obiboqs Opublikowano 14 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2007 Witam serdecznie. Mam starą konsolę kierownicy, jeszcze na port gier. I mam starą grę (klasyk) - która niestety nie jest kompatybilna z DirectX 9.X i nowszymi. Mam Win XP SP2 - który ma zintegrowany DX 9.0c. Aby móc więc w tę grę pograć musiałbym zainstalować albo Win XP bez SP, albo Win 98. Jakoś nie bardzo mi się to uśmiecha - bo XP bez SP jaki był wiemy, a 98 to już przeżytek i nie chciałbym specjalnie tworzyć partycji FAT dla niego. Dowiedziałem się, że istnieją programy do tworzenia wirtualnych pecetów, na których możemy np. zainstalować sobie Win 98 bez żadnych wyrzeczeń. Tak więc skoro jest taka możliwość to stwierdziłem, że wartoby spróbować pograć w tę grę na owej starej kierownicy za pośrednictwem Microsoft Virtual PC. Jednak okazało się, że M$ VPC nie obsługuje urządzeń peryferyjnych podpiętych pod Game port. Tak więc moje pytanie - czy istnieje program podobny do M$ VPC umożliwiający obsługę urządzeń podłączonych pod port gier? Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 14 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2007 Witam serdecznie. Mam starą konsolę kierownicy, jeszcze na port gier. I mam starą grę (klasyk) - która niestety nie jest kompatybilna z DirectX 9.X i nowszymi. Mam Win XP SP2 - który ma zintegrowany DX 9.0c. Aby móc więc w tę grę pograć musiałbym zainstalować albo Win XP bez SP, albo Win 98. Jakoś nie bardzo mi się to uśmiecha - bo XP bez SP jaki był wiemy, a 98 to już przeżytek i nie chciałbym specjalnie tworzyć partycji FAT dla niego. Dowiedziałem się, że istnieją programy do tworzenia wirtualnych pecetów, na których możemy np. zainstalować sobie Win 98 bez żadnych wyrzeczeń. Tak więc skoro jest taka możliwość to stwierdziłem, że wartoby spróbować pograć w tę grę na owej starej kierownicy za pośrednictwem Microsoft Virtual PC. Jednak okazało się, że M$ VPC nie obsługuje urządzeń peryferyjnych podpiętych pod Game port. Tak więc moje pytanie - czy istnieje program podobny do M$ VPC umożliwiający obsługę urządzeń podłączonych pod port gier? Pozdrawiam. jest znacznie lepszy program tego typu od firmy VMware, oraz mnóstwo do wykorzystanie Virtualizacji, nawet jeden polski Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 14 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2007 VPC nie obsługuje tez grafiki 3D. Częsciowa obsluga była w vmware tylko nie wiem jak z portem gier. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 17 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2007 inna sprawa że to mocno muli... w końcu nasz PC emuluje cały inny PC i system operacyjny... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2007 virtualbox, qemu to drugie jest najwydajniejsze, ale nie ma trybu graficznego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FaKE_ArchAngel Opublikowano 23 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2007 virtualbox, qemu to drugie jest najwydajniejsze, ale nie ma trybu graficznego a virtualbox czasem nie jest na nim oparty? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 23 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2007 ano jest, ale z testów wynika że qemu jest szybsze, w sumie żeby postawić wirtualnego peceta trzeba jedynie 2 komend ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 24 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2007 w VPC 2 kliknięcia... :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 24 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2007 ale jest wolniejszy :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 25 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2007 (edytowane) no QEMU jest szybki ale coś go mocna spowalnia np: obsługa urządzeń blokowych Edytowane 25 Października 2007 przez Zawadaki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...