Sector19 Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Czemu TRFC tak kosmicznie wysokie? PL tez mozna by 5 dać ;) i jeszcze conajmniej 650MHz... 550MHZ @ 2,15v to zaden wyczyn... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruchy Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Niestety przy niższym trfc zalicza zwis... Więc jak proponujecie z ustawieniem? Może trfc zależy także od innych parametrów? aha w biosie mam ustawione wszystko na fast i more agressive. Czekam na jakieś pomysły które odrazu sprawdze :) Ogólnie zastanawiam się nad dokupieniem jeszcze jednego kompletu lub zupełną zmiane na na 2 takie komplety jak myślicie co będzie lepsze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ThermalControl Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2008 (edytowane) Taki test na szybko na nowej mobo (DFI BI P35), vdimm 2.7v, ballistix 667 2x1gb Pakować więcej V, jak myślicie, padną? ;] Niby XA na tym samym egzemplarzu mobo DFI (anty-ram-killer 8) ) dawał na Crucki 3.2v i do dziś żyją ;> EDIT: 3V ;] Edytowane 23 Kwietnia 2008 przez ThermalControl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2008 takie testowanie na 1:2 to troche bez sensu jest ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2008 takie testowanie na 1:2 to troche bez sensu jest ;) Czemu bez sensu...?? u mnie ramki robia 1:1 tyle samo co 1:2... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ThermalControl Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2008 takie testowanie na 1:2 to troche bez sensu jest ;)A jak osiągnąć taktowanie memek 630 MHz z fsb wallem 387 MHz bez użycia 1:2?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2008 (edytowane) A jak osiągnąć taktowanie memek 630 MHz z fsb wallem 387 MHz bez użycia 1:2?? dobrzy ocerzy mają sposoby. Spoiler! Kliknij w poniższy kontener by otworzyć. Pytanie mam Dejmi. co to som tajmingi? btw wie ktoś coś na temat Cruciali Tracerów Redów ? bo coś cisza zaoponowała w tej materii. poza testami na XS i kilku reckach nic o nich nie znalazłem. Edytowane 24 Kwietnia 2008 przez FatAlbert Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Niestety przy niższym trfc zalicza zwis... Więc jak proponujecie z ustawieniem? Może trfc zależy także od innych parametrów? aha w biosie mam ustawione wszystko na fast i more agressive. Czekam na jakieś pomysły które odrazu sprawdze :) Ogólnie zastanawiam się nad dokupieniem jeszcze jednego kompletu lub zupełną zmiane na na 2 takie komplety jak myślicie co będzie lepsze? wchodzisz pan do biosa ;) szukasz TRD Phase adjust settings i ustawiasz tak: ENABLE ENABLE ENABLE ENABLE ENABLE ENABLE AUTO ENABLE ENABLE ENABLE napisz czy pomoglo a jak pomogło to wisisz 5 złoty ;D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Czemu bez sensu...?? u mnie ramki robia 1:1 tyle samo co 1:2...Chwalenie sie timingami przy xxx mhz na mem, gdy chipset ma fsb rzedu 300mhz nie ma sensu. Sam dobrze wiesz ze fsb400 a 600 to zupelnie inna para kaloszy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Chwalenie sie timingami przy xxx mhz na mem, gdy chipset ma fsb rzedu 300mhz nie ma sensu. Sam dobrze wiesz ze fsb400 a 600 to zupelnie inna para kaloszy no w sumie... ale ogolnie dojsc do 600mhz na ddr2 to luzno... a powyzej to zaczynaja sie dopiero schody!!!... zrobcie 650-700mhz (nie mowiac juz o 1:1 bo to kosmos...) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Ładne MHz na ddr2 to kwestia plyty i odpowiednich ustawien, a nie pamieci samych w sobie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2008 i odpowiedniego SPD. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patrykkupczyk Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2008 (edytowane) jakie są najwydajniejsze alphy dla ballistixów 667 ?? Edytowane 30 Kwietnia 2008 przez patrykkupczyk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kean Opublikowano 1 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2008 jakie są najwydajniejsze alphy dla ballistixów 667 ??najniższe stabilne ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flasht Opublikowano 2 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2008 Dobra ja juz zostaje przy HyperX'ach... Jesli ktos reflektuje na moje Cruciale (4x1GB PC2-8500 (1066Mhz)) to chetnie sie ich pozbede. Sa w nowiutkie, nierozpakowane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 4 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2008 Dwustronne?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flasht Opublikowano 4 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2008 Nie wiem nie rozpakowywalem. Ale watpie, prosto z UK z gwary. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 4 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2008 No to zobacz numer batch,ale jak z gwary teraz to pojedyncze na bank,no nic mialem kupca na podwojne jak cos ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flasht Opublikowano 5 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2008 Na dolaczonym swistku jest 8FE5, wiec pojedyncze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bombay Opublikowano 17 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2008 Czy to normalne, ze moje Tracer'y przy 2,1V prawie parzą? Tak się zastanawiam ile pozyją przy takiej temp... U Was tez takie gorace? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 17 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2008 Moje ballistixy są zaledwie ciepłe przy 2.3V. W budzie jeden wentyl 12cm dmuchający na mobo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bombay Opublikowano 17 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2008 A moze to kwestia radiatorów - jak kupilem to odstawaly i pewnie praktycznie w ogole nie przewodzily. Wtedy radiatory byly tylko cieple. Zdjąłem te "klamry" i już dobrze leza, ale teraz sa gorace... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 20 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2008 Kiedys jak byly klamry to trzeba bylo je sciagac,bo one wlasnie powodowaly to,ze radiatory nie przylegaly do chipu,tak mi padly dwa komplety. W woli informacji,bo ostatnio ciezko trafic bobre D9GMH,bede mial na dniach 5kompletow 2x1gb Crucial Ballistix Lanfest 800,ktore sa na 101% na D9GMH,wiec wiecie znacie moje GG i wogole ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SPEEDY2005 Opublikowano 25 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2008 Czy ktoś mi powie co oznacza ten kod z BallistiXów: BL2KIT12864AA804 ? Sorry ale ja dopiero zaczynam zabawę z Crucialami i chcę się troszkę o nich dowiedzieć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kean Opublikowano 27 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2008 Ze to jest kit 2GB o taktowaniu 800MHz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Symbian Opublikowano 1 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2008 A wiadomo cos jak sie kreca te Cruciale http://www.allegro.pl/item370454002_crucia...2_pc2_6400.html ? Bo cena dosc przystepna (wrecz przestepcza :D) I tak pomyslalem ze moze cos ktos o nich slyszal :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 1 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2008 proste testował cruciale w temacie 2x2gb zdaje sie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_bartx Opublikowano 2 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2008 Ja niedawno kupiłem Cruciale 2x1GB, PC8500 dwustronne. Powiem tyle - kręcą się b.ładnie ;) Na co dzień chodzą 1.95V 1038MHz 5,4,4,12 - wyżej nie potrzebuję, a one przy wyższych napięciach zaczynają się grzać. Na 2,25V 1000MHz 4,4,3,4 również bez problemów, 1200MHz też robią przy 4,4,4,4 na 2,55V, ale tutaj już mam bardziej problem z mobo niż z pamięciami - DFI DK P35. W najbliższym czasie zarzucę jakimiś screenami. 71proste ->to są kości, które kupił od Ciebie Beny, teraz trafiły do mnie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 5 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2008 (edytowane) proste testował cruciale w temacie 2x2gb zdaje sie. testowalem do 2.35-2.38v 4-4-4-12 950Mhz(mialem pare co robila 1000Mhz) 5-5-5-15 1160Mhz(byla taka co smigala 1200Mhz) sprawdzalem zwykle Ballistixy,ale to jeden chu... w przypadku dwojek :D Edytowane 5 Czerwca 2008 przez 71proste Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dszywala Opublikowano 23 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2008 Wreszcie doszedłem do porozumienia z moimi tracerami. Na codzień robią 1160mhz 1.95v ( 12h orthos). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...