Racuch Opublikowano 14 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2007 (edytowane) przy 2,3 V padły po jakim czasie i czy były katowane na więcej vol.?, dali w końcu coś na miarę AE ? od siebie dodam że u pewnego, znajomego mi osobnika B-) AE chulają już ponad 6 m-cy ale przy 2,1 Vmem Edytowane 15 Października 2007 przez Racuch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 14 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2007 Co do AE - u mnie chodzą na 1000 4-4-4 na 2,2V już, odpukać, od lutego 2007 i nic im nie jest. Druga sprawa to stanowisko Cruciala - przecież wyraźnie w specyfikacji AE podane jest " DDR 667 3-3-3 ,2,2 V" więc nie wiem czemu miało by być to śmiertelne napięcie dla tych memek. No chyba, ze ktoś ma piekarnik w budzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 15 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2007 przy 2,3 V padły po jakim czasie i czy były katowane na więcej vol.?, dali w końcu coś na miarę AE ? od siebie dodam że u pewnego, znajomego mi osobnika B-) AE chulają już ponad 6 m-cy ale przy 2,1 Vmem po 2 tygodniach,nie byly katowane Mi sie udalo wysepic Ballistixy 1000 w zamian za AE,ale to na farcie.Prponowali oczywiscie wersje Ballistix 667 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 15 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2007 AE chulają już ponad 6 m-cy ale przy 2,1 Vmem O mnie piszesz? :lol2: Bo śmigają od grudnia 2006, ostatnio zjechałem na 2V bo do 1kMHz to i tak styknie :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 15 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2007 (edytowane) O mnie piszesz? :lol2: Bo śmigają od grudnia 2006, ostatnio zjechałem na 2V bo do 1kMHz to i tak styknie :-P :rolleyes: no osobiście też zjechałem na 2,07 Vmem przy 570MHz (jakies 2,2 real na DFI) jest nawiew ale on daje pewnie tylko dobre samopoczucie i nic wiecej :unsure: Edytowane 17 Października 2007 przez Racuch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazi Opublikowano 19 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2007 HI :) Dzis doszly świeże 3 kity Lanfestów ;) jak cos :) -> gg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ceek Opublikowano 22 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2007 A jak te pamięci zachowują sie przy zestawie 4x1GB ? bo w zwiazku z tym że poszalałem sobie i zainstalowałem viste 64 zdecydowanie potrzebuje 4gb ramu i nie wiem jak tego dokonac... A jak te pamięci zachowują sie przy zestawie 4x1GB ? bo w zwiazku z tym że poszalałem sobie i zainstalowałem viste 64 zdecydowanie potrzebuje 4gb ramu i nie wiem jak tego dokonac... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 22 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2007 (edytowane) np. tak: Vmem 2.0 vol. ale raczej DFIP35T2R zaniża i jest ok 2,1-2,15 EDYTA : po rozmowie z Gemmy-m zawyża ale OK. 0,01 vol. czyli wzorowe Vmem smigaja na 5-tkach 600MHz i 2,15Vmem --> DFI Edytowane 1 Listopada 2007 przez Racuch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 coś temat przymarł... ma ktoś jeszce te memki ? sprowadził sobie ktoś na handelek? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McDracullo Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 Niedługo kolejne kilka kitów będzie w PL :) IMHO już są sprzedane :lol: Może mi ktoś powiedzieć ile te memki robią na piatkach przy 2.3V? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 coś temat przymarł... ma ktoś jeszce te memki ? sprowadził sobie ktoś na handelek? byly na allegro ale sie rozeszły LINK :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 ma ktoś jeszce te memki ? Ja mam :). Na P5W64 WS Pro to ich za barzdo nie pocisnę, ale powiem, ze 4x1GB chulają w tym momencie na 500 4-4-4-12 na .... 2,1V :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 Ja mam :). Na P5W64 WS Pro to ich za bardzo nie pocisnę, ale powiem, ze 4x1GB chulają w tym momencie na 500 4-4-4-12 na .... 2,1V :) Przy jakim dzielniku pamięci ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 Przy jakim dzielniku pamięci ??? Pewnie 4:5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McDracullo Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 To pochwali się ktoś ile robią na 5? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 To pochwali się ktoś ile robią na 5? Zapewne ok 600 <2.2v na dobrej mobo, jak kazde inne ghm gkx na bp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 (edytowane) a ja mam takie pytanie do posiadaczy. kupiłem kit (thx bazi;)) na spółę z kolegą i dziś je sprawdzaliśmy. ustawiliśmy 2.2v jak crucial życzy pochodziły sobie z ~2h potem wyłączyliśmy kompa dotchnęłem radiatorów a one parza. czy u was tez tak bylo na 2.2v ? Edytowane 3 Listopada 2007 przez FatAlbert Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McDracullo Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 Zapewne ok 600 <2.2v na dobrej mobo, jak kazde inne ghm gkx na bp.chodzi o 2.3V... ;P IMHO oby kontroler na F3 to przetrwał.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 a ja mam takie pytanie do posiadaczy. kupiłem kit (thx bazi;)) na spółę z kolegą i dziś je sprawdzaliśmy. ostawiliśmy 2.2v jak crucial życzy pochodziły sobie z ~2h potem wyłączyliśmy kompa dotchnęłem radiatorów a one parza. czy u was tez tak bylo na 2.2v ? u mnie ghm/gkx z radiatorami robia sie cieple dopiero powyzej 3v, widze ze micron coraz lepsze kosci daje :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 (edytowane) u mnie ghm/gkx z radiatorami robia sie cieple dopiero powyzej 3v, widze ze micron coraz lepsze kosci daje :D Mamy to szczescie ze mamy starsze microny :) MOje bez radiatorow na 2,7v sa zimniutkie :) NIestety te nowe to daja w kosc :) Edytowane 3 Listopada 2007 przez Sector19 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blazejj Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 A może ktoś się pochwali ile V daliście na nie Max Warto wiedzieć ile mogą wytrzymać :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meeron Opublikowano 3 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2007 (edytowane) tez mam jednego kita, i jedno wiem, wytrzymaja dluuugo (wieczysta GW producenta) :lol2: producent daje 2,2V, przyjmijmy, ze rozne mobasy daja rozne v dla ramow wiec 2,3V teoretycznie nie powinny robic na nich wiekszego wrazenia, i obym sie nie mylił :D oczywiscie powyzej chodzi mi o prace na codzien Edytowane 3 Listopada 2007 przez meeron Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2007 (edytowane) Cieplusie są, to fakt :? Cell Shock "GKX" na 2,5pln są zimne przy Lanfestach na 2.0 pln. nawiew raczej konieczny Edytowane 4 Listopada 2007 przez Racuch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2007 Pewnie 4:5 Dokładnie, 4:5. A swoją drogą, to rzeczywiście, grzeją się mocno, zdecydowanie bardziej niż AE. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2007 Trzeba przyznać, że pamięci są niezłe. Moje stare Ballistix do 500MHz 4-4-4-12 4:5 potrzebowały 2.4V. Nowe są lepsiejsze, bo potrzebują 2.25V. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 4 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2007 Co z tego, że potrzebują niższych napięć, jak grzeją się bardziej (10% niższe V, a biorą 50% więcej A :D ) Niech ktoś sprawdzi czy to się jakoś skaluje z wyższym napięciem (2,8v i więcej), jak nie to te mamki to żadna rewelacja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 5 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2007 Niech ktoś sprawdzi czy to się jakoś skaluje z wyższym napięciem (2,8v i więcej), Byle nie na P35-DQ6, X38-DS5, T2R, P5K DLX bo na tym sie wszystko kosmicznie kreci. jak nie to te mamki to żadna rewelacja. 100% popieram :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 5 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2007 (edytowane) jak u Hanu poszły 4x1GB na 500MHz i to na P5W64 to i tak spoko Kiedyś ;).... nie mogłem ustabilizować HZ-tów na GCT (4x1GB) przy 450MHz-ach --> P5W64WS Pro nie ma chętnych na wiecej Vmem, chyba pokutuje plaga padających D9 :-D Edytowane 5 Listopada 2007 przez Racuch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 5 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2007 to ja tak na odwagę- moje goody 900 nie apdły tylko mobo :wink: d9 aż tak nei padają .... tylko troszke mniej :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 5 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2007 (edytowane) moim AE odwidzial sie zycie po 5 miesiacach na 333 CL3-3-3-6 @ 2V :lol: tez pieknie :D a obecne elpidy mimo 2.2V nie chcia chodzic na 1:1 przy 400 mimo iz na 2:3 popierdzielaja az milo, to jest zagadka :D Edytowane 5 Listopada 2007 przez Niemiec Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...