Beatman Opublikowano 11 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2007 Witam Chciałem się dowiedzieć czy w jakikolwiek sposób uszczelniacie gwinty złaczek. Na przykład mam hydora L30 musiałem dołożyć mu przjściówkę z 1/2 cala na 3/8 cala i dopiero wkręcić końcówkę do węży i mam lekkie obawy czy nie zacznie coś mi cieknąć w jakimkolwiek stopniu (gwint w pompce jest plastikowy) Dziękuję z góry za odpowiedzi :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wegorz91 Opublikowano 11 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2007 Ja wszystkie złączki zakręcam na teflonie. 100% szczelność jak dobrze nawiniesz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magic_LbN Opublikowano 11 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2007 (edytowane) ja osobiście nie uszczelniam, bo nie mam czego xD ale uszczelniłbym taśmą teflonową - tak dla pewności i świętego spokoju... Edytowane 11 Października 2007 przez Magic_LbN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pc_max Opublikowano 11 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2007 Jeśli już zdecydujesz się na taśmę teflonową nie przesadź z ilością zwojów- żeby nie było zbyt grubo- gwint w pompce masz plastikowy (nie wiem czy wewnętrzny czy zewnętrzny) więc trzeba uważać. Co innego gdy teflonem uszczelnia się gwinty metalowe (np mosiężne)- wtedy ryzyka brak (choć gdzieś widziałem fotkę chłodnicy z pękniętym gniazdem złączki). Możesz też spróbować silikonu (albo nie- wstrętny smak ;-) )- w tym wypadku powyższe niebezpieczeństwo nie grozi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 13 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2007 Uzywam do uszczelniania nici teflonowej Loctite: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 13 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2007 Silikon sanitarny przezroczysty rowniez bardzo ladnie sie sprawuje. Chociaz silikon dekarski tez daje rade :wink: :lol2: (tutaj Toman moze sie wypowiedziec)... ale wyglada jak smola :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...