LPC Opublikowano 7 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2003 www.benchmark.pl moim zdaniem to te fx to tylko zdeczka odkurzone 4ti i 4mxy i nie beda mialy polotu do nowych radkow Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irnlng Opublikowano 7 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2003 eee tam. to dobre karty. moze ati bedzie szybsze, ale te 5% roznicy mnie wali. i tak kupie nastepna karte nvidii (no chyba, ze padnie do tego czasu) :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 7 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2003 moze nie padnie ale znacznie uszczupli swoj rynek inni producenci juz przechodza na ATI http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=24682 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pretorian Opublikowano 7 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2003 eee tam. to dobre karty. moze ati bedzie szybsze, ale te 5% roznicy mnie wali. i tak kupie nastepna karte nvidii (no chyba, ze padnie do tego czasu) :) zgadzam sie :D też zostaje przy nvidi, jakoś nie leża mi karty ati. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamDyczkowski Opublikowano 7 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2003 eee tam. to dobre karty. moze ati bedzie szybsze, ale te 5% roznicy mnie wali. i tak kupie nastepna karte nvidii (no chyba, ze padnie do tego czasu) :) To nie jest 5% tylko troche więcej pomiędzy Radeonem 9800 Pro a Geforcem FX. zgadzam sie :D też zostaje przy nvidi, jakoś nie leża mi karty ati. Też bym wziął Nvidie ze względu na sterowniki, ale nie lubie mieć odkurzacza w kompie. BTW: Ostatnio na jeakiejs stronce przeczytałem, że GIGABYTE produkując Geforce FX 5800 Ultra mają obniżyć głośność karty do 7db :lol: :lol: :lol: myślałem, że spadne zkrzesła jak to przeczytałem. Adam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=Maq=- Opublikowano 7 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2003 Ja też jestem za Nvidią, ale wieść o tym, że Ati wypóściło Radeona 9800Pro mnie zmartwiła :( - sytaucja praktycznie taka sama jak z 3DFx'em. Nvidii postawiono test, który musi przejść,a Ati w tym czasie będzie starało się jak najbardziej utrudnić im ten test. Pamiętam Ati jako "małą" firme która jako tako utrzymywałą się na rynku i milczała...teraz tym mileczniem jeszcze doprowadzi Nvidie do bankructwa (oby nie!). Wszyscy posiadacze produktów Nvidii łączmy się!!! :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 7 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2003 Ati gogogo gogogo gogogo :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hajmon3 Opublikowano 7 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2003 ja jestem za Ati (chociarz Nvidie tez lubie jeszcze jakies pol roku temu jezdzilem na TnT2 m64 i Gf2mx :P) no ale Ati jest the best i jesli ktos ma wygrac to oby ta firma. A te nowe modele Fx'a tylko uwierdzily mnie w przekonaniu ze dokonalem slusznego wyboru. :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fajek Opublikowano 7 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2003 zawsze bylem za nvidia, ale z dnia na dzien widze jak ta firma kladzie sie prz nowych radeonach. Mysle ze moja nastepna grafa w wakacje będzie wlasnie ati radeon 9500pro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=Maq=- Opublikowano 7 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2003 Ludzie! Nietraćmy nadziei!!! Nvidia musi wygrać ten pojedynek bo to byłoby śmieszne, że byle jaka firma dawała Nvidii w kość :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomcyk Opublikowano 7 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2003 ja jeszcze pamietam jak NVidia była malutka firmą (3dfx molochem) gdzieś tam zrobiła sobie TNT ( miałem i świetna karta)i od tego modelu praktycznie sie zaczeło:):):):)::)Poozniej upadek 3dfx i wyrósl nowy moloch ->nvidia....normlana kolej rzeczy-to jest normalne ze tej mniejszej firmie udaje pobic sie "faworyta" na rynku , bo Ci duzi myślą ze jak juz są na topie to nie musza dbać o klienta ....To stało sie z 3dfxem i teraz z Nvidią(i mysle ze kiedyś tam czeka tez ATI) Szczerze mówiąc to taka sama przyszłośc czeka ATi kiedyś tam..... Szacuneczek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irnlng Opublikowano 7 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2003 ja mysle, ze to przejsciowe problemy... tyle. zobaczymy, nie ma co dyskutowac. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sheep Opublikowano 7 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2003 ja powiem tak........ ja chce zeby i byla nvidia i ati i te inne smieci....... dlaczego? jakby nvidia splajtowala to by karty ceny atikow poszla do gory.... jak na razie dzialam na gf ale chce przejsc na ati.... ciekawi mnie ta rewelacyjna jakosc obrazu...... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=Maq=- Opublikowano 7 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2003 Kurde jak tak wszyscy będą się przeżucać na Ati to napewno Nvidia splajtuje :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xoom Opublikowano 7 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2003 Nvidia tak latwo nie padnie , w najgroszym wypadku podda sie i przestanie produkowac karty graficzne , ale watpie w to :) , mysle ze po prostu Nvidia przyszykuje dla wszystkich jakas niespodzianke (moze nizsze ceny nowych GFow ??? :D ) zeby sie odbic i pokazac pazurki ATi :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
opolin Opublikowano 7 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2003 heh no moglo by byc tak bo zamierzam kupic nvidie gf 4 ti 4200 ale jeszcze newiem zastanawiam sie jak mi starczy kasy do kupie a jak nie to bede se radka kupowal :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 7 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2003 nv nie upadnei ale sie mocno zachwieje ..watpie rzeby w najblizszym czasie wypusciła cos co dorowna ati ale moze za rok :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=Maq=- Opublikowano 7 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2003 Z jednej strony to jest jakaś odmiana - Ati daje chadoo, a Nvidia próbuje się pozbierać. Z drugiej strony jakby tak Nvidia cały czas miała najlepsze karty to po pewnym czasie pozwoliliby se na podwyższenie cen i ogólnie niebyłoby miło. Te całe zamieszanie ma swoje + i - . Licze na to, że w tym momencie Nvidia obniży ceny swoich kart o conajmniej 20% bo co z tego, że zanim ukazał się R9800Pro to Gf Fx był lepszy od R9700pro o te pare procent skoro skubaniec kosztuje ok. 2,5 tyś :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=Maq=- Opublikowano 7 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2003 Z jednej strony to jest jakaś odmiana - Ati daje chadoo, a Nvidia próbuje się pozbierać. Z drugiej strony jakby tak Nvidia cały czas miała najlepsze karty to po pewnym czasie pozwoliliby se na podwyższenie cen i ogólnie niebyłoby miło. Te całe zamieszanie ma swoje + i - . Licze na to, że w tym momencie Nvidia obniży ceny swoich kart o conajmniej 20% bo co z tego, że zanim ukazał się R9800Pro to Gf Fx był lepszy od R9700pro o te pare procent skoro skubaniec kosztuje ok. 2,5 tyś :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
??????? Opublikowano 7 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2003 Kurde jak tak wszyscy będą się przeżucać na Ati to napewno Nvidia splajtuje :(" "wszyscy" przezucaja sie na ATI bo obecnie nvidia niema nic do zaoferowania dla mie glupota jest kupowanie czegos co jest gorsze tylko dlatego ze jest od firmy ktora lubimy. zgadzam sie z tomcykiem nvidia kiedys musiala oddac swoje 1 miejsce na rynku na rzecz innej firmy i pewnie stanie sie tak z ATI i innymi firmami ktore beda liderami w produkcji kart graficznych :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeti 666 Opublikowano 7 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2003 nV przeżyje choćby z powodu Nforce2. Ale z drugiej strony to mi się wydaje że nV ma dla tego problemy na rynku grafik bo próbowała chwycić za wiele srok do jednej ręki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi_k Opublikowano 8 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2003 witam. jestem starym fanem nvidii od tnt aż do gf4 ti (miałem prawie wszystkie) ale niestety wygrywa ten kto oferuje mocny produkt za lepszą cenę i takie właśnie w tej chwili ma ati, no więc porzegnałem sie z nvidią, choć szkoda troche bo nadal uważam, że sterowniki mają thebest, ati musi jeszcze troche na tym polu popracować. na dzień dzisiejszy jednak wydajność radków 9500-9700 jest bezkonkurencyjna i to jest najważniejsze... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pshem Opublikowano 8 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2003 Pamiętam Ati jako "małą" firme która jako tako utrzymywałą się na rynku i milczała...teraz tym mileczniem jeszcze doprowadzi Nvidie do bankructwa (oby nie!). za mlody jestes zeby takie rzeczy pamietac :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuChyY Opublikowano 8 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2003 Hehe, a ja mialem ATI juz ponad 6 lat temu (pierwszy komp) tak, tak. Zadnych problemow z nia nie bylo - ATI MACH 64 1MB mam ja jeszcze w starym kompie w parze z VooDoo 1 4 MB (smigal na tym TombRaider 3) Pozniej byl GF 2 Pro bo wlasciwie w 2001 ATI nie istnialo, a teraz znowu ATI bo NV nie ma nic do zaoferowania. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
opolin Opublikowano 8 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2003 heh to ja juz watpie co do tego co mma kupic czyli gf 4 ti 4200 ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PACO Opublikowano 8 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2003 poczekamy zobaczymy:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
opolin Opublikowano 8 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2003 no pojade wpon albo we wtorek jak do mnie koles zadzwoni i zobaczymy co bede mial :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majster Opublikowano 8 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2003 no więc porzegnałem sie z nvidią, choć szkoda troche bo nadal uważam, że sterowniki mają thebest, Stanowczo nie zgadzam się z Twoją opinią. Detonatory Nvidii to najgorsze <span style="color:red;">[ciach!]</span>o jakie może być. Uzasadnienie: postmodernistyczne plamy zamiast napisu Start, jescze lepszy syf zamiast loga windy po lewej stronie tego menu, tęczowe przyciski do obsługi okna (do zamykania i minimalizacji), czasem zdażają się usyfione ikony i ty mi wmawiasz że te sterowniki są de best. Proponuję nominację Twojej osoby na prezesa Związku Ślepców Polskich. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irnlng Opublikowano 8 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2003 no więc porzegnałem sie z nvidią, choć szkoda troche bo nadal uważam, że sterowniki mają thebest, Stanowczo nie zgadzam się z Twoją opinią. Detonatory Nvidii to najgorsze <font color="#FF0000">[ciach!]</font> jakie może być. Uzasadnienie: postmodernistyczne plamy zamiast napisu Start, jescze lepszy syf zamiast loga windy po lewej stronie tego menu, tęczowe przyciski do obsługi okna (do zamykania i minimalizacji), czasem zdażają się usyfione ikony i ty mi wmawiasz że te sterowniki są de best. Proponuję nominację Twojej osoby na prezesa Związku Ślepców Polskich. Staryyyy, to sa objawy <span style="color:red;">[ciach!]</span>owego monitora a nie sterownikow karty. Mam dwie kart nvidii w tej chwili. Rive TNT2 od MSI i gf4ti od PNY i obraz jest jak zyletka. Faktycznie na kartach prolinka, no nameach roznych, obraz smierdzi, ale to nie wina nvidii, tylko gownianych producentow. I nie mam zastrzezen do prolinka, ale moj mial gorszy obraz od wyzej wymienionych kart Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majster Opublikowano 8 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2003 Staryyyy, to sa objawy monitora a nie sterownikow karty. A świstak siedzi i mówi tere fere kuku bajaka. Skoro tak, to chyba mój monitor sie uwziął na Nvidie. Teraz mam chwilowo karte Elsa na 128ZX. Chip Nvidii, ale sterowniki Elsy. I jakoś monitor żadnych fochów nie pokazuje. DETONATORY TO NIEDOROBIONY SYF!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...