andrew777 Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Widzisz w tym jakiś problem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neverdie Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Mam jeszcze jedno pytanko. Jak obecnie sprawa wygląda z RAMami - potrzebuje 4GB? Bardziej opłaca się <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> A-Data DDR3 za te 240 zł czy np. Corsairy DDR2 za ~180zł? Nie wiem po prostu, czy nie lepiej wyjdę na zakupie pamięci 'firmowych' niż tanich DDR3. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2009 (edytowane) 4GB nie raz może się przydać, ale 2GB na ogół wystarcza. Jeżeli nie kręcisz ramu to mogą być tańsze. Edytowane 5 Sierpnia 2009 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neverdie Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2009 4GB nie raz może się przydać, ale 2GB na ogół wystarcza. Jeżeli nie kręcisz ramu to mogą być tańsze. Chodzi mi o to, że na RAMy zamierzam wydać ~250 zł. A problem w tym, że nie wiem czy bardziej opłaca się brać A-Data DDR3 czy Geile/Corsairy DDR2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2009 (edytowane) DDR3 będą bardziej przyszłosciowe. Jeżeli kupisz x3 720 to ramami przy oc się nie przejmujesz, bo kręcisz mnożnikiem. Jeżeli kupujesz 710 to dajesz mniejszy dzielnik i też nie ma problemu. Jeżeli zamierzasz rozbudowywać kompa to kup ddr3. Jeżeli nie to kup płytę am2 i ramy ddr2, bo wyjdzie taniej. Edytowane 5 Sierpnia 2009 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neverdie Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2009 (edytowane) Hmm to nie lepiej <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> zamiast tych polecanych w zestawie na sierpień te OCZ Special Ops Edition DDR3 PC3-8500 1066Mhz? Tyle żę wtedy zamiast 2x2 będe miał 4x1. Edytowane 5 Sierpnia 2009 przez neverdie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Kości 1GB zwłaszcza 1066MHz będzie trudno w przyszłości sprzedać. Tak jak dzisiaj 512mb 667MHz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neverdie Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Czyli tak czy siak lepiej kupić te A-Daty niże Geile? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2009 (edytowane) Jeżeli zamierzasz modernizować kompa to kup A-DATA. Jeżeli kupisz ddr2 to przy zmianie proca w przyszłości może być potrzebna zmiana płyty i ram. Edytowane 5 Sierpnia 2009 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neverdie Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Jeżeli zamierzasz modernizować kompa to kup A-DATA. Jeżeli kupisz ddr2 to przy zmianie proca w przyszłości może być potrzebna zmiana płyty i ram. Dlatego biorę już płytę AM3. Okej, to zaopatrzę się w a-datki. Dzięki :P Widze, że chwilowo na stanie ESC nie ma ASRock M3A780GXH, czy AsRock M3A790GXH będzie lepszym wyborem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Może być. Poczytaj jeszcze o Gigabyte MA770T-UD3P, też będzie dobrym wyborem. Nie ma integry i CF w przeciwieństwie do AsRcocka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trymek Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2009 (edytowane) Jesli nie bedziesz korzystał z CF lub integry to nawet lepsza będzie Gigabyte 770T ud3p za 305zł Edytowane 5 Sierpnia 2009 przez trymek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neverdie Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2009 (edytowane) Faktycznie, ciekawie się prezentuje, a integra ani crossf mi nie są potrzebne. Pozostała kwestia wentylatora. Myślałem nad Ninją albo AC Freezer Xtreme, tyle że wydają mi się przesadnie duże i boje się, że mogą mi zapchać Sharkoona Rebel 9, który nie jest wcale taki duży. Zastanawiam się nad Mugenem II tyle, że on również małych gabarytów nie ma... Coś innego warto brać? Edit: Znalazłem na Allegro te Kingstony. 100 zł za 4gb ;>? Edytowane 5 Sierpnia 2009 przez neverdie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Mugen 2 wejdzie, bo obudowa ma 20cm szerokości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Zestawy poprawione. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2009 (edytowane) A czy w CM Elite 330 także wejdzie mungen 2. Podstawka 1366. Obudowa ma (335) 18,5 cm. Edytowane 6 Sierpnia 2009 przez maxymili Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neverdie Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2009 A czy w CM Elite 330 także wejdzie mungen 2. Podstawka 1366. Obudowa ma (335) 18,5 cm. To już chyba będzie potwornie ciasno. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychu25 Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Jestem ciekawy co to jest ta czarna dziura na górze obudowy Sharkoon Rebel 9 Economy Edition? Bo jakoś nie mogę znaleźć co to jest? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Czarna dziura w górnej części przodu? To jest miejsce na FDD, bądź inny dodatkowy panel. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neverdie Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Jestem ciekawy co to jest ta czarna dziura na górze obudowy Sharkoon Rebel 9 Economy Edition? Bo jakoś nie mogę znaleźć co to jest? Trochę jest to bezmyślne, że nie można tego zamknąć. Ale 90% ludzi montuje i tak tam jakieś dvd itp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Według mnie to dobre rozwiązanie, bo FDD jest praktycznie martwe i mało kto jeszcze to posiada, więc obudowy nie "szpeci" nieużywany slot. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Opson6667 Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Wracam po kolejnym kneblowaniu i po raz kolejny pytam : Gdzie Pentiumy DualCore E5xxx oraz E6300? Procesory zwykle wydajniejsze od tutaj proponowanych Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Podaj kilka testów, w których e5xxx są lepsze od x2 240. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Wracam po kolejnym kneblowaniu i po raz kolejny pytam : Gdzie Pentiumy DualCore E5xxx oraz E6300? Procesory zwykle wydajniejsze od tutaj proponowanychA jakie4ś dowody że E5200/5300 jest wydajniejszy od AII240 przed jak i po OC? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Opson6667 Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2009 (edytowane) A jakie4ś dowody że E5200/5300 jest wydajniejszy od AII240 przed jak i po OC? Odbije piłeczke, pokaż że to Athlon jest wydajniejszy :) Edytowane 8 Sierpnia 2009 przez Opson6667 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saleen Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Opson, właśnie właśnie, wiesz coś na temat jak E5200 wypada zegar w zegar z AII 245? (np oba na 3,2ghz)? Ciekaw jestem takiej konfrontacji z pozdrowieniami, user LGA775 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2009 To Ty chcesz pokazać, że w zestawach Miguel'a są słabsze proce od 5xxx więc to udowodnij. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Opson6667 Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Głupia całka w Excelu i Athlon ssie :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2009 (edytowane) Głupia całka w Excelu i Athlon ssie :( Obrazek I to chyba jedyny test w którym Athlon dostaje po [gluteus maximus]upie. OC Athlona na poziomie ~3,8GHz, pobór energii taki sam, może lekko większy od E5x00. Wygląda dobrze. :) Edytowane 8 Sierpnia 2009 przez kwasior500 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...