bezradny Opublikowano 14 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2007 mam laptopa fujitsu siemens. niestety mam mały problem. otóż gdy naciskam na k wyskakuje mi dwójka, gdy wciskam j wyskakuje mi jedynka, zamiast L 3, zamiast o szóstka zamiast kropki wyskakuje mi przecinek choć jak nacisnę na zwykły przecinek pojawia sie on. sprawdzałem czy mam w kompie wira ale okazało się że nie, wcisnąłem też ctrl+ shift ale to też nie podziałało. proszę pomóżcie. :mur: :mad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obiboqs Opublikowano 14 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2007 mam laptopa fujitsu siemens. niestety mam mały problem. otóż gdy naciskam na k wyskakuje mi dwójka, gdy wciskam j wyskakuje mi jedynka, zamiast L 3, zamiast o szóstka zamiast kropki wyskakuje mi przecinek choć jak nacisnę na zwykły przecinek pojawia sie on. sprawdzałem czy mam w kompie wira ale okazało się że nie, wcisnąłem też ctrl+ shift ale to też nie podziałało. proszę pomóżcie. :mur: :mad: Hmm.. A układ klawiatury ustawiony na Polski (programisty), czy jakiś inny? (w Windows XP ta opcja znajduje się w Panel Sterowania>Opcje regionalne i językowe>Języki>Usługi tekstowe i języki>Szczegóły) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Julius Opublikowano 14 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2007 wyłącz num-locka (FN+numLock) :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bezradny Opublikowano 15 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2007 wyłącz num-locka (FN+numLock) zrobiłem jak poradziłeś jednak to nie pomogło. dalej jest tak jak było :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rapter Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2007 Czy napewno sprawdzałeś czy masz w panelu sterowania ustawioną opcję układu klawiatury - polski ( programisty ) ?? Wydaję mi się że właśnie w tym tkwi problem. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neoHannibal Opublikowano 20 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2007 wydaje mi sie ze to jest wlasnie problem z NumLockiem, dokladnie takie znaki odpowiadaja sobie jak napisales. J - 1 , K - 2, itd. powinienes miec gdzies przycisk z reguly fioletowy Fn i gdzies przycisk NumLock nacisnij je oba jednoczesnie i zobacz czy sie przelacza jakas dioda sygnalizujaca NumLock.... Jesli nie tzn ze cos zle robisz, albo u Ciebie przelacza sie to inaczej :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 21 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2007 wydaje mi sie ze to jest wlasnie problem z NumLockiem, dokladnie takie znaki odpowiadaja sobie jak napisales. J - 1 , K - 2, itd. powinienes miec gdzies przycisk z reguly fioletowy Fn i gdzies przycisk NumLock nacisnij je oba jednoczesnie i zobacz czy sie przelacza jakas dioda sygnalizujaca NumLock.... Jesli nie tzn ze cos zle robisz, albo u Ciebie przelacza sie to inaczej :/ Dokładnie, to musi być to. Kwestia tylko jak to przełączyć. Najlepiej jakbyś dał fote klawiatury. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jakos Tak Opublikowano 29 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 29 Stycznia 2018 wiem ze to stary temat ale jak ktos dalej bedzie mial taki problem to musi wpisac "k" w wyszukiwarce i dać klawiatura i tam dopiero wyłączyć numlock Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...