Mane Opublikowano 14 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2007 Przymierzam sie do zakupu dysku 500GB ~400zl I stad moje pytanie co lepiej wybrac (SATA 16MB) 1. WD z serii AAKS 2. Samsung A moze jeszcze cos innego ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 14 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2007 Jestem zwolennikiem marki Seagate. Jeszcze nigdy mnie nie zawiodły i produkt właśnie tej firmy Ci polecam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hanti Opublikowano 14 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2007 ja z kolei jestem zwolennikiem samsungow i wlasnie takiego polecam ;) osobiscie powiem ze mialem sporo dyskow obecnie tylko samsung - cisza i szybkosc pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skinny500 Opublikowano 15 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2007 (edytowane) Ja mam samsunga 500GB. Priorytetem była cisza więc w grę wchodził tylko samsung i hitachi. Nie zawiodłem się. Po tym jak krytycznie beznadziejne dyski samsung robił kiedyś to myślałem że więcej już samsunka nie kupię, ale kiedy się tak poprawili to kupiłem 40GB, no i po kilku latach tzn teraz mam 500GB. Pod wzglęcem ciszy jest chyba taki sam jak ta 40tka. W między czasie miałem jeszcze kilka hdd, m. in. Caviara 80GB... OMG co za shit, po zamontowaniu WC musiałem go sprzedać bo bym do psychiatryka trafił przez te odgłosy jakie wydawał. Edytowane 15 Października 2007 przez skinny500 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szuwar1 Opublikowano 15 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2007 Seagate Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mane Opublikowano 15 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2007 W czym jest lepszy? bo kosztuje okolo 100zl drozej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 15 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2007 Jestem zwolennikiem marki Seagate. Jeszcze nigdy mnie nie zawiodły i produkt właśnie tej firmy Ci polecam. SeagateJa również polecam seagate, a 5 lat gwary to miód moim zdaniem ;) BTW Nie ten dział » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « http://forum.purepc.pl/index.php?showforum=55 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
--greg-- Opublikowano 16 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2007 Witam, Przyłączam się do pytania gdyż mam identyczny problem z wyborem dysku co autor tematu. Z tym, że potrzebuję dysk do serwera plików w niewielkiej sieci (kilka komputerów) a więc i wymagania co do dysku trochę nietypowe: dysk powinien być przede wszystkim niezawodny i nie mieć problemów z pracą 24h na dobę, powinien w miarę niską temperaturę pracy żeby nie zagotował się w tej aluminiowej puszce (Airlive WMU-6500FS), głośność pracy nie stanowi aż tak istotnej sprawy, wydajność też nie musi być super gdyż urządzenie będzie podłączone do sieci przez wifi. W jednym z wrocławskich sklepów usłyszałem od sprzedawcy, że samsung nie jest w tym wypadku najlepszym wyborem gdyż jego największa zaletą jest bezgłośna praca a już z pracą 24h na dobę nie koniecznie będzie sobie dobrze radził na dłuższą metę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skinny500 Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2007 Może o czymś nie wiem, ale od kiedy HDD może mieć problemy z praca 24h/dobe?:| Że z pracą po kilka godzin dziennie i częstym wyłanczaniemto rozumię ale żeby praca non stop szkodziła? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridczak Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2007 Jakis czas temu byla slynna akcja IBM (jeszcze), ktory oficjalnie poinformowal, ze dane dyski ATA/SATA nie nadaja sie do ciaglej pracy. Ostatnio jednak wiekszosc dyskow nie ma z tym problemow, a sa do tego specjalne serie przeznaczone wlasnie do pracy 24/7/365 (np Seagate ES/NL35 chyba mial cos takiego, ale nie jestem pewien oznaczen) - SATA coraz odwazniej wchodzi na rynek tanich serwerow. Wystarczy popatrzec na strony producentow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qaz43 Opublikowano 26 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2007 (edytowane) jakis czas temu padl mi po polrocznym uzytkowaniu ciaglej pracy ibm/hitachi 160gb ata nie wiem z jakiego powodu, wczesniej dostal bady jakies, musialem formata robic i jakis program recover czy cos tam zeby wogule wstal mam samsunga 250gb ata, pracuje juz jakes pol roku perfekcyjnie, cicho i w miare szybko teraz szykuje sie do sata 500gb i tez mam dylemat co wybrac, glownie chodzi o cisze bo mam 1 wentyl ustawiony na low w zasilce i wiekszosc dyskow jest za glosna dla mnie link do testow by sie przydal, moglby ktos zarzucic Edytowane 26 Października 2007 przez qaz43 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f3nikz Opublikowano 26 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2007 Polecam Ci Samsunga. Kurier dostarczył mi go wczoraj i jestem w pełni zadowolony. WD i Seagate są zdeklasowane przez tego Samsunga i wg. mnie jest mistrzem w swej klasie. Cisza, wydajność.. Zobaczysz już w trakcie instalacji widnowsa ;))) Pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 2 Listopada 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2007 Seagate'y z serii 10 to porażka pod względem chałasliwości. Wiele lat byłem zwolennikiem tej marki i miałem sporo egzeplarzy ale ostatnie doświadczenia skierowały mnie ku Hitachi. Jednakże żeby połączyc cisze i wydajnośc na dzień dzisiejszy Samsung P166 jest na pierwszym miejscu. O WDC z nowej serii mówi się że nie jest aż tak głośna jak poprzednicy i sporo pod tym względem poprawiono. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...