.PaVLo. Opublikowano 13 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2007 Witam, chciałbym usłyszeć Waszą opinię o zestawie jaki zawita do mnie w poniedziałek/wtorek B) Blok na GF8 - EK Water Blocks EK-FC 8800 GTS Acetal Blok na CPU - Swiftech APOGEE GT Chłodnica - Swiftech MCW220 Quiet Power Pompka - Black Water Silent Pump 12V Rezerwuar - Black Water O-Tank 170 Wskaźnik przeplywu cieczy - Thermaltake Flow TX Płyn - Feser One UV Clear/Blue 6x - Szybkozłączka skręcana SM8/10, gwint 1/4" - prosta 2x - Szybkozłączka skręcana SM8/10, gwint 1/8" - prosta 2x - Szybkozłączka skręcana SM8/10, gwint 1/4" - kątowa 2x - Innovatek wąż 8x10mm Przezroczysty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarogniew Opublikowano 13 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2007 chłodnica: 2x120 do takiej konfiguracji to za mało... minimum 3x120 pompka: nie ma co oszczędzać, kup D-teka db1 nie wiele droższy, a duuużo lepszy (mam obydwie ;) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobih Opublikowano 13 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2007 chodzic jakos bedzie, ale chlodzic niekoniecznie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 13 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2007 (edytowane) nie przesadzajmy, na dwa bloki styknie mi chłodnica 2x120 a co do pompki to kierowałem się ciszą, jak okaże się, że będzie słaba to pomyśle o innej :) Edytowane 13 Października 2007 przez .PaVLo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 13 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2007 kupiłeś ten zestaw czy chcesz kupić? nie przesadzajmy, na dwa bloki styknie mi chłodnica 2x120 na 2 bloki może i "styknie" ale nie weim czy schłodzi "C2D e6420 @ 3720Mhz (465x8)" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 13 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2007 (edytowane) zestaw juz zamówiony, chciałem tylko poznać wasze zdanie :) z tym taktowaniem to ja na codzień nie działam, tylko dla testów, a dla gier 3,2-3,5Ghz max :) pierwszą opcją miało być, że woda idzie tylko na grafe, ale doszła kasa więc wziołem też blok na procka, obecnie myśle jak to połączyć. rezerwuar -> pompka -> GPU -> Chłodnica -> procek -> rezerwuar ale chyba będzie to niebardzo, bo ogrzana woda z cpu tak szybko sie nie schłodzi od rezerwuara i pomki zamin trafi do GPU :) Edytowane 13 Października 2007 przez .PaVLo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 13 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2007 rzeczywiście 1* go zabije Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wicja500pincet Opublikowano 13 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2007 polączenia bloków nie mają wiekszego znaczenia czy jest tu czy tam.. Ciecz płynie dość szybko i wszędzie ma podobną temperaturę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 14 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2007 najlepiej włóż wszystko do obudowy w ostatecznej postaci i połącz węzami to w sposób taki zeby było to jak najestetyczniejsze :) Co do chłodnicy - imo starczy - obłozysz wentylkami i będzie cacy. Powiadam - spokojnie wystarczy do schłodzenia podkręconego gf i podkreconego c2d - po to jest wc zeby sprzęt taktować ile bozia dała :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 14 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2007 (edytowane) jutro powinno wszystko dojsć i zobacze jak to połącze :) Edytowane 14 Października 2007 przez .PaVLo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...