DEVILEK Opublikowano 10 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2010 ok dostalem numer RMA ... teraz pytanie jak mam to wyslac ... piszecie ze w kopertach babelkowych jest ok? Koperta taka jak piszesz, dodatkowo mozesz owinac w folie babelkowa i kawalek kartonu. Zepsute sa, wiec i tak ich bardziej nie uszkodza :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
plastekk Opublikowano 10 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2010 ja wysyłalem je włozone w mini karton + duża koperta . Ogólnie to źle wybrałem region i domyślnie jest USA , pani na poczcie powiedziałem że idzie do UK ( adres USA ) , poszło za bodajże 15zł jako priorytet i doszło za lekko ponad tydzien. Zwrotne pamięci idą już UPS'em także są natychmiastowo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 10 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2010 ja wysyłalem je włozone w mini karton + duża koperta . Ogólnie to źle wybrałem region i domyślnie jest USA , pani na poczcie powiedziałem że idzie do UK ( adres USA ) , poszło za bodajże 15zł jako priorytet i doszło za lekko ponad tydzien. Zwrotne pamięci idą już UPS'em także są natychmiastowo. a ja wybralem Poland jak sie rejestrowalem na stronie US a odezwali sie z UK ;] hehehe ;] rozmawialem z typem na livechat i bylo bardzo milo i konkretnie. Jutro wysylam kosci ciekawe co dadza w zamian za nie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 10 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2010 Kartonik + papier pakowy. Na nim piszesz adres + numer RMA. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tost Opublikowano 20 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2010 Trochę się zdziwiłem.. Kostki opakowałem i zabezpieczyłem jak mogłem najlepiej a nówki dostałem w foliówce ups jako 2 plastikowe wytłoczki za opakowanie i instrukcję luzem, nawet o folie bąbelkową się nie zatroszczyli -liczyłem chociaż na jakiś karton :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 20 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2010 Standard- dostałeś kości w blistrze. Nie wiem co w tym złego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordFury Opublikowano 15 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2010 No to teraz mi przyjdzie przetestować sprawność serwisu. Do wtorku chodziły u mnie dwa kity 2x1GB Cruciali 10AE - patrząc po wpisach, chyba niewiele takich sprawnych zestawów 4GB już zostało :rolleyes:. Jedna z 4 kości zupełnie martwa, komputer przy niej nie wstaje, czy to solo, czy w komplecie z innymi kośćmi. Orientuje się ktoś, na co obecnie wymieniają 10AE? Ballstixów 667 już w ogóle w swoich zestawieniach nie prezentują (klik), więc podejrzewam, że będą TE... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 15 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2010 Podnies vdimm na sprawnej kostce i włóż tą martwą. Problemy z bootowaniem na niskim napieciu to dosc czesta przypadłość D9 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 16 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2010 Podnies vdimm na sprawnej kostce i włóż tą martwą. Problemy z bootowaniem na niskim napieciu to dosc czesta przypadłość D9 Rozwiazanie to jakies jest, jeden z kompletow jakie mialem wlasnie dzialal na takiej zasadzie. Problemem bylo to, ze jedna kosc dzialala od 1.8v, a druga od 2.2v :/ Lord - kosc, ktora nie chce ruszyc moze, ale nie musi zaczac dzialac po odlezeniu troche w lodowce. Owin ja w folie alu i wsadz na jeden dzien do zamrazarki. Nie zawsze pomaga, ale mozesz sprawdzic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 16 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2010 Rozwiazanie to jakies jest, jeden z kompletow jakie mialem wlasnie dzialal na takiej zasadzie. Problemem bylo to, ze jedna kosc dzialala od 1.8v, a druga od 2.2v :/Też mam takie 2 czy 3 kosci, ponizej 2.2-2.6v nie ruszą. Ciekawostka jest, że niektore płyty maja magiczne zdolnosci (np niektóre P5K-E) bootowania takich "uszkodzonych" kosci na 1.8v. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 16 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2010 Też mam takie 2 czy 3 kosci, ponizej 2.2-2.6v nie ruszą. Ciekawostka jest, że niektore płyty maja magiczne zdolnosci (np niektóre P5K-E) bootowania takich "uszkodzonych" kosci na 1.8v. Magiczne plyty sie trafiaja ; na ABIT IP35 kosci nie dzialaly, na GB P35-DS4 bez problemow, na MSI siakies na AM2+ tez dzialaly. A wracajac jeszcze do pytania Lorda, to dostaniesz pewnie to co wszyscy, czyli dzialajace i nic wiecej Ballitix. Pobaw sie najpierw domowymi sposobami, bo szkoda fajnych kosci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordFury Opublikowano 16 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2010 Kilka godzin w zamrażalniku zaliczone - niestety nic nie dało. Wyższe napięcia też. Więc chyba po weekendzie trzeba będzie paczkę do UK pchnąć. Dzięki za podpowiedzi! Jeszcze do kompletu RAID się zaczął sypać, no ale przy 7200.11 (ST3500320AS) to była raczej tylko kwestia czasu :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 16 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2010 A podmieniales kosci z wylaczonym zasilaczem czy z wlaczonym? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordFury Opublikowano 17 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2010 A podmieniales kosci z wylaczonym zasilaczem czy z wlaczonym? W mojej budzie jakiekolwiek grzebanie we wnętrznościach wymaga wyjęcia zasilacza (z odpięciem kabla), więc siłą rzeczy z wyłączonym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 17 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2010 widzisz :) a ram w sposobie MaSella trzeba wymienic bez wylaczania zasilania :P spr jeszcze w ten sposob. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 17 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2010 Nie zgodze sie z tym, podniesienie v i pozniejsze calkowite wylaczenie w celu dolozenia kosci nie robilo nigdy problemow z ich dzialaniem. Jak ma zadzialac na wyzszym v, to zadziala obojetnie od tego, czy zasilanie bylo, czy nie, gdy kosc zostala dolozona. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 17 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2010 Malo plyt w zyciu widocznie miales ;) Chociazby lezace obok mnie P5K wraca do def. ustawien jak wylaczysz zasilanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 17 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2010 Malo plyt w zyciu widocznie miales ;) Chociazby lezace obok mnie P5K wraca do def. ustawien jak wylaczysz zasilanie. Z pierwsza czescia bym sie spieral, ale nie czas i miejsce na to ;) Sa plyty lepsze i gorsze, jak widac Twoja P5K nalezy do drugiej grupy. Bateryjke ma ot tak sobie, czy po to, aby ustawienia trzymac ? End OT. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 17 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2010 Co do wsadzania do zamrazalki to czytalem na xs ze podobno pomaga tez czasami wrzucenie do piekarnika ale ile w tym prawdy i jaka jest tego skutecznosc to nie wiem, musialbys poczytac na xs dokladniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...