lhorror Opublikowano 13 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2007 Zainstalowałem jako drugi system XP 64 i rzecz jasna zaraz złapałem się za testowanie. Na pierwszy ogień poszła Sandra i Processor Arithmetic. Od razu nastąpiło konsternacja. W porównaniu z XP 32bit mam 200 więcej MIPSów, ale 600 mniej MFLOPSów. Inne procesory zapisane w bazie Sandry wykazują podobne objawy. O co tu biega? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość <account_deleted> Opublikowano 13 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2007 Wzrost MIPS łatwo jest wytłumaczyć - więcej rejestrów -> mniej odwołań do pamięci -> jest szybciej. Natomiast spadek FLOPów jest dziwny - albo sandra szwankuje, albo mamy przypadek jak z pierwszym MMX-em :lol2: Poza tym nie przejmuj się takimi szczegółami, bo te wyniki i tak w praktyce niewiele znaczą... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lhorror Opublikowano 13 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2007 (edytowane) Sandra podaje dość podejrzane wyniki w różnych testach... CrystalMark sprawił, że moje wątpliwości zniknęły :D Edytowane 14 Października 2007 przez lhorror Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...