Skocz do zawartości
mikan10

Lg L196wtq-sf Na Dvi Tylko 60hz Przy 1440x900 ?

Rekomendowane odpowiedzi

Kupiłem pare dni temu LG L196WTQ-SF i na DVI cyfrowym nie moge ustawic wiecej niz 60Hz przy natywnej a na analogu jest 75HZ. Co jest grane? kolega na samungu mówi ze moze i na DVI i na analogu dac 75HZ :|

na którym bardziej sie mecza oczy na 60 czy 75hz?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupiłem pare dni temu LG L196WTQ-SF i na DVI cyfrowym nie moge ustawic wiecej niz 60Hz przy natywnej a na analogu jest 75HZ. Co jest grane? kolega na samungu mówi ze moze i na DVI i na analogu dac 75HZ :|

na którym bardziej sie mecza oczy na 60 czy 75hz?

oczy nie mają nic wspólnego z odświeżaniem na LCD - TO NIE CRT!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oczy nie mają nic wspólnego z odświeżaniem na LCD - TO NIE CRT!

Czyli co mam przez to rozumieć? Jakie odświezanie jest najlepsze przy LCD ?

Czy na innych panoramach 19 innych producentów na natywnej rozdzielczosci da sie ustawic 75Hz przy podłaczeniu cyfrowym DFI?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli co mam przez to rozumieć? Jakie odświezanie jest najlepsze przy LCD ?

60Hz lub 75Hz jezeli potrzebujesz większej płynności i gra uzyskuje FPS conajmniej 75 klatek na sekunde

Czy na innych panoramach 19 innych producentów na natywnej rozdzielczosci da sie ustawic 75Hz przy podłaczeniu cyfrowym DFI?

da się

wywal sterownik do monitora zainstaluj go na siłę jako PLUGnPLAY

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na niektorych panoramach 22 cali w natywnej nie da sie wiecej jak nominalne 60 Hz i tyle wystarczy, po co wiecej? Odswiezanie ma zastosowanie tylko w monitorach CRT.

dla mnie nie wystarczy, niestety na wszystkich panoramach z 1680z1050 nie da się ustawić więcej jak 60Hz co jest dla mnie chyba największym minusem tych monitorów... na 22" musiałem grać w 1440x900 bo tam szło 75Hz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dla mnie nie wystarczy, niestety na wszystkich panoramach z 1680z1050 nie da się ustawić więcej jak 60Hz co jest dla mnie chyba największym minusem tych monitorów... na 22" musiałem grać w 1440x900 bo tam szło 75Hz

powaznie na wszystkich panoramach 22-calowych? Szczerze mowiac nie zauwazylem jeszcze potrzeby zastosowania tych 75 Hz, czy tylko gry dotyczy ten tryb odswiezania?

Edytowane przez xantype

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

powaznie na wszystkich panoramach 22-calowych? Szczerze mowiac nie zauwazylem jeszcze potrzeby zastosowania tych 75 Hz, czy tylko gry dotyczy ten tryb odswiezania?

nie spotkałem panoramy z natywną 1680x1050 na której dało by się ustawić 75Hz na dvi lub dsubie a zwracam na to uwage bo takie odświeżanie to absolutne minimum do szybkich strzelanek typu UT2004, zeby zobaczyć różnice gra musi generować FPS na poziomie conajmniej 75klatek/sekundę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi