Sunrise Opublikowano 14 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2007 (edytowane) Otoż mam taki problem. Gdy wlączam kompa nic nie ma na ekranie tylko dlugie ciagle powtazajace sie piski. Tak wiem... dociskalem ram i karte graficzna. Nawet bylem w serwisie. Serwsiant cos mi zrobil, ze dzialalo przez 2.dni. Gdy probowalem wlaczyc 3 dnia znow zrobil sie to samo. Moze ktoś wie ktos jak rozwiazac ten problem? Nie wchodzi w gre oddanie do serwisu. Sprzet to AMD sempron 3400+ Gigabyte k8ne 1gb GoodRam. Pamiec i karta na 100% sprawne. Walniete jest cos w plycie. Czy darade to jakos zrobic samemu? Edytowane 14 Października 2007 przez Sunrise Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 14 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2007 Sprawdź ram (pojedynczo jeżeli masz 2 kości), jaki masz zasilacz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sunrise Opublikowano 14 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2007 (edytowane) Napisze tak: bylem z kompem u kumpla, wszystkie moje podzespoly tzn. procek, karta graficzna, ram, dyski na jego plycie dzialaly. Jego na mojej nie dzialaly. Ja wiem, ze cos nie tak jest z plyta, tylko chcialbym wiedziec co to moglo byc i jak to naprawic. Zasilacz to Amacrox Warrior AX450-PNF 400W Edytowane 14 Października 2007 przez Sunrise Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 14 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2007 Zrestartuj bios a zanim to zrobisz sprawdź w instrukcji co oznaczają piski. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 14 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2007 A czy przypadkiem Goodramy nie miały problemów z płytami Gigabyte'a ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sunrise Opublikowano 14 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2007 A czy przypadkiem Goodramy nie miały problemów z płytami Gigabyte'a ? Tylko, że przez 2 miesiące chodziło bezproblemowo. Po prostu pewnego dnia nie chciał się włączyć. W środku nic nie było grzebane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obiboqs Opublikowano 14 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2007 http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=240839 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 14 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2007 Tylko, że przez 2 miesiące chodziło bezproblemowo. Po prostu pewnego dnia nie chciał się włączyć. W środku nic nie było grzebane. Robiłeś update biosa ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sunrise Opublikowano 14 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2007 Robiłeś update biosa ? Nie, nic nie robilem. Jeszcze przed wyjsciem ze szkoly dzialalo a gdy wrocilem tak poprostu przestalo dzialac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obiboqs Opublikowano 14 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2007 Czy ktoś zwrócił w ogóle uwagę na mój post? Bo coś mi się wydaje, że nie.. Przypomnę jego treść: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=240839 Generalnie powinno być tak, że najpierw zagląda się do FAQ i/lub szuka, czy podobny problem nie był poruszany a ewentualnie później pisze wątek. Natomiast tutaj obecnie FAQ już dawno zarosło pajęczynami... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sunrise Opublikowano 14 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2007 (edytowane) Czy ktoś zwrócił w ogóle uwagę na mój post? Bo coś mi się wydaje, że nie.. Przypomnę jego treść: Generalnie powinno być tak, że najpierw zagląda się do FAQ i/lub szuka, czy podobny problem nie był poruszany a ewentualnie później pisze wątek. Natomiast tutaj obecnie FAQ już dawno zarosło pajęczynami... Czytałem FAQ i dużo z niego się nie dowiedziałem. Wiem, że uszkodzona jest płyta główna. Dźwięki które wydaje oznaczają błąd DRAM, ale moja pamięć jest sprawna. Aha jeszcze jedno, to piszczenie ustanie dopiero po wyjęciu procka. Edytowane 14 Października 2007 przez Sunrise Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...