo, a teraz znowu ATI bo NV nie ma nic do zaoferowania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no więc porzegnałem sie z nvidią, choć szkoda troche bo nadal uważam, że sterowniki mają thebest,

Stanowczo nie zgadzam się z Twoją opinią. Detonatory Nvidii to najgorsze <span style="color:red;">[ciach!]</span>o jakie może być. Uzasadnienie: postmodernistyczne plamy zamiast napisu Start, jescze lepszy syf zamiast loga windy po lewej stronie tego menu, tęczowe przyciski do obsługi okna (do zamykania i minimalizacji), czasem zdażają się usyfione ikony i ty mi wmawiasz że te sterowniki są de best. Proponuję nominację Twojej osoby na prezesa Związku Ślepców Polskich.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no więc porzegnałem sie z nvidią, choć szkoda troche bo nadal uważam, że sterowniki mają thebest,

Stanowczo nie zgadzam się z Twoją opinią. Detonatory Nvidii to najgorsze <font color="#FF0000">[ciach!]</font> jakie może być. Uzasadnienie: postmodernistyczne plamy zamiast napisu Start, jescze lepszy syf zamiast loga windy po lewej stronie tego menu, tęczowe przyciski do obsługi okna (do zamykania i minimalizacji), czasem zdażają się usyfione ikony i ty mi wmawiasz że te sterowniki są de best. Proponuję nominację Twojej osoby na prezesa Związku Ślepców Polskich.

Staryyyy, to sa objawy <span style="color:red;">[ciach!]</span>owego monitora a nie sterownikow karty. Mam dwie kart nvidii w tej chwili. Rive TNT2 od MSI i gf4ti od PNY i obraz jest jak zyletka. Faktycznie na kartach prolinka, no nameach roznych, obraz smierdzi, ale to nie wina nvidii, tylko gownianych producentow. I nie mam zastrzezen do prolinka, ale moj mial gorszy obraz od wyzej wymienionych kart

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Staryyyy, to sa objawy monitora a nie sterownikow karty.

A świstak siedzi i mówi tere fere kuku bajaka. Skoro tak, to chyba mój monitor sie uwziął na Nvidie. Teraz mam chwilowo karte Elsa na 128ZX. Chip Nvidii, ale sterowniki Elsy. I jakoś monitor żadnych fochów nie pokazuje. DETONATORY TO NIEDOROBIONY SYF!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...