McDracullo Opublikowano 20 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2008 (edytowane) Mam wiecej kosci niz standardowo mozna wlozyc do kompaI jak Ci jedne padną to pewnie ich nie reklmaujesz. Zaczyna się era GD Pro? xD Edytowane 20 Lutego 2008 przez McDracullo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 20 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2008 Goodram PRO i niedługo Team Xtreem na Micronach hehe :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melonik_02 Opublikowano 21 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2008 Panowie brać od Baziego ma jeszcze jeden KIT za 220zł jeden jusz zamówiłem.. Są kupione przez niego rok temu więc rewizja odpowiednia heh, oczywiście ma nowizny nie otwierane :D dobrze że temat odżył. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 22 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2008 (edytowane) Dzisiaj dostałem Cruciale 6400, niestety, są one jednostronne. Później napisze co i jak ;) Edit/ 600 nawet na 5-5-5-15 nie zrobią. Edytowane 22 Lutego 2008 przez Venom Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kean Opublikowano 22 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2008 A jakie napiecie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 22 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2008 Próbowałem do 2.5V, na 600MHz nie ma szans. Na CL4 chyba 1100 zrobiły przy 2.35V czy jakoś tak... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kean Opublikowano 22 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2008 2 stronne balistixy robia 600 na 5 tak gdzies przy ok 2,3V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 22 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2008 Czytałem ;) Spróbuję porozmawiać ze sprzedającym, gdyż zdjęcie przedstwaiało radiator z "16" a nie "8". Może uda mi się wymienić :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 23 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2008 Stare Cruciale robią 600 przy 5-5-5-15 od 1.95v do 2.3v real... Wszystko to loteria :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 24 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2008 (edytowane) Teraz już dostanie nową rewizję więc nie jest za dobrze... Radziłbym 2x2 GB SP2+ Mushkina budżetowo... pod warunkiem, że nie chcesz ekstremalnie kręcić (selekty biegają 1066+ ale do 1100 już nie dobiją). Jak chcesz wyżej kręcić - idź w 4x1 GB, np. Goodramów PRO... Edytowane 24 Lutego 2008 przez Xtreme Addict Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 24 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2008 mam od 2 dni 2 kity tracerów 8500 i są racej 2 stronne- jeszcze ich nie ogladałem ale rozpakowany inny kit był normalny, 2 stronny... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sssss Opublikowano 24 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2008 Mushkin REDLINE PC8000 2x2 GB co sądzicie o tych pamiątkach? są lepsze niż OCZ 2x2 titanium EPP? Chodzi mi o 4GB do 500zł. A moze jakies cruciale? tylko min 800mhz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 24 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2008 Lepsze od tych OCZ... :) Kruki nie nadają się do 24/7... takie jest moje zdanie... tzn. nadają się, jeśli chcesz wysyłać ram na RMA co 3 - 5 miesięcy) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
valdi200 Opublikowano 25 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2008 Mam kit 2x1 crucial ballistix. Dwustronne z tej aukcji http://allegro.pl/item307496237_crucial_ba..._do_oc_bcm.html Przyjdzie ocz xtc cooller to zobacze ile wyciagna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 28 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2008 Dzisiaj po 21 dniach pracy na napięciu 2.2V odeszło 4x1GB Ballistixów :mur: Panowie normalnie żenada, żeby pamięci padły po tak krótkim czasie przy pracy na napięciu def V oraz nawiewie Fandera FX-120 :mad: :mellow: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 28 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2008 Dzisiaj po 21 dniach pracy na napięciu 2.2V odeszło 4x1GB Ballistixów :mur: Panowie normalnie żenada, żeby pamięci padły po tak krótkim czasie przy pracy na napięciu def V oraz nawiewie Fandera FX-120 :mad: :mellow: po 1 d9- bywa po 2 nie ma szans żeby na raz padły 4 moduły takie cuda to ew przy zrąbaniej mobo ale to też niewielka szansa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 28 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2008 Dzisiaj po 21 dniach pracy na napięciu 2.2V odeszło 4x1GB Ballistixów :mur: Panowie normalnie żenada, żeby pamięci padły po tak krótkim czasie przy pracy na napięciu def V oraz nawiewie Fandera FX-120 :mad: :mellow: Kurcze... nie wiem co Wam sie dzieje ze tymi pameiciami... moje sobie czasem smigaja cale dnie na 2,7v bez zadnego nawiewu i nic... a w serwerze mamm a daty 1066+ i tam to juz wogole 24/7/365 2,2v sa parzace ale nic sie nie wysypalo od ho ho ho :)... jakies lichawe te nowe kosci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 28 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2008 Sytuacja wygląda tak: 1 kość - w ogóle nie działa 2 kość - działa normalnie :) 3 i 4 kość - potrzebują 2.5V do uruchomienia się Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 28 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2008 ewidentnie mobo je psuje, bo 4 kosci naraz to jest juz przegiecie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flasht Opublikowano 28 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2008 Dobra... dostalem z gwary komplet nowiutkich Ballistixow 1065Mhz, wszystkie z tej samej serii... i mam problem. Nie chca skurczybyki pojsc na 1065Mhz. To jest tak... jak dam taka czestotliwosc a wszystko inne na AUTO to komp wstaje, ale w GM sypie bledami. Jak ustawie wszystko zgodnie ze specyfikacja (5-5-5-15-30-2T-2.2V) to w ogole nawet nie chce wstac, jest overclocking failed. Czy ja cos robie zle czy pamieci poraz 10 musze odsylac??? Powoli paczki do UK mnie zaczynaja wiecej kosztowac niz nowe pamieci!! Plyta: Asus P5K Premium bios najnowszy bodajze - 502 czy cos. POMOCY! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 28 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2008 Dobra... dostalem z gwary komplet nowiutkich Ballistixow 1065Mhz, wszystkie z tej samej serii... i mam problem. Nie chca skurczybyki pojsc na 1065Mhz. To jest tak... jak dam taka czestotliwosc a wszystko inne na AUTO to komp wstaje, ale w GM sypie bledami. Jak ustawie wszystko zgodnie ze specyfikacja (5-5-5-15-30-2T-2.2V) to w ogole nawet nie chce wstac, jest overclocking failed. Czy ja cos robie zle czy pamieci poraz 10 musze odsylac??? Powoli paczki do UK mnie zaczynaja wiecej kosztowac niz nowe pamieci!! Plyta: Asus P5K Premium bios najnowszy bodajze - 502 czy cos. POMOCY! Era Cruciali się skończyła: NOWA REWIZJA Ballistixów PC8500 Krótko mówiąc - jednostronne kostki... OC znacznie gorsze... Co najgorsze wszystkie serie Ballistixów przechodzą "metamorfoze" :cry: Poznać można je po kodzie: BL12864AL1065.8FE5 8 w nr seryjnym oznacza, że są to te złe Ballistixy robione na kościach 1 GBit, stare miały w tym miejscu 16, co oznaczało, że kość była dwustronna (miała 16 ICsów). I kolejne złe wieści - ponoć z RMA wracają właśnie te nowe kostki... :sad: (a akurat kupiłem Ballistixy - dobrze, że to stara rewizja... fiuu...). ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 28 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2008 ewidentnie mobo je psuje, bo 4 kosci naraz to jest juz przegiecie :) Czasami niektorzy maja szczescie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 29 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2008 ewidentnie mobo je psuje, bo 4 kosci naraz to jest juz przegiecie :) Taka myśl też przechodzi mi przez głowę. Na czas RMA Cruciali załatwiłem sobie jeszcze 3 kostki po 512MB i zobaczy się jak to jest :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flasht Opublikowano 29 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2008 ... No ale powinny chyba chodzic na swoich standardowych ustawieniach??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mesti55 Opublikowano 29 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2008 To chyba powtórka z historii, tak samo było z PDP LLK, w końcu producent musiał zrezygnować z tych gwarantowanych 1000mhz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flasht Opublikowano 1 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2008 To nie wiem mam wysylac na RMA? Zadac zwrotu pieniedzy? A moze jakis inny model potrafi pojsc na takich ustawieniach? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lama1 Opublikowano 2 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2008 ... mnie przyszły z RMA 2mce temu BL12864AA1065.16FD5 i trochę cyrki z nimi mam. Na normalnych swoich ustawieniach nie chcą chodzić tj 1066 z CL5, a cały czas chodzą na 1126 z 5-5-5-4-9 (PL6) 2T z Vmem=2,2v bios. Może się tak przyzwyczaiły ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 3 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2008 Memki to żywy organizm - przyzwyczajają się do trybu życia :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flasht Opublikowano 3 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2008 Nie wiem ja znowu zakatuje moje. Ustawilem 2.3V i tyle. Pieprze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lama1 Opublikowano 3 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2008 (edytowane) Nie wiem ja znowu zakatuje moje. Ustawilem 2.3V i tyle. Pieprze. lubię to! właśnie przeczytałem i znowu mam klawiaturę do czyszczenia :-)) 2,3 wytrzyma ..ja ustawiłem wiecej i niby padły ..ale powstały i teraz tak dziwnie chodzą. Na swoich ustwieniach, 1066 CL5, nie chcą ale na 1120 chodzą bez problemu :-) to własnie Cruciale to jak efekt tunelowy...niby paradoks a działa ps.skoro wierzymy w efekt tunelowy to dlaczego nie wierzymy w czary? Edytowane 3 Marca 2008 przez lama1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...