Skocz do zawartości
PolandMET

Jak Podświetlic Lcd Termometru ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Pewnie znacie te termometry kwadratowe za 20zl/

Jak go podswietlic ? Ten niepodswietlony jest tanszy o polowe od tego z leda.

Czy uzyc takiej malej ledy jak do komorek 1x2mm czy jakas inna? Z boku szkielka sie to daje?

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Robil ktos moda ? :)

Moze by ktos rozebral tego podswietlonego i pokazal jak one sa zrobione ?

Poza tym podswietlony ma zasilanie z molexa i z baterii a ten niepodswietlony tylko z baterii. Tyle ze na plycie jest dodatkowe wyprowadzenie +/- ale nie wiem czy tam moge dac wyprowadzenie +12V.

Edytowane przez PolandMET

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szczerze mówiąc to raczej niewykonalne aby uzyskać taki efekt jak w przypadku fotografii nr 2. Bawiłem się już kiedyś z podświetleniem takiego termometru ale raczej nie zdało to egzaminu, tam jest za mało miejsca nawet na diody SMD.

Ten biały jak nawet widać na zdjęciu ma szerszą obudowę, gdzie znalazło się miejsce na podświetlenie matrycy. Wg mnie szkoda zabawy, no i tak w ogóle to po co to podświetlać, chyba tylko dla bajeru? Na pewno nie masz tak ciemno w pokoju żeby nie widzieć wskazania termometru.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chodzi mi o to ze jesli ktos ma taki podswietlany to moze by mogl zapodac jakies foty jak on w srodku wyglada ?

Bo na allegro widzialem dwa rodzaje a ja mam jezcze inny (z niepodswietlanych) + 1 rodzaj podswietlanych. Roznia sie wygladem czujnika. Na allegro sa metalowe a ja mam pokryty guma czyli moga wystepowac tez roznice w budowie ukladu.

Moj wyglada tak

Dołączona grafika

Widac dwa dodatkowe wyprowadzenia +/-

Po prawej na dole w rogu jest miejsce na mala lede jakby sie uprzec.

Edytowane przez PolandMET

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi