DeeJayWaski Opublikowano 12 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2007 Witam! Chodzi mi o przekierowanie portow... Wiem co i jak robic tylko jest maly problem. Ustawiam porty pod moje IP, ale zmiany zachodza dopiero po restarcie routera. Tylko wtedy niestety zmienia mi sie IP i te ustawienia sa niewazne... Jest mozliwe odblokowanie portow na neo? Pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzynek1 Opublikowano 12 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2007 trzeba ustawic statyczne dhcp zapodaj instrukcje do routera, lub screenami pokaz co tam mozna ustawiac w nim Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeeJayWaski Opublikowano 12 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2007 trzeba ustawic statyczne dhcp zapodaj instrukcje do routera, lub screenami pokaz co tam mozna ustawiac w nim Tutaj! jest poradnik. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzynek1 Opublikowano 13 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2007 jesli masz usatwione tak jak w poradniku to raczej nie powinno byc problemu jeszcze raz wyjasnij swoj problem, ktore ip się Tobie zmienia, lokalne czy od operatora Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeeJayWaski Opublikowano 13 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2007 jesli masz usatwione tak jak w poradniku to raczej nie powinno byc problemu jeszcze raz wyjasnij swoj problem, ktore ip się Tobie zmienia, lokalne czy od operatora Ustawiam w "virtual server" te porty ktore chce odblokowac i w sumie nie wiem jakie IP wpisac, bo jak wpisze IP od operatora to zmienia sie po restarcie routera. Pisales cos o DHCP, cos tam trzeba zmieniac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobian Opublikowano 13 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2007 Ustawiam w "virtual server" te porty ktore chce odblokowac i w sumie nie wiem jakie IP wpisac, bo jak wpisze IP od operatora to zmienia sie po restarcie routera. Pisales cos o DHCP, cos tam trzeba zmieniac? Witam. Wejdz do routera i wyłącz serwer DHCP później w windowsie na połączenia lokalne > właściwości > znajdz protokół TCP > wlaściwości i ustaw np. 192.168.2.100 maska 255.255.255.0 a brama to numer IP routera (ten którym wchodzisz do niego przez www). W konfiguracji portów na routerze ustaw zakres oraz swoje IP czyli np. 192.168.2.100. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeeJayWaski Opublikowano 13 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2007 Witam. Wejdz do routera i wyłącz serwer DHCP później w windowsie na połączenia lokalne > właściwości > znajdz protokół TCP > wlaściwości i ustaw np. 192.168.2.100 maska 255.255.255.0 a brama to numer IP routera (ten którym wchodzisz do niego przez www). W konfiguracji portów na routerze ustaw zakres oraz swoje IP czyli np. 192.168.2.100. Pozdrawiam. Jestes wielki! Udalo sie, tylko jeszcze pytanko odnosnie adresow DNS w protokole TCP, co tam wpisac? Pozdr i dzieki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzynek1 Opublikowano 13 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2007 niepotrzebnie wylaczyles dhcp ale tak tez bedzie dzialac po prostu w virtual server należało przekierowywać na adres wewnętrzny przydzielany przez dhcp DNS wpisz te od operatora Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...