m40 Opublikowano 13 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2007 (edytowane) Przymierzam się do wymiany mojego CRT LG Flatron F720P 17" na jakieś LCD 19" do 1200zł. Nowy monitor musi być szybki, ponieważ często gram, pracuje także z tekstem, ale na gry zwracam większą uwagę :) Po przeczytaniu różnych opinii i paru testów skoncentrowałem się na Flatronie L1982U-BF Jak to wygląda w praniu... tzn jak jest ze smużeniem równomiernością podświetlenia matrycy i kontrastem. Czy ten monitor nie wypali mi oczu podczas pracy z tekstem na białym tle, a smugi nie zabiją podczas grania? I jak odzwierciedla mój ulubiony czarny kolor? A może jakaś alternatywa? czytałem także że NEC 19" LCD MultiSync LCD90GX2 Pro jest dobry, ale ma odblaskową powłokę która może drażnić. A może nie zmieniać mojego CRT i czekać... tylko nie wiem na co... I jeszcze jedno, nie chcę panoramy... jak na razie. Edytowane 13 Października 2007 przez m40 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...