Miguel707 Opublikowano 23 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2009 Moim zdaniem w tym wypadku to nie ma sensu. Phenom II X4 920 kręci się na 3,8-4GHZ przez co może konkurować z i7 920. Który E8400 / E3110 nawet po OC tyle może? Wcześniej te zestawy były na E3110 ze względu na to, iż w grach zwłaszcza po OC były lepsze od czterordzeniowców, lecz jeżeli chodzi o Phenoma II X4 920, to jest trochę inna sprawa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saleen Opublikowano 23 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2009 Ale do 4GB w zestawie za 2500zł bym dołożył. Albo przynajmniej, minimum 3GB. Tak, widzę że budżet jest mocno napięty, ale E8400 i HD4870 wraz z 2GB? Na Viście i np. przy graniu w GTA IV czy Crysisa, RAMu po prostu brakuje. Jest zapełniony w 100%. W każdym razie moim zdaniem ogranicza taki config. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 23 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2009 Bez oszczędzenia na jakiejś części byłoby to niemożliwe. A tu pola do manewru nie ma. Poza tym w zestawach z 2GB RAM można instalować XP... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saleen Opublikowano 23 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2009 Ja zmieniłbym nazwę z 2500 na 2600zł i dopakował drugą kość 2GB jednak. Wyszłoby właśnie idealnie 2600zł - choć to już oczywiście tylko i wyłącznie Twoja decyzja. Ale zauważ, że już kilka osób przede mną zwróciło uwagę na te nieszczęsne 2GB (w ubiegłych miesiącach) :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaketherake Opublikowano 24 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2009 P II 920 można mieć <800, nawet przy $~3.5zł : http://proline.pl/sklep.php?prodid=AMD+X4+II+920+AM2+B Wielokrotnie przeze mnie przetestowany sklep we Wrocławiu, zawsze mają dobre ceny na procesory :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 24 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2009 Ja ze sklepu proline nie korzystam : http://www.opineo.pl/index.php?sklep=19 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 24 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2009 Proline ma bardzo mały wybór jeśli chodzi o płyty główne, pamięci czy zasilacze. No i jak podał wyżej Miguel707 mają kiepskie opinie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carflex Opublikowano 24 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2009 Witam. Mam taki zestaw: gf 8800gt ocz platinum 2x1gb abit ip 35 Intel E2160 @ 3,2GHz Modecom MC-400 chce do niego dokupić gf 260 i E5200, a na bazie 8800gt i E2160 (pewnie nie podkręce go na tej płycie icon_sad.gif ) zbudować HTCP Płyta Główna : Gigabyte G31M-ES2L RAM : GoodRam 2GB 800MHZ Antec NSK2480 Proszę o opinie i ewentualną konstruktywną krytykę. P.S. sorki że drugi raz pisze ale nikt mi nie odpowiedział, a chciałbym poznać waszą opinię jako znawców tematu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 24 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2009 Szczerze to jakoś nie widzę tego sprzętu w roli HTPC. Raczej grać na nim nie będziesz, więc po co tam 8800GT? No i do czego ten komp byłby podłączony? Telewizor FullHD? Zwykły telewizor? No i czy masz jakieś dodatkowe głośniki do tego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZlyDzien Opublikowano 24 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2009 (edytowane) hp lp2475 jest na s-ips, nie na spva Edytowane 24 Stycznia 2009 przez ZlyDzien Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carflex Opublikowano 24 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2009 (edytowane) Szczerze to jakoś nie widzę tego sprzętu w roli HTPC. Raczej grać na nim nie będziesz, więc po co tam 8800GT? No i do czego ten komp byłby podłączony? Telewizor FullHD? Zwykły telewizor? No i czy masz jakieś dodatkowe głośniki do tego. mam telewizor full hd, a gf8800 gt mi zostaje ze starego kompa, mam dodatkowe głośniki Edytowane 24 Stycznia 2009 przez carflex Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 24 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2009 mam telewizor full hd, a gf8800 gt mi zostaje ze starego kompa, mam dodatkowe głośniki 8800GT będzie niepotrzebnie pobierał znaczne ilości prądu, nie będzie Ci potrzebna jego moc w tym zestawie. Proponuję sprzedać GF`a i w jego miejsce kupić HD4550 i poprzez HDMI podłączyć wszystko. Zostanie Ci trochę kasy, będzie oszczędniej, ciszej. Same plusy. Nie wiem jak na tym geforcie, ale Radeon ma UVD, które wspiera dekodowanie filmów HD i FullHD. Karta będzie sporo odciążała procesor. Pytanie jeszcze czy te dodatkowe głośniki są podłączone do TV czy chcesz je do kompa podłączyć? Bo jak do kompa to kup inną dźwiękówkę, chociażby najtańszego sound blastera na allegro, bo integra na tej mobo jest podobno tragiczna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WRX Opublikowano 24 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2009 Lepiej sprzedac 8800GT i zamiast innej karty, kupic jakas wmiare nowa plyte glowna ze zintegrowana grafika, ktora ma obsluge HD. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 24 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2009 Lepiej sprzedac 8800GT i zamiast innej karty, kupic jakas wmiare nowa plyte glowna ze zintegrowana grafika, ktora ma obsluge HD. Pod Intela?? Kasy ze sprzedaży 8800gt by nie starczyło na takie mobo..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karwiin Opublikowano 25 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2009 (edytowane) Moim zdaniem w tym wypadku to nie ma sensu. Phenom II X4 920 kręci się na 3,8-4GHZ przez co może konkurować z i7 920Tylko weź pod uwagę że do takiego oc potrzeba naprawdę b.dobra płyta (a do takich nie zalicza się zestawowa Asus M3N78), jeszcze lepsze chłodzenie, i szybkie pamięci z możliwie najniższym CL (nie wiem czemu amd tak upodobało sobie CL niziutkie) A to podnosi w górę znacznie cene każdego z wymienionych przez ciebie zestawów na Phenomie II Ps: Cenny już nie aktualne :( znów w górę poszybowały Edytowane 25 Stycznia 2009 przez karwiin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 25 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2009 Tylko weź pod uwagę że do takiego oc potrzeba naprawdę b.dobra płyta (a do takich nie zalicza się zestawowa Asus M3N78), jeszcze lepsze chłodzenie, i szybkie pamięci z możliwie najniższym CL (nie wiem czemu amd tak upodobało sobie CL niziutkie) A to podnosi w górę znacznie cene każdego z wymienionych przez ciebie zestawów na Phenomie II Ps: Cenny już nie aktualne :( znów w górę poszybowały Wcale nie trzeba super płyty i super chłodzenia. Co prawda ten Asus na wysokie OC nie pozwoli ale myslę że 3,8GHz jest osiągalne. O pamięciach już nie wspomnę, bzdura kompletna... słyszałeś może o czymś takim jak dzielniki? Nie trzeba nie wiadomo jak szybkich pamięci, że wykręcić Phenoma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carflex Opublikowano 25 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2009 Lepiej sprzedac 8800GT i zamiast innej karty, kupic jakas wmiare nowa plyte glowna ze zintegrowana grafika, ktora ma obsluge HD. Jaką płytę główną proponujesz? i czy wystarczy do niej E2160? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 25 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2009 Weź tego Gigabyte i do niej np HD3450, najtańsza, która ma sprzętowe wsparcie dla HD i FullHD. Ewentualnie inne mobo w podobnej cenie, chociażby EP31-DS3L Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WRX Opublikowano 25 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2009 Asus P5N7A-VM albo Gigabyte GA-E7AUM-DS2H, E2160 spokojnie wystarczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carflex Opublikowano 25 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2009 Czyli do tego zestawu nie ma zastrzeżeń? to mam: ocz platinum 2x1gb abit ip 35 Modecom MC-400 to dokupuje: Intel E5200 gf 260 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 25 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2009 Nie ma. Weź tylko C216. Poza tym ten temat jest o sugestiach i opiniach na temat poradnika... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zany90 Opublikowano 25 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2009 (edytowane) Czesc ja mam jeszcze takie pytanie czy na tego Asusa M3A78 wsadze takie czesci: Phenom II x4 940 BE Geil DDR2 PC6400 2x1024MB 800MHz CL5 Asus Radeon HD 4870 Glaciator 512MB DDR5 i czy bedzie wszytko chodzic bez problemu czy może jakas inna plyte polecacie dodam jeszcze ze niebede robil oc A co powiecie jeszcze o tej plycie nadaje sie do tego phenoma ? http://www.agito.pl/socket-940-am2/msi-k9a...865.326877.html Albo MSI K9A2 Platinum tylko troche droga jest http://www.agito.pl/socket-940-am2/msi-k9a...865.326488.html Edytowane 25 Stycznia 2009 przez Zany90 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 26 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2009 (edytowane) http://www.purepc.pl/inne/zestawy_komputerowe_na_luty Zapraszam do leORT: ORT: ktury. @up Wsadzić, wsadzisz, lecz ramy bym wziął inne najlepiej 2x2GB 800MHZ CL4. Edytowane 26 Stycznia 2009 przez Miguel707 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saleen Opublikowano 26 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2009 @Miguel Do zestawu "za 2500zł" wrzuciłeś 4GB RAM Kingstona (i słusznie!), a w poradniku na forum są tam 2GB GoodRamy. Tyle, że w przypadku 4GB Kingstonów cena za zestaw wzrasta do 2642zł, a w artykule widnieje "Razem za całość zapłacimy 2527 zł." Popraw to niedopatrzenie (BTW to już zestaw za 2600zł, nie 2500) ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vippiotrek Opublikowano 26 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2009 Wcale nie trzeba super płyty i super chłodzenia. Co prawda ten Asus na wysokie OC nie pozwoli ale myslę że 3,8GHz jest osiągalne. O pamięciach już nie wspomnę, bzdura kompletna... słyszałeś może o czymś takim jak dzielniki? Nie trzeba nie wiadomo jak szybkich pamięci, że wykręcić Phenoma.Myślisz mówisz? Hmm słowo myślę to coś takiego jak "na oko". A na oko to chłop umarł w szpitalu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zany90 Opublikowano 26 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2009 (edytowane) Wsadzić, wsadzisz, lecz ramy bym wziął inne najlepiej 2x2GB 800MHZ CL4.No mógł bym <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> ale musiał bym na viscie jechać a wolę xp A co do tej płyty to będzie działać stabilnie i to chłodzenie jej wystarcza ?. Czy może dopłacić lepiej do czegoś na amd 790gx lub 790fx Edytowane 26 Stycznia 2009 przez Zany90 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vippiotrek Opublikowano 26 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2009 Miguel odezwij się z laski swej na gadu bo piszę ale nie chce Ci się odpisywać ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 26 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2009 litości Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 26 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2009 litości Poprawione. Wkradła się jakaś pozostałość z opisu z poprzedniej wersji zestawu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek46op Opublikowano 26 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2009 Zestaw bez ograniczeń a do niego Zephyr za 20 zł xD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...