cebit Opublikowano 13 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2007 Witam Sformatowalem partycje z windowsem i nagralem inna wersje, lecz pojawily sie problemy i chcialem wrocic do poprzedniej, niestety alt+f10 nie dziala. Robie tak jak pisza tu: http://forum.purepc.pl/index.php?s=&sh...t&p=2667315 niestety nie odnosi to skutku, tzn nie mam takiej sciezki do pliku rtmbr.bin. probowalem przekopiowac pliki z ukrytej partycji ale niestety one tez nie uaktywniaja opcji przywracania systemu przy starcie kompa. Co mam zrobic, zeby w koncu przywrocic ten system? Z gory dzieki za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCat Opublikowano 13 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2007 (edytowane) miałem ten sam problem z acerem 3610. Było to rok temu więc dokładnie nie pamiętam ale pomógł mi właśnie temat do którego link podałeś. Czyli ściągasz knoopixa, odpalasz, dalej w konsoli piszesz : "su -" "mount -t auto /dev/hda1" "dd if=/mnt/hda1/acer/tools/RTMBR.bin of=/dev/hda bs=1 count=446" lub dd if=/media/hda1/acer/tools/RTMBR.bin of=/dev/hda bs=1 count=446" - nie pamiętam którego użyłem Istotne jest (czego nie wiedziałem i przypadkiem na to wpadłem), że pliki na ukrytej partycji są ustawione jako tylko do odczytu więc musisz zmienić to we właściwościach już w knopixie , w przeciwnym razie nie da się wprowadzić zmian w rtmbr.bin. Możliwe również że będziesz musiał zmienić nieco ścieżkę dostępu (konkretnie od momentu /acer/tools...). To już sam musisz sprawdzić czy plik znajduje się pod taką lokalizacją Edytowane 13 Października 2007 przez TomCat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...