ThRuSt Opublikowano 7 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2003 cze all mam problem szukam steruw do karty 3d rage pro pod winde 2000 i nie moge znalezc. chcialbym zeby byly koniecznie z OpenGl'em bo to jest najwazniejsze dla mnie, gdyz w budzie mamy tam takie kompy z takimi kartami ale nie ma steruw do nich tylko sa te co w2k zainstalowal a to jest h....a, bo nie chce nam q3 hulac (not opengl) dlatego prosze Was o pomoc jezeli poradzicie mi skad sciagnac albo jaki OpenGl instalacja jesli jest taki dodatek bardzo bym Was prosil :) thx all for help bye q3 domination rULezzZ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 7 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2003 Przecież jest na stronie ATI :evil: : http://mirror.ati.com/support/products/pc/...ee&cmdNext=Next Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ThRuSt Opublikowano 8 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2003 ale te juz sciagalem i nie pasuja one sa do innych wersji tych: all wonder i rage pro tu chodzi o 3d rage pro 2xAGP pozatym tamte stery nie mają opengl a to jest najwazniejsze dla mnie:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ThRuSt Opublikowano 8 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2003 ale te juz sciagalem i nie pasuja one sa do innych wersji tych: all wonder i rage pro tu chodzi o 3d rage pro 2xAGP pozatym tamte stery nie mają opengl a to jest najwazniejsze dla mnie:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 8 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2003 MASZ TAM 2 DRIVERY. Pierwszy jest referencyjny, nie ma obsługi openGL Drugi, alternatywny, ma openGL. Tego drugiego używałem z Ati Rage Pro 8MB AGPx2 i chodził; o tą kartę Ci chodzi? Bo jeśli nie, to chyba nici z tego, do kart typu Rage IIC i niżej nie ma już supportu. Jeśli ten drugi z linka, który dałem Ci nie pójdzie, to możesz mieć problemy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ThRuSt Opublikowano 12 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2003 te juz prubowalem i nie supportujom z tom kartom badziewnom tu chodzi dokladnie o "3d rage pro 2xagp 8mb" a nie "rage pro 2xagp" to jest duza ruznica poza tym szukalem juz wszedzie i nic nie moge znalezc!! :evil: ciekawe czy jest opengl instalacja bo tylko o to mi chodzi zeby mi q3 chodzil szkole! :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 12 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2003 Ej, to jest chyba ta sama karta, ale coś mi się przypomniało: Miałem kłopoty z instalacją drivera, trzeba było w BIOSie płyty ustawić video bios cacheable i video ram cacheable na disabled, albo odwrotnie :) nie pamiętam, pokombinuj, ale na pewno coś zmieniałem z tymi dwoma ustawieniami: inaczej wywalał komunikat "could not initialize device", czy jakoś tak. A co do Q3 i openGL to w quake jest w setupie opcje "GL extensions": jak dasz na "off" to chodzi w D3D, tylko nie wiem, czy konsola na starcie pozwoli na uruchomienie gry bez supportu openGL ... być może jest na to komenda dopisywana do konfiga Q]|[; zapytaj gościa o nicku "Pit", on powinien wiedzieć...gra w Q od lat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ThRuSt Opublikowano 15 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2003 dzienia stary za pomoc moze cos sie da zrobic z tym q3 bez opengl:D jeszcze raz thx!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 15 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2003 Przeciez na płytce z q3 jest oddzielny OpenGL do zainstalowania (openglsetup :roll: ). Wkażdym razie można doinstalować OpenGL. PS. Szkoła jest do nauki a nie łojenia w q3 :wink: :P . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...