suchyjastrzab Opublikowano 25 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2008 Też mam pytanie. Dlaczego w zestawach za ~1500PLN do platformy na AMD jest 2 razy droższy zasilacz niż do platformy INTEL`a? IMHO te 100PLN można by lepiej zainwestować, np. RAM albo HDD. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Watur Opublikowano 28 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2008 Miguel, kiedy będziemy mogli liczyć na ,,Zestawy na październik"? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 28 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2008 Też mam pytanie. Dlaczego w zestawach za ~1500PLN do platformy na AMD jest 2 razy droższy zasilacz niż do platformy INTEL`a? IMHO te 100PLN można by lepiej zainwestować, np. RAM albo HDD. O przyszłościowość chodzi. W Intelu wolałem dać lepszą kartę, czy procesor niż zasilacz. Miguel, kiedy będziemy mogli liczyć na ,,Zestawy na październik"? ;) Gdy będą gotowe :). Możliwe, że jutro - na moje imieniny :D. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shiroraikou Opublikowano 29 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2008 (edytowane) Mam 2 pytanka. 1.Jaki RAM 2x2GB polecacie do 250 zł w miejsce tych A-data z zestawu do 2,5K?(w sklepie w którym składam komputer nie mają) 2.Jaką obudowę(tak do 200-300zł) kupić do zestawu za 2,5k żeby nie było zbyt głośno, a zarazem nic się nie ugotowało?(może do tego jakieś wentylatory dodatkowe?) Edytowane 29 Września 2008 przez Shiroraikou Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 30 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2008 Zestawy na Październik gotowe. @ Shiroraikou 1. Szukałbym Mushkinów. 2. Antec 300 lub CM690. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vippiotrek Opublikowano 30 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2008 (edytowane) Siemka, Mam Miguel taką małą sugestię, żebyś dodał do przedziałki "Obudowy" w swoim zbiorze zestawów na październik obudowę CoolerMaster Centurion 5. Jest ona w sklepie esc.pl: http://www.esc.pl/product_info.php?manufac...roducts_id=7033 Ręczę za jakość tej obudowy. Kosztuje jedyne 179 zł a w zamian oferuje znacznie więcej niżby cena przewidywała. Otrzymujemy 2 cichutkie wentylatory, jeden 80 mm wiejący powietrzem do środka obudowy, a drugi 120 mm wywiewający powietrze. W środku jest dużo przestrzeni. Cyrkulacja powietrza jest bardzo dobra. Buda ta jest na prawdę bardzo solidna co potwierdza waga 9,7 kg. Beznarzędziowa. W rzeczywistości wygląda jeszcze lepiej niż na zdjęciach. No i producent w końcu też szanowany ;) Edytowane 30 Września 2008 przez vippiotrek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 30 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2008 Obudowa wstawiona. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
killgore Opublikowano 30 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2008 3. Intel wskazany jest dla tych, co robią OC. AMD może być przyjęty jako alternatywa, ale jedynie do pewnej granicy cenowej - i to dla tych, co nie podkręcają.Czyli jeśli uda mi się podkręcić proca to lepszy będzie (weźmy za przykład zestawy ~1500 zł) Intel, ale jeśli mi się nie uda (zdażają się takie korki?) lepszy będzie Athlon, pomimo niższej ceny? Jak jest z podkręcalnością tego Black Edition w porównaniu do Intela? Może jakieś linki do artów na ten temat (testy porównawcze podkręconych proców) - nie chcę Was zamęczać pytaniami w nieskończoność ;). Pozdrawiam, Krzysiek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 1 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2008 masz TUTAJ - troche stary ale OK ;] wiadomo jak sie ma e21x0 do nowszego e5200 itd ;) ogólnie dobrze podkręcony X2 walczy tylko z E21x0 - i często przegrywa ... (3,4Ghz X2 = ~3Ghz intela) ogólnie Black Edition (65w/65nm G2) ma odblokowany mnożnik w górę - co niewątpliwie pomaga w oc na gorszej mobo. ale i tak MAX dla niego to ~3,3Ghz (na AC) a zwykły 5000+ G2 powinien bez problemu zrobić 3Ghz+ a jest sporo tańszy a jeszcze lepiej 4600+ F3 ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carflex Opublikowano 2 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2008 witam. mam takie pytanie nr 1: mam komp taki: Abit IP35, 2160 krecony na 3,2GHz , 2 gb ocz platinium rev. 2,0 , zasilacz ModeCom MC-400ATX, 8800gt, chcialbym zmienic grafe na radka 4870, czy ta konfiguracja nie bedzie go blokowac? i pytanko z innej epoki: w starym pc spalila mi sie plyta główna, chcialbym go jednak zachowac, i wymyslilem ze zakupie od razu plyte glowna z prockiem, a przy okazji kupie grafike na pci, jaka plyte glowna proponujecie? musi miec pci express, ide ata, i ddr1?. grafa moze byc 7300 gt, proc jakikolwiek. grafa, proc i plyta razem do 200 zl . zasilacz do starego zestawu to delta (poolecana) z gory dziekuje za odpowiedz. Znalazłem takie cos http://www.allegro.pl/item436776765_intel_...oc_2_6_ghz.html , będzie dobra do 7300gt?? monitor to : benq na matrycy mvo w zestawie lepszym, w gorszym zestawie 17 CRT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
killgore Opublikowano 3 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2008 masz TUTAJ - troche stary ale OK ;] wiadomo jak sie ma e21x0 do nowszego e5200 itd ;) ogólnie dobrze podkręcony X2 walczy tylko z E21x0 - i często przegrywa ... (3,4Ghz X2 = ~3Ghz intela) ogólnie Black Edition (65w/65nm G2) ma odblokowany mnożnik w górę - co niewątpliwie pomaga w oc na gorszej mobo. ale i tak MAX dla niego to ~3,3Ghz (na AC) a zwykły 5000+ G2 powinien bez problemu zrobić 3Ghz+ a jest sporo tańszy a jeszcze lepiej 4600+ F3 ;] A jak kręcą się te procki na fabrycznym chłodzeniu? Co do ceny, to pomiędzy podobnymi procesorami AMD i Intela z interesującego mnie segmentu nie ma dużych różnic, ale już płyty na nowych chipsetach intela są dość drogie. Co zyskam dokładając z Gigabyte EP31-DS3L do Asus P5QL Pro na p43 zakładając, że kupię do nich E5200? I czy jest sens inwestować w płytę z CF, jeśli teraz kupię 4850, czy takie dokładanie kart raczej nie będzie miało sensu? Pozdrawiam, Krzysiek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carflex Opublikowano 3 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2008 Co proponowalibyście wymienić w takim komputerze żeby podnieść wydajność: płyta główna: Abit IP35 dark rider procesor 2160 krecony na 3,2GHz ram: 2x1 gb ocz platinium rev. 2,0 zasilacz: ModeCom MC-400ATX grafika: 8800gt P.S. tylko nie piszcie proszę, że wszystko dopiero co go kupowałem Czy 2160 wystarczy do radka 4850? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scyzor 663 Opublikowano 3 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2008 (edytowane) Co proponowalibyście wymienić w takim komputerze żeby podnieść wydajność: płyta główna: Abit IP35 dark rider procesor 2160 krecony na 3,2GHz ram: 2x1 gb ocz platinium rev. 2,0 zasilacz: ModeCom MC-400ATX grafika: 8800gt P.S. tylko nie piszcie proszę, że wszystko dopiero co go kupowałem Czy 2160 wystarczy do radka 4850? kup radka bedzie ok najlepiej palit sonic Edytowane 3 Października 2008 przez Scyzor 663 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 3 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2008 Miguel, twój temat powinien być zamknięty i odblokowywany tylko na czas uaktualnień ;> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 3 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2008 Mam nadzieję, że na chwilę obecną wystarczy zwykłe przeniesienie tych postów do tego tematu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ADIOo2 Opublikowano 4 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2008 "@ sklepy A dlaczego Proline i Arest ? To są dobre sklepy ? Popatrzcie sobie na opineo..." Myślę ze to nie są tak złe sklepy jak na ten DROGI wrocław! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 4 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2008 Ty tu mówisz o Wrocławiu. Mieszkam w Białymstoku, gdzie ze stacjonarnych znanych w Polsce jest tylko komputronik! Dlatego kupuję wysyłkowo w ESC.... A tak do myślenia : Arest Proline ESC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nalgaith Opublikowano 6 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2008 Jest jakaś alternatywa dla płyty głównej Gigabyte EP45-DS3L?? Czy gigabyte jest rzeczywiście taki dobry? Można na tej płytce stabilnie podkręcać sprzęt wrazie czego :P ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
getrych123 Opublikowano 6 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2008 Ty tu mówisz o Wrocławiu. Mieszkam w Białymstoku, gdzie ze stacjonarnych znanych w Polsce jest tylko komputronik! Dlatego kupuję wysyłkowo w ESC.... A tak do myślenia : Arest Proline ESC również kirk.pl to dobry sklep klik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hesos Opublikowano 7 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2008 (edytowane) Miguel707 jedna mobo podana przez Ciebie w jednym zestawie, a mianowicie Asus P5QL PRO na p43, mam nadzieję że nadaję się do kręcenia, bo na P5Q pro nie wyskrobię. Czy lepszy będzie jakiś Giguś w podobnej cenie?? Edytowane 7 Października 2008 przez Hesos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 7 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2008 Z tego, co czytałem na neweggu, to do OC się nadaje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
redlum Opublikowano 8 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2008 Ostatnio dużo na forach się pisze o Samsungach F1 640GB. Ludzie narzekają na obniżaną wydajność i podejrzenia, że zamiast dwóch talerzy są 3 z wyłączonymi częściami na których są bad sektory. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 8 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2008 Jeśli to prawda, to szykuje się całkowity powrót na WD AAKS... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mane Opublikowano 10 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2008 (edytowane) Ostatnio dużo na forach się pisze o Samsungach F1 640GB. Ludzie narzekają na obniżaną wydajność i podejrzenia, że zamiast dwóch talerzy są 3 z wyłączonymi częściami na których są bad sektory. Ciekawe czemu rowniez wersje 1TB tak bardzo potanialy, mozna kupic za 365zl :) Edytowane 10 Października 2008 przez Mane Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek911 Opublikowano 10 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2008 Co do zestawów, to czy aby dla HD4870 zasiłka 460W to nie za mało ? O ile do default powinna starczyć (choć producent /np:Sapphire/ zaleca 500 jako absolutne minimum, a rekomenduje 600W) to przy o/c i zużyciu sprzętu może już być mało imo. Tak pytam,bo ostatnio składałem kilka zestawów na HD4870 i wstawiałem zasilacz 600W. pzd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phantom_ Opublikowano 12 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2008 Witam. Chyba szykuje się małą modernizacja, która obejmie procesor, płytę główną, ram, kartę graficzną i PSU. Chciałbym się zmieścić w przedziale 1500-1600zł, a do zestawu: Hitachi Deskstar 320GB SATA DVD-RW BenQ EMU 0404 (karta dźwiękowa) chciałbym dorzucić Intel Pentium Dual Core E5200 Pentagram HP-120 ALCu Karakorum Zalman ZM-STG1 Asus P5Q Pro - w ESC podrożała, na allegro jest za 379zł; zależy mi na tym, aby płyta była stabilna i nadawała się do umiarkowanego, bezpiecznego OC A-Data 2GB (2x1GB) PC1066 CL5 Extreme Edition; widzę, że poleca się ostatnio zamiast tego jedną kość 2GB albo od razu dwie, jeśli ma się środki; warto dołożyć? Sapphire Radeon HD4850 Toxic 512MB DDR3 - 650zł to wg mnie dość dużo w stosunku do wersji referencyjnych, które kosztowały latem bodaj ~450zł. Zależy mi jednak na ciszy i dobrym chłodzeniu. Ponoć zabawa z Accelero itd. wychodzi tylko odrobinę taniej. Zasilacz: zastanawiam się nad Enermaxem pro82+ 425W i BeQuiet Straight Power - generalnie chodzi o to, aby nie był głośniejszy od pozostałych części w zestawie, no i oczywiście dobrze trzymał napięcia. Zestaw nie będzie przede wszystkim do grania, ale dobrze by było, aby się do niego jak najdłużej nadawał :). Jak widać z dopisków, zależy mi również na tym, aby chłodzenie było ciche. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 12 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2008 Mój komputer jest teraz w naprawie. Piszę teraz tego posta z innego komputera, którego nie jestem właścicielem. Dlatego od razu przepraszam za to, że nie mogę odpowiedzieć na pytania w temacie - po prostu nie mam teraz jak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michuuu92 Opublikowano 12 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2008 hmmm przydała by się aktulizacja cen, ATI 4870x2 za 1399 nie ma szans zdrożał o 100zł wiec zestawy podrożały ogółem o 200zł około Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 13 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2008 Dopiero dziś mam swój komputer - HD4850 wraca do sklepu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek220 Opublikowano 14 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2008 mam pytanie zamawiam wlasnie zestaw w esc i nie wiem co jest bardzej oplacalne kupic plyte gigabaita p31 ds3l i 4gb ramu a-daty czy 2gb ramu a-daty i gigabaita p35 ds3 ? reszta zestawu to proc e5200 i grafa 4850 lub 4670 dzieki za rady Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...