Skocz do zawartości
akslow

Napiecia - czy sa dobre?

Rekomendowane odpowiedzi

Ale oszusci spokojnie nie wy. Kupilem w sklepie zasilacz (jakis rok temu) i postanowilem mu sie przyjrzec) I co odkrylem pod stickerami (troszke je naderwalem) pisze ze to jest zasilacz 230W a kupilem go jako 300W (nawet na stikerze pisze ze 300W cena tez byla za 300W) Teraz wzialem od starszego z komputera zasilacz tez 230W i mam

2,5 =2.63

3.3= 3,40

5V= 4,81 (tu jest wiecej na 300 na niby bylo 4,68)

12v=11,59 ( a tu jest troszke mniej na tym niby 300 mialem 11,71)

I teraz pytanie ktory zostawic i czy takie napiecia sa juz bezpieczne

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poszukaj na allegro zasilaczy FSP300-60BT albo FSP300-60GTP.

Sprzedaje je co najmniej 2 kolesi, używane, niektóre po naprawie.Ostatnio ceny były 60/70 PLN, zajżyj też do topica "Zasilacz FSP proszę o opinie" czy jakoś tak. To będzie niezły wybór, jeżeli jesteś ograniczony finansowo i nie planujesz ostrej rozbudowy kompa. Inaczej kup coś co najmniej 350W- na przykład tego chiefteca, o ile wygrałeś właśnie w grze losowej/umarł Ci bogaty a szczodry krewny/jesteś synem plantatora bawełny.

I NIGDY, PRZENIGDY NIE OSZCZĘDZAJ NA ZASILACZU-kupujesz to raz na 3 lata i masz spokój, a przez cienką zasiłe będzie Ci się system walił, szczególnie przy OC.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam jeszcze takie pytanie sprzedalem Abita kg7 raid za 300 zl. I zamierzam kupic epoxa 8rda (bez +) i nie wiem czy zasilacz pociagnie ta konfiguracje 230W. Narazie nie bede mial kasy na zasilacz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam jeszcze takie pytanie sprzedalem Abita kg7  raid za 300 zl. I zamierzam kupic epoxa 8rda (bez +) i nie wiem czy zasilacz pociagnie ta konfiguracje 230W. Narazie nie bede mial kasy na zasilacz.

Zapomnij. Nawet, jak Ci to wstanie, to nie podkręcisz- a przecież po to się kupuje epoxy :roll:

Nie wyczeszesz 60zł na tego fortrona z allegro?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sa tylko u tego goscia co je naprawia jakos nie mam zaufania.

Jak już pisałem w innym poście:

Czy fakt, że zasilacz zepsuł się raz i był naprawiany powoduje w magiczny sposób wzrost jego awaryjności ??? :roll:

Gorzej, że Haszyd podniósł strasznie ceny, teraz 60GTP zą chyba za 90zł, a to już na granicy opłacalności...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...