Skocz do zawartości
DeeJayWaski

Przekierowanie Portow...

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Chodzi mi o przekierowanie portow...

Wiem co i jak robic tylko jest maly problem. Ustawiam porty pod moje IP, ale zmiany zachodza dopiero po restarcie routera. Tylko wtedy niestety zmienia mi sie IP i te ustawienia sa niewazne...

Jest mozliwe odblokowanie portow na neo?

Pozdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jesli masz usatwione tak jak w poradniku to raczej nie powinno byc problemu

jeszcze raz wyjasnij swoj problem, ktore ip się Tobie zmienia, lokalne czy od operatora

Ustawiam w "virtual server" te porty ktore chce odblokowac i w sumie nie wiem jakie IP wpisac, bo jak wpisze IP od operatora to zmienia sie po restarcie routera. Pisales cos o DHCP, cos tam trzeba zmieniac?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ustawiam w "virtual server" te porty ktore chce odblokowac i w sumie nie wiem jakie IP wpisac, bo jak wpisze IP od operatora to zmienia sie po restarcie routera. Pisales cos o DHCP, cos tam trzeba zmieniac?

Witam.

Wejdz do routera i wyłącz serwer DHCP

później w windowsie na połączenia lokalne > właściwości > znajdz protokół TCP > wlaściwości i ustaw np. 192.168.2.100 maska 255.255.255.0 a brama to numer IP routera (ten którym wchodzisz do niego przez www).

W konfiguracji portów na routerze ustaw zakres oraz swoje IP czyli np. 192.168.2.100.

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Wejdz do routera i wyłącz serwer DHCP

później w windowsie na połączenia lokalne > właściwości > znajdz protokół TCP > wlaściwości i ustaw np. 192.168.2.100 maska 255.255.255.0 a brama to numer IP routera (ten którym wchodzisz do niego przez www).

W konfiguracji portów na routerze ustaw zakres oraz swoje IP czyli np. 192.168.2.100.

Pozdrawiam.

Jestes wielki! Udalo sie, tylko jeszcze pytanko odnosnie adresow DNS w protokole TCP, co tam wpisac?

Pozdr i dzieki za pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi