Hesos Opublikowano 1 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2008 Spoko luz, ;) to tylko taka mała sugestia była z tego co zaobserwowałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snowman Opublikowano 1 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2008 http://allegro.pl/item494930575_power_core...ghyper_500.html http://allegro.pl/item485166446_tytan_prom...66_320_krk.html miguel mozesz sie cos wypowiedziec na temat tych 2 zestawow bo pilnie potrzebuje kompa a nie bardzo mam czas na szukanie i skladanie samemu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mane Opublikowano 1 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2008 Ogarnij sie troche, masz podane zestawy w konkretnych przedzialach cenowych, hmm nie masz czasu na szukanie, a Miguel zapewne nie ma co z czasem robic... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snowman Opublikowano 1 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2008 nie wiem czy ma czas dlatego pytam a nie zmuszam do odpowiadania-zestawy ktore podal miguel to tylko komponenty ktore trzeba kupic osobno, dokupic obudowe i to jeszcze poskrecac do kupy a ja na to nie mam czasu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mane Opublikowano 1 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2008 W kazdym sklepie zrobia to za darmo, dajesz wykaz podzespolow, i odbierasz gotowa bude. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 1 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2008 Ogólnie nie jestem za gotowcami z Allegro. Przecież to, że podaję w częściach nie znaczy, że trzeba to samemu składać. Mogą to zrobić w sklepie komputerowym... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snowman Opublikowano 1 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2008 http://allegro.pl/item494930575_power_core...ghyper_500.html http://allegro.pl/item485166446_tytan_prom...66_320_krk.html no ale ktory z tych zastawow podanych przeze mnie byscie wybrali albo co w nich zmienili zeby bylo wg. was OK ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 1 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2008 Żaden. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snowman Opublikowano 2 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2008 Żaden. czyli wychodzi na to ze w tych zestawach nic nie jest dobre ?? chyba ze czegos nie rozumie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luciano Opublikowano 2 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2008 Proponuję uwzględnienie coolera Auras Wave LPT-709, którego wydajność jest zbliżona do Karakorum, ale jest dużo mniejszy, lepiej wykonany i tańszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 2 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2008 Hmm... No widziałem jednego Asusa w dobrej cenie, który by odpowiadał, gdyby nie gorsza integra (GF 8300 vs 780G). Prześledzę tą sprawę. http://www.agito.pl/socket-940-am2/asus-m3...865.337024.html Myślę że ten Asus nie będzie zły. Wygląda na dużo solidniejszą konstrukcję od tego Gigabyta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snowman Opublikowano 2 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2008 no i co podalem 2 gotowe zestawy z allegro a nikt nie potrafi sie na ich temat wypowiedziec-kazdy gada o podzespolach ktore podal miguel i dodaje cos od siebie a gotowego zestawu nie potrafi ocenic ? bez sensu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scyzor 663 Opublikowano 2 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2008 (edytowane) no i co podalem 2 gotowe zestawy z allegro a nikt nie potrafi sie na ich temat wypowiedziec-kazdy gada o podzespolach ktore podal miguel i dodaje cos od siebie a gotowego zestawu nie potrafi ocenic ? bez sensu zestaw nr 1 ok poza zailaczem (bo jest glosny i lubi piszczec) i dyskiem twardym (bo sa szybsze i lepsze) a do tego pamieci pewnie z OC na "bakier" :lol2: czyli slabe OC zestaw 2 patrz zestaw jeden (chyba ze dysk jest Samsung F1 ktory jest ok) a i jeszcze jedno za 2900zl czy tam za 2888zl (chora cena ale napisze bo potem powiesz ze gadam tylko o zestawach :lol2: ) mozna zlozyc cos lepszego Edytowane 2 Grudnia 2008 przez Scyzor 663 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snowman Opublikowano 2 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2008 (edytowane) zestaw nr 1 ok poza zailaczem (bo jest glosny i lubi piszczec) i dyskiem twardym (bo sa szybsze i lepsze) a do tego pamieci pewnie z OC na "bakier" :lol2: czyli slabe OC zestaw 2 patrz zestaw jeden (chyba ze dysk jest Samsung F1 ktory jest ok) no widzisz czyli wystarczy wymienic w zestawie 2 dysk i bedzie ok ? takich porad oczekuje ze cos tam trzeba tylko wymienic i bedzie ok a nie odpowiedzi ze zaden zestaw nie jest ok z kart graf lepsza bedzie GAINWARD ATI RADEON HD4850 GOLDEN SAMPLE czy GAINWARD GeForce GTX260 896MB DDR3 448bit Edytowane 2 Grudnia 2008 przez snowman Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scyzor 663 Opublikowano 2 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2008 jejku czy nie rozumiesz jednej rzeczy??? wydaje mi sie ze masz 3000zl (bo nie podales budżetu ale tak wnioskuje) patrzysz na zestawy piszesz tutaj do czego masz zastrzezenia my ci odpisujemy i jest po sprawie jak chcesz to sobie kup ten zestaw na alledrogo ale wydaje mi sie ze lepiej bedzie w ESC (tez ci za darmo kompa zloza ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snowman Opublikowano 2 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2008 jejku czy nie rozumiesz jednej rzeczy??? wydaje mi sie ze masz 3000zl (bo nie podales budżetu ale tak wnioskuje) patrzysz na zestawy piszesz tutaj do czego masz zastrzezenia my ci odpisujemy i jest po sprawie jak chcesz to sobie kup ten zestaw na alledrogo ale wydaje mi sie ze lepiej bedzie w ESC (tez ci za darmo kompa zloza ) btw jestes jedyna osoba ktora wypowiedziala sie konkretnie na temat tych zestawow za co dziekuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scyzor 663 Opublikowano 2 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2008 bo twoje zachwanie (a raczej pisanie) jest dosc irytujace... poswiece sie jeszcze i podam ci jaki zestaw bedzie najlepiej kupic Procesor : Intel Xeon E3110 - 639 zł Płyta Główna : Asus P5Q Pro - 469 zł RAM : A-Data 2x2GB 800MHZ Extreme Edition - 220 zł Karta Graficzna : PowerColor Radeon HD4870 1GB - 899 zł Zasilacz: Pentagram CAV-620-A12S - 275 zł HDD : WD 640GB 16MB Cache AAKS - 240 zł Napęd : Pioneer DVR-216 SATA - 99 zł zamiast E3110 mozesz kupic E8400 (to ten sam procek tylko ten pierwszy sie lepiej kreci) do tego kupujesz obudowe np http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=1...roducts_id=7863 wychodzi niecale 3000zl nie chce mi sie dokladnie liczyc i piszesz do tego sprzedawcy z allegro zeby ci taki zestaw zlozyl tylko jak ci powie ze nie ma takich pamieci ale ma lepsze i tansze to go nie sluchaj bo bedzie sciemnial i tak samo z reszta sprzetu, jak ten z allegro nie bedzie w stanie zlozyc ci takiego zestawu to zamawiasz w ESC oni ci skladaja i przysylaja gotowy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snowman Opublikowano 2 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2008 no widzisz a ja nie wiedzialem ze w esc skladaja kompy. licza sobie cos za to ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 2 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2008 (edytowane) Nie liczą... A pisałem, że żaden zestaw. Co z tego, że nie mają krzakowatego zasilacza, skoro są bardzo, ale to bardzo przepłacone? W tych zestawach, to cena jest najgorsza. Mane mówił już o tym wcześniej (post z 16:51)... Edytowane 2 Grudnia 2008 przez Miguel707 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snowman Opublikowano 2 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2008 (edytowane) kurde ten radek za prawie 900 stowek jest dla mnie za drogi-co tanszego w zamian za to a zeby nie bylo duzej przepasci w wydajnosci ? Edytowane 2 Grudnia 2008 przez snowman Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stanko Opublikowano 2 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2008 No to pozostaje radek 4850. Duuużo tańszy (kosztuje od ok. 500 zł), a tylko kilkanaście procent mniej wydajny od 4870. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snowman Opublikowano 2 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2008 no ok ale jaki ten hd4850 wziac ? powercolor,asus,gigabyte,palit,gainward ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 2 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2008 Zamiast HD4850 weź HD4870, ale w wersji 512MB... : http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=7...oducts_id=13000 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ralph03 Opublikowano 2 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2008 no widzisz a ja nie wiedzialem ze w esc skladaja kompy. licza sobie cos za to ? bo jestes slepa d...a., albo straszny len. Wystarczylo wejsc na strone esc.pl a pozniej z menu po prawie na zestawy komputerowe. Jak byk napisane, nawet pogrubione, ze "Przygotowanie specyfikacji, montaż, konfiguracja oraz instalacja zakupionego wraz z komputerem systemu operacyjnego Microsoft Windows są bezpłatne. " Uprzedzajac kolejne pytanie: "Zerwanie plomby informacyjnej nie ma wpływu na realizację gwarancji co umożliwia samodzielną modernizację zakupionego sprzętu. " a do stworzenia wl;asnego zestawu sluzy konfigurator: menu u samej gory z prawej strony, tuz obok ikonki Konto. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snowman Opublikowano 3 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2008 nie maja na stanie tego radka 1024 czy ten bedzie ok ? -->PowerColor Radeon HD4870 PCS+ 512MB DDR5 czy lepiej jakiegos 4850 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scyzor 663 Opublikowano 3 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2008 no i widzisz 2 posty wyzej Miguel napisal zebys wizol radka 512MB ale ty sie pytasz.... tak ten PowerColor Radeon HD4870 PCS+ 512MB bedzie dobry Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snowman Opublikowano 3 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2008 (edytowane) wybor jednak jest miedzy PowerColor Radeon HD4850 512MB DDR3 /256bit/ DVI HDMI a Sapphire Radeon HD4870 512MB DDR5 i nie bardzo wiem ktora wybrac ...a roznica miedzy nimi to jakies 260 zl i teraz pytanie czy warto doplacic te 260 zl czy nie bardzo Edytowane 3 Grudnia 2008 przez snowman Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@rtex Opublikowano 3 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2008 (edytowane) Ja dodam coś od siebie apropo zestawów z płyta główną asus p5ql-e a mianowicie jest problem z poprawnym zamontowaniem radiatora pentagram karakorum, nie da sie go zamontować tak żeby kierunek przepływu powietrza był do tyłu obudowy, zapięcie radiatora blokuje sie o radiator płyty głównej, jedyny sensowny kierunek to do góry obudowy. Edytowane 3 Grudnia 2008 przez @rtex Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ralph03 Opublikowano 4 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2008 Ja dodam coś od siebie apropo zestawów z płyta główną asus p5ql-e a mianowicie jest problem z poprawnym zamontowaniem radiatora pentagram karakorum, nie da sie go zamontować tak żeby kierunek przepływu powietrza był do tyłu obudowy, zapięcie radiatora blokuje sie o radiator płyty głównej, jedyny sensowny kierunek to do góry obudowy. i w tym przypadku dobrze sprawdzaja sie obudowy z wydmuchem na topie. Ja sam mam tak zamontowanego thermalright 120A, a moja obudowa ma wydmuch na gorze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stanko Opublikowano 4 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2008 wybor jednak jest miedzy PowerColor Radeon HD4850 512MB DDR3 /256bit/ DVI HDMI a Sapphire Radeon HD4870 512MB DDR5 i nie bardzo wiem ktora wybrac ...a roznica miedzy nimi to jakies 260 zl i teraz pytanie czy warto doplacic te 260 zl czy nie bardzo Moim zdaniem nie warto dopłacać 50 % wartośći radka 4850 dla wydajności wyższej o kilkanaście procent (przy Radeonie HD4870 512MB). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...