Skocz do zawartości
Sunrise

Komp Sie Nie Uruchamia

Rekomendowane odpowiedzi

Otoż mam taki problem. Gdy wlączam kompa nic nie ma na ekranie tylko dlugie ciagle powtazajace sie piski. Tak wiem... dociskalem ram i karte graficzna. Nawet bylem w serwisie. Serwsiant cos mi zrobil, ze dzialalo przez 2.dni. Gdy probowalem wlaczyc 3 dnia znow zrobil sie to samo. Moze ktoś wie ktos jak rozwiazac ten problem? Nie wchodzi w gre oddanie do serwisu. Sprzet to AMD sempron 3400+ Gigabyte k8ne 1gb GoodRam. Pamiec i karta na 100% sprawne. Walniete jest cos w plycie. Czy darade to jakos zrobic samemu?

Edytowane przez Sunrise

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napisze tak: bylem z kompem u kumpla, wszystkie moje podzespoly tzn. procek, karta graficzna, ram, dyski na jego plycie dzialaly. Jego na mojej nie dzialaly. Ja wiem, ze cos nie tak jest z plyta, tylko chcialbym wiedziec co to moglo byc i jak to naprawic.

Zasilacz to Amacrox Warrior AX450-PNF 400W

Edytowane przez Sunrise

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ktoś zwrócił w ogóle uwagę na mój post?

Bo coś mi się wydaje, że nie..

Przypomnę jego treść:

Generalnie powinno być tak, że najpierw zagląda się do FAQ i/lub szuka, czy podobny problem nie był poruszany a ewentualnie później pisze wątek. Natomiast tutaj obecnie FAQ już dawno zarosło pajęczynami...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ktoś zwrócił w ogóle uwagę na mój post?

Bo coś mi się wydaje, że nie..

Przypomnę jego treść:

Generalnie powinno być tak, że najpierw zagląda się do FAQ i/lub szuka, czy podobny problem nie był poruszany a ewentualnie później pisze wątek. Natomiast tutaj obecnie FAQ już dawno zarosło pajęczynami...

Czytałem FAQ i dużo z niego się nie dowiedziałem. Wiem, że uszkodzona jest płyta główna. Dźwięki które wydaje oznaczają błąd DRAM, ale moja pamięć jest sprawna. Aha jeszcze jedno, to piszczenie ustanie dopiero po wyjęciu procka.

Edytowane przez Sunrise

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi