Skocz do zawartości
redziq

Wysoka Rozdzielczość - Problem

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Myślę o zakupie laptopa (składak) z matową matrycą o wysokiej rozdzielczości 1680×1050 widziałem gdzieś już takiego i stwierdzam że wszystlkie ikony i paski są tak małe że po paru dniach wypadłyby mi oczy ;)

i teraz: Opera/Firefox mają powiekszenie tekstu. Pozmieniać też można wielkości ikon, pasków itp. (prawy click na pulpicie >> Właściwości >> Wygląd >> Zaawansowane)

ale czy to wtedy ładnie będzie wyglądać? czy mimo wszystko wystąpi pikseloza?

Proszę o radę

Edytowane przez redziq

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie boj sie, taka rozdzielczosc jest akurat w sam raz. Ja mam na 14" (4:3) 1400x1050 i jest git, a to bedzie chyba odpowiednik wlasnie 1680x1050 na panoramie 15,4". Na poczatku wydaje sie wszystko troche male, ale po krotkim czasie nie zamienilbys na nic innego ;) Ja jeszcze myslalem nad panorama (15,4") o rordzielczosci 1920x1200, ale przy nim wydawalo mi sie, ze bedzie wszystko juz troche za male (choc wielu wlascicieli tez pisze, ze jest super).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Myślę o zakupie laptopa (składak) z matową matrycą o wysokiej rozdzielczości 1680×1050 widziałem gdzieś już takiego i stwierdzam że wszystlkie ikony i paski są tak małe że po paru dniach wypadłyby mi oczy ;)

i teraz: Opera/Firefox mają powiekszenie tekstu. Pozmieniać też można wielkości ikon, pasków itp. (prawy click na pulpicie >> Właściwości >> Wygląd >> Zaawansowane)

ale czy to wtedy ładnie będzie wyglądać? czy mimo wszystko wystąpi pikseloza?

Proszę o radę

Witam...

Właśnie sobie przełączyłem na duże ikony.

Pikselozy nie zauważyłem, ale mimo wszystko wolę małe ikonki na pulpicie.

Zapewne dlatego, że jest ich tyle, że nie widziałbym jaką ładną mam tapetę :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi