loki_7777 Opublikowano 14 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2007 Komp to: A64 3000+, 2x512ddr, plyta MSI K8N, dysk SATA 2 WD, grafa GF 6600, zasilacz tagan TAGAN 380-U01 v3. Pod listwe sa podlaczone:monitor, komp, karta sieciowa, glosniki, drukarka(Canon Pixma 1500). Komp ma problem z uruchomieniem sie rano, jesli zostanie wylaczony przycisk na listwie (Lestar - sprawdzalem dwie). Komputer podlaczony normalnie do gniazdka a reszta w listwie uruchamie sie normalnie.Tak samo bylo dzis rano kiedy w listwie zostal komputer i monitor a reszte odlaczylem. Czy listwa ma jakas maksymalna moc urzadzen jakie mozna do niej podlaczyc? Czy szukac przyczyny gdzies indziej. Plyta jest nowa, zasilacz nowy, sprawdzalem na dwoch listwach i to samo. Model listwy: 5W LV-530W Napiecie zasilania 250v 50hz maksymalny prad 10A (moze wlasnie z tym jest problem?) Przedtem byl podlaczone pod nia komp zbudowany w oparciu o procesor amd barton 2500+, plyta epoxa , radeon 9600pro i reszta jak wyzej i nie bylo problemu. Moze cos mam zle ustawione w biosie?( w tej chwili ustawiony jest domyslnie, bez wylaczania/przelaczania czego kolwiek) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 14 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2007 Tak, listwy mają maksymalne obciążenia, ale to co masz podłączone pod swoja listwę to maleńkie obciążenie. Podejrzewam stare/wyschnięte kondensatory w zasiłce lub mobo. Zrób jeszcze taki sprawdzian, komputer w listwie, listwa włączona, a zasilacz wyłączony (klawiszem z tyłu). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loki_7777 Opublikowano 14 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2007 (edytowane) oto co ktos mi napisal moze cos z zerowaniem?? a sprobuj przekrecic wtyczke w gniazdku na scianie o 180st - bo zaleznie jak masz rozklad kabli to włącznikiem na listwie rozłączas "0" albo "prąd" mialem kiedys MSI co bez "uziemienia" nie ruszyła i tyle, ale to inna historia Chyba czeka mnie gwarka http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=240606 Edytowane 15 Października 2007 przez loki_7777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...