qNick Opublikowano 11 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2007 Witam ! Oryginalny wentylator w Scythe Ninja ma stałą prędkość obrotową. Szukam zamiennika 120mm , który pozwoli na dynamiczną zmianę prędkości, w zależności od temperatury procka, zależało by mi również aby max prędkość nie była niższa niż 2000. Szukałem w sklepach ale nic ciekawego nie znalazłem (regulacja albo za pomocą zewnętrznego kontrolera, albo trzy stałe prędkości przełączane lub ostatecznie stała prędkość). Może moglibyście coś polecić ? Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henryk Kwinto Opublikowano 11 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2007 Ja stosuję coś takiego Noise Killer 007. Podpinam każdy wentylator, byle miał wtyczkę 3-pin. Po dłuższej przerwie znów można go kupić. Jeśli interesuje cię takie rozwiązanie to podam więcej szczegółów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qNick Opublikowano 12 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2007 Henryk Kwinto dzięki, niestety nie mieszkam w Polsce a to chyba polski patent, poza tym temp rdzenia procesora może być dużo wyższa niż radiatora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henryk Kwinto Opublikowano 12 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2007 (edytowane) Ja też nie mieszkam w Polsce. Jak listy do Ciebie docierają to nie widzę problemu. Z reguły wiercę w podstawie otwór na czujnik i temperatura jest bardzo zbliżona do tej na rdzeniu. Edytowane 12 Października 2007 przez Henryk Kwinto Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...