Skocz do zawartości
RomuluS`

Zestaw Do Okolo 1300zl

Rekomendowane odpowiedzi

Wybieralem w sklepie apollo (swoja droga, czy sklep naprawde solidny?). Oto co "zlepilem" na podstawie przeczytanych tutaj tematow:

Dołączona grafika

Czy znajde cos lepszego? Sprzet do lekkiego o/c (nie mam zamiaru probowac osiagnac 2,8GHz-3GHz na tym procu, nie jestem az tak zaawansowany)

Pozdrawiam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co nie tak z ta plyta? Slyszalem kilka dobrych opinii o niej. Tutaj po uwzglednieniu zmian:

Dołączona grafika

Dziekuje za pomoc i prosze o opinie :)

Odnosnie "Sonica+", nie widze takiego w apollo, jaka jest miedzy nimi roznica?

Edytowane przez RomuluS`

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Grzechu_1990 miał chyba na myśli tą grafike.

No P5B nie jest najgorsza ale jest na starym chipsecie a lepsze płyty są na P35 i warto takowe kupić.

EDIT literówki ;)

Edytowane przez dzikidaniel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wolalbym P5B ze wzgledu na mozliwosc Ai Nap

ASUS AI Nap

Technologia AI Nap pozwala na natychmiastowe uśpienie komputera bez potrzeby kończenia wszystkich zadań. System podczas nieobecności użytkownika będzie dalej pracował wykazując jednak minimalny poziom zużycia energii i hałasu. Dzięki AI Nap będziesz mógł w nocy kontynuować pobieranie plików lub pracę ważnych aplikacji w najcichszym trybie z możliwych. Pobudka? Wystarczy, że użyjesz myszki lub klawiatury i po kilku sekundach Twój komputer będzie pracował znów z pełną mocą.

Kompa na noc nigdy nie wylaczam, wiec to przydatna funkcja :)

Zadam pytanie inaczej, czy Asus P5B wystarczy aby E2160 puscic na ~2,5-2,6GHz? Jezeli tak, to wezme ta plytke ze wzgledu na AI Nap.

Pozdrawiam.

Edit: Przeciez ta sama karte graficzna podalem.

edit2: Na jakie pamieci 2x1 warto sie "szarpnac"? Kingston, Corsair, Patriot, OCZ?

Edytowane przez RomuluS`

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!

To juz chyba ostatnia weryfikacja przed zakupem. Zmienilem sklep z apollo.pl na esc.pl, gdyz ten drugi ma dogodniejszego jak dla mnie kuriera. Zestaw:

Procesor:

Intel Pentium Dual Core E2160 /1.8GHz, 1MB, 800MHz, BOX/

260 zł

Płyta główna:

Asus P5B /iP965/

320 zł

Pamięć RAM:

Patriot 2GB (2x1GB) PC667 CL4 LLK

220 zł

Karta graficzna:

Palit GeForce 8600GT Sonic+ 256MB DDRIII /128bit/ HDTV 2xDVI

Zasilacz:

ModeCom MC-350ATX 2.0 PFC

99 zł

W sumie: 1298 zł

W esc znalazlem sonic+, z taktowaniami 1800MHz na pamiatkach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=1...roducts_id=8188

albo Abit IP35-E, Foxconn P35A nowszy chipset. Dobre o/c.

czemu tak zawziecie stoisz za p5b ? wersja deluxe to swego czasu wypas ale że na zwykłą się upierasz...

Edytowane przez JaX_CCC

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=1...roducts_id=8188

albo Abit IP35-E, Foxconn P35A nowszy chipset. Dobre o/c.

czemu tak zawziecie stoisz za p5b ? wersja deluxe to swego czasu wypas ale że na zwykłą się upierasz...

Sklep dobry, zmień płyte na coś innego, Abit IP35-E, Foxconn P35A, Asus P5K-E, MSI. Grafike bierz Sonic+, ramy zmień na jakieś inne, tańsze 667.

słuchajcie jesli wybierze te płyty to niezmiesci sie w 1300zł

co nie zmienia faktu że lepszym wyborem sa płyty P35. Proponuje <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> tańsze ramy (2 takie kości) i płytę pod Intel P35 np Asus P5K btw też ma Al Nap.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spytalem czy p5b wystarczy do puszczenia proca na @2.6GHz, odpowiedz byla tak. Zalezy mi na AI Nap, co wg mnie jest bardzo przydatna (z mojego punktu widzenia) opcja. To moze zadam pytanie inaczej: Dlaczego P5B jest wg Was zła? Czy jest jakiś inny powód niż to, że już jest nowszy chipset na rynku? Zaznaczam, ze nie mam zamiaru bawic sie w jakies ekstremalne O/C, badz kupowac Quada.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi