Skocz do zawartości
LCC

Windows Xp: Service Pack 3

Rekomendowane odpowiedzi

>>Powerslave

Ja instalowałem tą wersję (SP3 RC2 Bulid v.3311 - pobrana ze strony Microsoft), na XP Pro + SP2.

No i mam z nią problem. Nie da się zainstalować sterowników do karty dźwiękowej M-Audio Audiophile 2496 (wyświetla się monit, że wersja Windows jest niewłaściwa....) oraz karty zintegrowanej Realtek ALC883 - tu niby sterowniki się instalują, ale po restarcie ich nie ma.

Albo ten SP3 RC2 jest jeszcze "niedopracowany", albo finalna wersja SP3 wprowadzi na tyle istotne zmiany, że będzie wymagała nowych wersji niektórych sterowników.

Z wizualnych efektów tego SP3 to albo mi się zdaje albo odrobinę poprawiła się jakość obrazu 2D - chodzi mi głównie o wyświetlane czcionki w systemie i w przeglądarce internetowej. Obraz/czcionki wydają się być bardziej kontrastowe, ostrzejsze - podobne do tego co wyświetla Vista. Może i coś w tym jest zważywszy na dość częste stwierdzenie użytkowników, że obraz 2D generowany na Viście jest troszkę lepszej jakości. Nie chodzi tu o Aero, czy tym podobne wodotryski, ale o ogólną jakość obrazu 2D: soczystość kolorów, większą ostrość i kontrast czcionek ekranowych, itp. Zauważyliście podobny efekt?

PS: SP3 mozna odinstalowac z panelu dodaj/usuń programy - mi nadpisało pozycję SP2.

Edytowane przez m15m

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak aktywowac windowsa z sp3 , bo mam na 30 dni i nie moge tego wylaczyc zawsze odpalalem wpa kill i bylo po klopocie , co zrobic ,moze ktos ma podobny problem ? Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i mam z nią problem. Nie da się zainstalować sterowników do karty dźwiękowej M-Audio Audiophile 2496 (wyświetla się monit, że wersja Windows jest niewłaściwa....) oraz karty zintegrowanej Realtek ALC883 - tu niby sterowniki się instalują, ale po restarcie ich nie ma.

Albo ten SP3 RC2 jest jeszcze "niedopracowany", albo finalna wersja SP3 wprowadzi na tyle istotne zmiany, że będzie wymagała nowych wersji niektórych sterowników.

Realtek pewnie wymaga aktualizacji kb888111 której nie ma w SP3 a obecna wersja nie obsluguje tego SP.

Jak aktywowac windowsa z sp3 , bo mam na 30 dni i nie moge tego wylaczyc zawsze odpalalem wpa kill i bylo po klopocie , co zrobic ,moze ktos ma podobny problem ? Pozdrawiam

Kliknac w Aktywacje i skorzystac z internetowej lub telefonicznej...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

>>Powerslave

Rozpakuj plik kb888111.exe rarem lub zipem i wskaż przy wyszukiwaniu nowego sprzetu katalog "commonfiles" i wszystko sie poinstaluje , ja tak zrobilem i działa na 100%

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja sie przesiadlem z 3264 na 3311 narazie zero problemow, ale tryb awaryjny dalej nie dziala, komp sie resetuje chwile po wyborze usera

@ m15m

nie masz czasem wlaczoengo clear type?;]

Edytowane przez Powerslave

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

>>Mawin

Zrobiłem tak jak pisałeś z tą łatką KB888111 - faktycznie działa, dzięki :)

>>Powerslave

Clear Type mam włączony zawsze (odkąd mam monitor LCD) ;)

Co do jakości obrazu/czcionek (na XP SP3 RC2) to może to tylko efekt placebo, sam już nie wiem... Aczkolwiek Vista chyba jednak lepiej sobie radzi z wyświetlaniem obrazu 2D (zwłaszcza czcionek ekranowych) - wielu użytkowników coś wspominało o "lepszym obrazie na Viście".

Edytowane przez m15m

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam caly czas problem z Aktywacja systemu , po zainstalowaniu sp3 , moze jakis generator czy cos by pomoglo ?moze ktos wie co zrobic ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pojawila sie kolejna wersja ktora wypuszczono wczoraj

Date Published: 3/6/2008

http://www.microsoft.com/downloads/details...ckInfoContainer

To jest stary build 3311 z 12lutego :wink: , który jest nadal zabugowany.

Edytowane przez sideband

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A dlaczego chcesz instalowac 32 bitowego service packa do 32 bitowego windows NT 5.1 na 64 bitowym Windows NT 5.2(Server 2003, bo tym jest XP x64)?

Windows XP x64 nie ma nic wspolnego z 32 bitową wersją.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie XP pro SP2 PL

Po zmianie języka w rejestrze

i instalacji SP3 v.3264

post-149435-1205769923_thumb.jpg

nie działa "search" i mam taki komunikat

post-149435-1205769950_thumb.jpg

Edytowane przez dia8el

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie XP pro SP2 PL

Po zmianie języka w rejestrze

i instalacji SP3 v.3264

post-149435-1205769923_thumb.jpg

nie działa "search" i mam taki komunikat

post-149435-1205769950_thumb.jpg

Odpalałeś spolszczenia po wgraniu sp? jak nie to wgraj. Powinno pomóc.

Lub wgraj nową ver. :-P od kilku dni działam na SP3 RC2. W właściwościach pokazuje już ją jako finalną ver.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odpalałeś spolszczenia po wgraniu sp? jak nie to wgraj. Powinno pomóc.

Lub wgraj nową ver. :-P od kilku dni działam na SP3 RC2. W właściwościach pokazuje już ją jako finalną ver.

nałożyłem nowy sp3 na winde bez odinstalowywania poprzedniego sp3...

teraz na tym sp...

post-149435-1205778591_thumb.jpg

mam to samo - brak search ;]

Edytowane przez dia8el

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nałożyłem nowy sp3 na winde bez odinstalowywania poprzedniego sp3...

teraz na tym sp...

mam to samo - brak search ;]

wgrałeś spolszczenie ?? Windows_XP_MUI_Pack_PL.exe

co do sp3 to nadal masz starą ver. :-P obecnie najnowsza jest Version = "5.1.2600.5503 (xpsp.080306-1604)"

Dołączona grafika

Edytowane przez Nierealny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skad sciagnoles ta wersje i czy dziala tam tryb awaryjny ?

Eh 1 wynik na google.

http://www.mydigitallife.info/2008/03/16/w...-download-link/

EDIT:

Było tak:

• SP3 z powyższego linka
  • MUI
  • Nowe konto użytkownika
I mamy SP3 "prawdopodobnie" final w PL i z działającym "serczem" ;)

Dołączona grafika

Edytowane przez Mardok

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

>>Powerslave

Ja instalowałem tą wersję (SP3 RC2 Bulid v.3311 - pobrana ze strony Microsoft), na XP Pro + SP2.

Z wizualnych efektów tego SP3 to albo mi się zdaje albo odrobinę poprawiła się jakość obrazu 2D - chodzi mi głównie o wyświetlane czcionki w systemie i w przeglądarce internetowej. Obraz/czcionki wydają się być bardziej kontrastowe, ostrzejsze - podobne do tego co wyświetla Vista. Może i coś w tym jest zważywszy na dość częste stwierdzenie użytkowników, że obraz 2D generowany na Viście jest troszkę lepszej jakości. Nie chodzi tu o Aero, czy tym podobne wodotryski, ale o ogólną jakość obrazu 2D: soczystość kolorów, większą ostrość i kontrast czcionek ekranowych, itp. Zauważyliście podobny efekt?

PS: SP3 mozna odinstalowac z panelu dodaj/usuń programy - mi nadpisało pozycję SP2.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Zbiorczo:

Sorry, że po angielsku, ale dalej już chyba dacie radę...:) A jak nie to niech ktoś przetłumaczy dla anglojęzycznych inaczej..! - działa - sam sprawdzałem na Windows XP Professional z SP3!!!

How to install HD Audio driver after installation of slipstreamed XP SP3

Hi Everyone,

Most of My friends have complained me that They are facing HD Audio driver installation after installation of slipstreamed XP SP3. Microsoft had released Universal Audio Architecture (UAA) High Definition Audio class driver version 1.0a available for Windows XP (not for SP3) , Windows Server 2003, and Windows 2000. But it can't be installed on slipstreamed installed Windows XP SP3, becoz it doesn't support it and prompts "The Service Pack version is higher than update package"

I am going to share simple n strait way to install HD Audio driver after installation of slipstreamed XP SP3.

Requires:

1:- KB888111.exe (Universal Audio Architecture (UAA) High Definition Audio class driver) released by Microsoft - http://www.findfiles.com/list.php?db=Both&...tring=KB888111+

2:- HD Audio driver (Latest updated driver recommended)

How to:

1) Don't install KB888111.exe (prawy i extract). Extract the KB888111.exe instead of installation using Extract (Windows Inbuilt command), WinRAR, WinZip, 7Zip or any Zip Archiver.

2) Run Device Manager n select "Unknown PCI Device" and right click to update drivers. Browse the location of Extracted files and locate the folder commonfiles and Update it.

3) After updating the driver for Unknown PCI Device, the HD Audio Device will be founded in device manager. Now you can install your HD Audio driver using Installer or by locating WDM HD Audio drivers manually.

Pzdr z ŁDZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Eh 1 wynik na google.

http://www.mydigitallife.info/2008/03/16/w...-download-link/

EDIT:

Było tak:

• SP3 z powyższego linka
  • MUI
  • Nowe konto użytkownika
I mamy SP3 "prawdopodobnie" final w PL i z działającym "serczem" ;)

A ja mam prosbe o wyjasnienie:

Powiedzmy ze

instauje sobie od nowa czystą windę xp pro sp2 PL

nakladam sp3 z ww linka

--->skad mam teraz wyczarować tego MUI ?

--->czy konieczne jest zalozenie nowego konta ?

Edytowane przez dia8el

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam prosbe o wyjasnienie:

Powiedzmy ze

instauje sobie od nowa czystą windę xp pro sp2 PL

nakladam sp3 z ww linka

--->skad mam teraz wyczarować tego MUI ?

--->czy konieczne jest zalozenie nowego konta ?

Ad1. Google twym przyjacielem ;) >> http://www.google.pl/search?hl=pl&q=Wi...+Google&lr=

Ad2. Bez założenia nowego konta u mnie interfejs dalej był EN i "sercz" też nie działał, założyłem nowe i wszystko wróciło do normy a stare konto usunąłem.

Dokładnie było tak:

• Instalacja Windows XP SP2 PL
  • Zmiana języka w rejestrze
  • Instalacja SP3 v5503
  • Instalacja MUI
  • Założenie nowego konta po "moją standardową nazwą"
  • Zalogowanie się na nowe konto i usunięcie starego na którym instalowałem SP3 i MUI
Wszystko na Wirtualnej maszynie bo na co dzień Visty używam ;) Edytowane przez Mardok

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi