maczas Opublikowano 13 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2007 Witam zakupiłem właśnie nową obudowę (SHARKOON REBEL 9 ECO) i zastanawiam się nad kupnem jakichś cichych, a jednocześnie wydajnych 2-3 wentylków do niej. Po poszukiwaniu na allegro znalazłem coś takiego ASUS CRX P6M ale czy to się opłaca? Czy to naprawdę będzie cicho działać? Pozdrawiam i z góry dzięki za zainteresowanie:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zervis Opublikowano 13 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2007 Tylko i wyłącznie FANDER FX120-B! Mam dokładnie tą bude i musze powiedzieć że 2 te fanderki spełniają się wyśmienicie, nie ma sensu dokładać bocznych. Masz super wydajne, super ciche i super wytrzymałe wentyle (FanSwap - gwarancja na 3lata, koszty przesyłki gwarancyjnej pokrywa fander). Tanie nie są, ale 39zł/szt, czyli 78zł za komplet to chyba nie jakaś astronomiczna kwota, bo satysfakcja gwarantowana;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hapi Opublikowano 13 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2007 Niemożliwe żeby ten Asus przy 2000 obrotów miał 5dB to jakaś ściema. I to jeszcze za 7 zeta? Jak chcesz taniej o Fandera to jeszcze śmiegiełka Qoltec są ciche. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q8ic Opublikowano 13 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2007 80 mm 2K obrotów to już dobrze słychać. A te 5 db to pewnie mierzone z 2 pokoju ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maczas Opublikowano 13 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2007 Właśnie mi się wydawało, że to jakaś lipa:) Mam pytanie czy lepiej zamontować z przodu i z tyłu tylko czy jeszcze wrzucić też jednego na bok? I brać 80x80 czy 120x120? A no i przy jakim ustawieniu przewiew będzie najbardziej optymalny? Pozdrawiam:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robowsky Opublikowano 13 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2007 I brać 80x80 czy 120x120? Lepiej 120x120 , z racji tego że można zmniejszyć mu obroty i nie tracić na wydajności, i przy tym mieć ciszę, przy 80x80 musi się szybciej kręcić by więcej powietrza sie wydobywało, i w tedy nie ma takiej ciszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 14 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2007 http://forum.purepc.pl/index.php?showforum=99 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maczas Opublikowano 15 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2007 (edytowane) Sorry, że odkopuję temat, ale nie chce zakładać kolejnego o tej samej treści. JEŻELI MOŻNA TO PROSZĘ ADMINA/MODERATORA O PRZENIESIENIE DO DZIAŁU: PurePC.pl - Forum Dyskusyjne > Chłodzenie i Modyfikacje > Chłodzenie Konwencjonalne > Co kupić? - chłodzenie konwencjonalne Mam pytanie co myślicie o tym wentylu? http://www.allegro.pl/item252187627_arctic...jny_10_5db.html I jeszcze pytanie kwestii technicznej. Ponieważ rozbudowywuję komputer stopniowo, a w starej budzie nie miałem dodatkowych wentylów to nie wiem czy wytrzyma mi zasilacz, czy już teraz go zmienić (chciałem to zrobić przy dokupieniu nowego twardziela)? Mam Trust'a 350W. EDIT: Nie ma to jak mózg:) Jeszcze moja maszyna: CPU: C2D E4400 (narazie bez O/C bo w starej budzie się grzeje:) ) RAM: 1GB Samsung 667 GRAF: ASUS 7300GT SILENT DYSK: Jakiś stary Segate ATA 40GB :lol: MOBO: EVGA 650i Ultra Nagrywarka: LG jakaśtam Edytowane 15 Października 2007 przez maczas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ddmar Opublikowano 23 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2007 zacznij od zmiany zasilacza! chyba że chcesz się pozbyć całego tego sprzętu.. Kup Amacrox Wariox AX450 (400W) cena ok 150zł, jakość za tą cene bardzo wysoka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maczas Opublikowano 23 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2007 Zastanawiałem sie nad jakimś Taganem 430W :) Jak już inwestować to pożądnie:P Pozdrawiam:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 25 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2007 Mam Tagana 430W, ostatnio zakladalem w komputerze znajomego Amacroxa AX-400 (do Twojego konfigu tez by spokojnie styknal). Powiem tak - oploty i odpinane kable nie sa warte doplacania 150-200zl. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek_135 Opublikowano 25 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2007 Na obecne czasy ten Tagan to archaik. Stara konstrukcja całkowicie nie warta swojej ceny. Jest tysiąc innych zasialczy, lepszych, czesto nawet z kablami, cichszych i do tego tańszych. Każda nowoczesna konstrukcja ( pod względem mocy i stabilności ) zje tego Tagana z palcem w d...!! Do tego sa też często cichsze zasilacze i przede wszystkim krocie tańsze. Wystarczy poczytać... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...