Dimek Opublikowano 24 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2008 Jesli to nei tajemnica, to zdradz prosze tajniki tego porozumienia - zwlaszcza ze zawarles je i przy tak przyjaznym napieciu :?: :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patrykkupczyk Opublikowano 24 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2008 http://img407.imageshack.us/my.php?image=20080514391aw4.jpg czy to są FatBody ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 24 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2008 (edytowane) http://img407.imageshack.us/my.php?image=20080514391aw4.jpg czy to są FatBody ?? Ten złom z allegro nawet koło fatów nie leżał :wink: . Mogę cie zapewnić, że w Polsce fatbodów nie kupisz, bo nigdy nie były sprzedawane. Mowa oczywiscie o DQT i DQW (jedyne prawdziwe faty) na brainpower pcb i z dobrym spd. Edytowane 24 Czerwca 2008 przez MaSell Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Je m appelle Ferdinand Opublikowano 24 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2008 http://img407.imageshack.us/my.php?image=20080514391aw4.jpg czy to są FatBody ?? Chcesz kostke 512MB fatów? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patrykkupczyk Opublikowano 25 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2008 po prostu się zaciekawiłem tą aukcją, bo widać plombę z PL i niby Crucial i wkleiłem zdjęcie, żebyście opisali co o tym sądzicie pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_bartx Opublikowano 27 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2008 Screen co prawda z low clocka, ale tutaj też się nadaje: Memki to Crucial Ballistix PC8500, dwustronne, potraktowane 2,65V z biosu na DFI DK P35. Płytka jeśli chodzi o ustawienia pamięci jest ekstra, wcale się nie dziwię, że najlepsze czasy w low clocku robione są na DFI. Napięcie chyba trochę na zapas, bo nie lubię zwiechów czy resetów :P Spróbuję jeszcze z alphami trochę, pewnie pójdzie obniżyć, bo PL to już nie bardzo. Ogólnie z pamięci zadowolony jestem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dszywala Opublikowano 28 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2008 Jesli to nei tajemnica, to zdradz prosze tajniki tego porozumienia - zwlaszcza ze zawarles je i przy tak przyjaznym napieciu :?: :>Sam nie wiem, na poprzedniej mobo nie chciały nawet latać na no9minalnych 1066mhz nawet przy 2.2v. Stało się tak że uwaliłem ją nieudanym flashowaniem, i dostałem nową DFI DK P35. Tutaj juz było łatwiej, latały na początku na 1150 2.3v potem stopniowo schodziłem z napięciem aż doszedłem do stabilnego 1.95v. Co najlepsze zmiana biosu na nowy z maja nie polepszyło a wręcz pogorszyło oc. Screen co prawda z low clocka, ale tutaj też się nadaje: Memki to Crucial Ballistix PC8500, dwustronne, potraktowane 2,65V z biosu na DFI DK P35. Płytka jeśli chodzi o ustawienia pamięci jest ekstra, wcale się nie dziwię, że najlepsze czasy w low clocku robione są na DFI. Napięcie chyba trochę na zapas, bo nie lubię zwiechów czy resetów :P Spróbuję jeszcze z alphami trochę, pewnie pójdzie obniżyć, bo PL to już nie bardzo. Ogólnie z pamięci zadowolony jestem :) Ładnie ale czym je chłodzisz? U mnie na 2.35v są już tak gorące że parzą... A ja jakoś wtedy niemam komfortu psychicznego :E Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_bartx Opublikowano 29 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2008 Stawiam jakąś starą zasiłkę 300W koło budy, a na niej wentyl 120 mm Nidec (0.50A) który wieje dość mocno i pamięci nie są gorące nawet przy takim napięciu :) Na co dzień daję 1.925V i 1060MHz 5,4,4,12 bo więcej mi nie trzeba, a kości się tak nie grzeją. Microny to straszne grzałki. Więcej jak 2.675V nigdy nie dostały (u mnie, bo kumpel, od którego je wziąłem przyznał mi się, że 2,8V im dawał, chociaż pewnie całej prawdy mi nie powiedział :) ). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smiglo83 Opublikowano 27 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2008 Witam forumowiczów i mam pytanie. CZy wynik 1105 Mhz na jednostronnych CB przy napięciu 2.35V i timingach 5-5-5-15 to dobry wynik na płycie P5E zmodowanej na Rampage Formula bios 0410?? Jakje kupowałem był screen na którym robiły 1110 Mhz 4-4-4-4 przy 2.3V to jest wogóle możliwe przy kościach jednostronnych?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonek29 Opublikowano 3 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2008 Zależy na jakie sztuki trafiłeś bo moje Cruciale robią 1172MHz przy 2,2V ale to już krytyczny max, normalnie używam na taktach 1000MHz, mój problem jest taki ze nie moge dac wyższego napięcia niż 2,23V, bo moja płyta ma niezły vdrop. Ale radzę się zaopatrzyć w porządne 80mm wentyle, bo pamieci mogą dojść do 70-80 stopni C bez wentyli, ale na takiej temperaturze już ucieka stabilność Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 17 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2008 smiglo83 - zrobiłem niemalże tyle samo. Te pamięci to kupa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 31 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2008 (edytowane) panowie a sprawdzcie ile wasze nowe kruki zrobia max cl4,bo ostatnio mialem takie co robily 1100 cl4 a wczoraj trafilem takie co 1000mhz nie robily prz :blink: y 2.45v Edytowane 31 Października 2008 przez 71proste Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 1 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2008 Jednostronne ofc? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 1 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2008 No raczej zdziwilbym sie gdyby ktos teraz trafil podwojne-unreal :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 1 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2008 Te, które miałem jakiś czas temu w domu z Arche na CL4 pojechały mi na 476MHz :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 1 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2008 czyli padaka po calosci,ogolnie ludzie na nie narzekaja,no ale tak jak napisalem wyzej trafiaja sie i duzo lepsze,ciekawe jakie swinstwo pakuja do tych pamieci,hmm... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 2 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2008 po prostu "gęstsze" świństwo :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 7 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2008 Wczoraj walczylem z radiatorem,kurde suszarka poszla w ruch i nic tak sie dziadostwo trzyma az sie troszke wygial,nie bede mocniej cisnal,bo wyrwe :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manieq1 Opublikowano 8 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2008 Witam forumowiczów i mam pytanie. CZy wynik 1105 Mhz na jednostronnych CB przy napięciu 2.35V i timingach 5-5-5-15 to dobry wynik na płycie P5E zmodowanej na Rampage Formula bios 0410?? Jakje kupowałem był screen na którym robiły 1110 Mhz 4-4-4-4 przy 2.3V to jest wogóle możliwe przy kościach jednostronnych??Po pierwsze zmien ten bios :) U mnie jak go wgralem to byla tragedia. Wgraj 0702 i zobacz czy nie pojda wiecej. Ale wydaje mi sie ze napewno wiecej wycisniesz. Sory za ot. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banzai Opublikowano 8 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2008 (edytowane) Po pierwsze zmien ten bios :) U mnie jak go wgralem to byla tragedia. Wgraj 0702 i zobacz czy nie pojda wiecej. Ale wydaje mi sie ze napewno wiecej wycisniesz. Sory za ot. 0410 od Rampage wcale źle nie ciągnie pamięci, teraz wyszły nowe biosy zarówno do P5E jak i Rampage to można się pobawić. Edytowane 8 Listopada 2008 przez Banzai Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0M3N Opublikowano 8 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2008 A co myślicie o Balistixsach na Elpidach?? Warte są coś ?? jak u nich z oc ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marecki306 Opublikowano 8 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2008 Koledze się skończyły na 933mhz 5-5-5-15. Za ch... nie chcą iść dalej nawet po niezłym dovoltowaniu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel11111 Opublikowano 11 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2009 a ja mam 2x1gb cruciale pc6400 czarne pcb i zlote radiatory i robia 1200 5-5-5-15 przy 2V 1100 4-4-4-12 tez robia ale nie pamietam jakie V na pewno nie wiecej niz 2.3V bo wiecej nie dawalem i mam jeszcze nawiew wiatraczek 8cm na nie ;P ma ktos moze na sprzedaz 2x1gb cruciale ktore podobnie sie kreca? jesli tak to gg 2393781 bo szukam drugiego zestawu zeby bylo 4x1gb. pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Jakie kosci montuja do tych pamieci teraz? To co jest w arche to jest jeszcze na D9 czy juz crap jakis? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dszywala Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2009 No i padłymi tracery :/ Mimo że nie były piłowane, tylko chodziły sobie prawie na dev v. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MILANS Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2009 dlatego moje pamiątki leżą grzecznie na półce ;] trzeba oszczędzać bo moze jeszcze kiedys się do jakiegoś wyniku przydadzą Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2009 shit jednostronny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 15 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2009 stare dobre crucki 2x1GB, ~2.3V :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KonradGT Opublikowano 20 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2009 (edytowane) Wie ktoś może czy te Ballistixy z allegro od przemek_s, na których gwarantuje niby, że są to Microny, to rzeczywiście D9? Edytowane 20 Maja 2009 przez KonradGT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 20 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2009 Wszystkie kruki są na D9... ale nie na B6. Jedynymi pewnymi D9 GMH/GKX obecnie są Goodramy PRO 1150 i 1200. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...