marcin255A Opublikowano 20 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2008 DFI na 38 robi tak samo ,a u mnie jeszcze zauważylem ,ze ustawia 1.25V na VFSb mimo 1.32 w biosie ,wczesniej bylo OK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 20 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2008 Ja kupilem DFI x38. Przynajmniej Strap 266 dziala ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 20 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2008 Heh, może na AMD się wszyscy przesiądziemy :ploom: Z tego wynika, że na intela nie ma nic innego ciekawego. Ja osobiście czekam na P45 i chyba wtedy nic mnie nie powstrzyma przed wymianą... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin255A Opublikowano 20 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2008 no ja tez czekam na P45 tylko co DFI? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 20 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2008 DFI na X38 brałem pod uwagę, ale już nie chce wymieniać czegoś na właściwie to samo tylko z nazwą DFI... Dlatego teraz czekam na P45, przynajmniej coś teoretycznie nowego (w praktyce pewnie odgrzewany kotlet będzie). W czerwcu chyba będą? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 20 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2008 Na poczatek moze taka płyta zeby pamieci nie zmieniac: http://www.in4.pl/komentarze_MSI_P45_z_DDR2_i_DDR3,16053.htm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin255A Opublikowano 20 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2008 http://pclab.pl/news32505.html ciekawa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wyspa Opublikowano 21 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2008 (edytowane) ja mam pytanie czy w ASUS RAMPAGE FORMULA trudno zdejmuje sie te na srodku mobo miedziaki? http://www.tcmagazine.com/images/news/Hard..._Formula_01.jpg bo podoba mi sie ta płytka ale mysle o wodnym wiec sie pytam : P moze ktos juz wodne na nią dawał? a drugie pytanie czy mozna tu dac 2x radek 3870x2 i nie bedzie trzeba łączyc tego mostkiem? Edytowane 21 Maja 2008 przez Wyspa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin255A Opublikowano 21 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2008 zdjąć mozna ale wszystko z SB i PWM razem , do crossfire trzeba mostek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wyspa Opublikowano 21 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2008 a skad mozna zdobyc taki mostek? mozna go gdzies kupic? w zestawie tej płyty chyba go nie ma : ( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin255A Opublikowano 21 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2008 nie ma popatrz na allegro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wyspa Opublikowano 21 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2008 (edytowane) takie cos znalazlem ale nie wiem czy bedzie pasowac hmmm http://www.allegro.pl/item361145333_super_..._7_zl_hit_.html pisze SLI : > a tu jest CROS hmmm : > albo olac SLI i kupic tak jak ty masz geforcegx2 i styka : P i krecic procka : P bo z miesiac szukam dobrej pyty głownej i zatrzymalem wkoncu sie na tej... bo myslalem tez o tej http://www.komputronik.pl/Plyty_glowne/Asu...pelny,id,49726/ ale podobna sa z nia jakies problemy? hm : P Edytowane 21 Maja 2008 przez Wyspa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin255A Opublikowano 21 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2008 sli to sli a crossfire to co innego ps. mój 9800gx2 jest do kupinia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wyspa Opublikowano 21 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2008 z ciekawosci zapytam za ile ;-) ale na razie nie kupuje kompa wiec to tylko tak o sie pytam bardziej... bo mialem w planach kupic napierw gef 8800 a pozniej podwojnego ewentualnie bo za drogie sa podwojne na razie ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klataa Opublikowano 21 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2008 PAnowie. Za niedługi czas pojawi sie na rynku ASUS MAXIMUS 2 FORMULA! 16faz zasilania na procka 3 fazy na NB i 2 fazy na ram... Ponoc premiera juz w lipcu. Mysle ze warto poczekac http://www.xtremesystems.org/forums/showth...247#post3005247 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wyspa Opublikowano 21 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2008 (edytowane) klataa: przynaje ze wygląda nie ziemsko :D ale az szkoda zdejmowac to do wodniaczka :D wielka szkoda bo robi wrazenie :) ale szkoda ze to nie jest na SLI : P a swoja droga widze ze masz abit gt i on jest lepszy od rampage czy gorszy? a moze bardzo podobny? bo mi sie np bardzo podoba bios assusa a w abicie jakis taki dziki ;) mi sie wydaje (malo sie na tym znam ale ostatnio czytam troche od dluzszego czasu wiec to takie moje spostrzezenie jedynie) moze sie myle ale jakos do mnie bios assusa przemawia : ) wyglonda tak klarownie : ) Edytowane 21 Maja 2008 przez Wyspa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin255A Opublikowano 21 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2008 ddr 2 czy 3 ? ps .EVGA 9800GX2 SSC -1.4k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wyspa Opublikowano 21 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2008 marcin255A: aha :) ... o ddr2 raczej mi chodzi... w ogole szkoda ze nie wychodzi assus od razu z wodnym : P klataa: a te fazy zasilania cos dają ciekawego? : > Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin255A Opublikowano 21 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2008 ale maximus 2 jest na ddr 3 niestety Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wyspa Opublikowano 21 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2008 (edytowane) no wiem wiem ale ja mysle nad tym rampage... dzisiaj go odkryłem i bardzo dobrze wszyscy sie o nim wypowiadają... jedyne co mi przeszkadza to ze nie jest sli ale w sumie i tak komp nawet z podwojnym gef jaki ty masz wystarczy na kilka dobrych lat : P w sumie nie trzeba miec od razu sli : P a ten crossfire to sam nie wiem : > jakos nie jestem do niego przekonany ale plytka wydaje sie byc wypasna :) TESTY (wypada maximus lepiej w OC niz 780sli) http://www.overclock3d.net/reviews.php?/cp...5_motherboard/5 Edytowane 21 Maja 2008 przez Wyspa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin255A Opublikowano 21 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2008 (edytowane) DFI P35 robi ok 550 Fsb a maximus ok 520-530 to tyle o tym teście Edytowane 21 Maja 2008 przez marcin255A Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 21 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2008 No i co z tego? P35 z natury lepiej się kręci niż X38. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin255A Opublikowano 22 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2008 No i co z tego? P35 z natury lepiej się kręci niż X38. nic z tego tylko w teście jest DFI P35 490 a Asus 497 i tyle z tego -taki test Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klataa Opublikowano 22 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2008 klataa: przynaje ze wygląda nie ziemsko :D ale az szkoda zdejmowac to do wodniaczka :D wielka szkoda bo robi wrazenie :) ale szkoda ze to nie jest na SLI : P a swoja droga widze ze masz abit gt i on jest lepszy od rampage czy gorszy? a moze bardzo podobny? bo mi sie np bardzo podoba bios assusa a w abicie jakis taki dziki ;) mi sie wydaje (malo sie na tym znam ale ostatnio czytam troche od dluzszego czasu wiec to takie moje spostrzezenie jedynie) moze sie myle ale jakos do mnie bios assusa przemawia : ) wyglonda tak klarownie : ) ABIT to shi********* nigdy prze nigdy nie kupuj nic od abita, nawet zapałek! Od 6 miesięcy nie wyszedł nowy bios a wciaz nie mam odblokowanego mnoznika na qx9650. ale maximus 2 jest na ddr 3 niestety Maxiumus 2 jest na DDR2 .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wyspa Opublikowano 22 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2008 ale duzo daje takie przejscie z maximusa 1 na maximusa 2? bo nie do konca rozumiem tej ogromnej zmiany : > oprucz super wyglądu :) a co sadzicie o EVGA nForce 680i SLI Mainboard BlackPearl [122-CK-NF68-AR] http://www.komputronik.pl/Plyty_glowne/EVG...pelny,id,40756/ vs EVGA nForce 780i SLI Mainboard Premium [132-CK-NF78-A1] BlackPearl BOX http://www.komputronik.pl/Plyty_glowne/EVG...pelny,id,54089/ ?? Dzisiaj mi sie sniło jak na biurku miałem mobo z wodnym juz wmontowanym i to chyba była 680i bo miala te wodniaczki all szare i pozniej widzialem jak montowalem rurki :D a sen byl bardzo realny ;D nie no ale co o nich sadzicie? czytalem gdzies ze z 780 jest cos nie tak... odnosnie ABITA to bios mi sie w niej nie podoba - mysle ze nie umiałbym go krecic ;-) a np asusy maja bardzo miły bios ;-) ciekawe jak EVGA ma ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klataa Opublikowano 22 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2008 ale duzo daje takie przejscie z maximusa 1 na maximusa 2? bo nie do konca rozumiem tej ogromnej zmiany : > oprucz super wyglądu :) a co sadzicie o EVGA nForce 680i SLI Mainboard BlackPearl [122-CK-NF68-AR] http://www.komputronik.pl/Plyty_glowne/EVG...pelny,id,40756/ vs EVGA nForce 780i SLI Mainboard Premium [132-CK-NF78-A1] BlackPearl BOX http://www.komputronik.pl/Plyty_glowne/EVG...pelny,id,54089/ ?? Dzisiaj mi sie sniło jak na biurku miałem mobo z wodnym juz wmontowanym i to chyba była 680i bo miala te wodniaczki all szare i pozniej widzialem jak montowalem rurki :D a sen byl bardzo realny ;D nie no ale co o nich sadzicie? czytalem gdzies ze z 780 jest cos nie tak... odnosnie ABITA to bios mi sie w niej nie podoba - mysle ze nie umiałbym go krecic ;-) a np asusy maja bardzo miły bios ;-) ciekawe jak EVGA ma ;-) Powiem Tak, Chipset 680 a 780 to zadna roznica. Na i680 procek(moj stary q660) dobrze sie kręcił ale 2 płyty padły przy nim. Nie polecam tej plyty do dobrego OC. Jesli chodzi o roznice miedzy maximus1 a 2 to roznica oprocz wygladu jest duza. Głownie to inny chipset(choc nie wiadomo co on wnosi tak naprawde), duzo wiecej faz zasilania! ponoc jakas oszczednosc energii i napewno znajdzie sie jeszcze kilka plusów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wyspa Opublikowano 22 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2008 (edytowane) no a ja wlasnie chcialem dobre OC robic : P takie na maxa wrrr : P to juz nie wiem co mi zostaje chyba ten rampage ale on nie ma sli co mnie wqrza ; >... niech ASSUS wypusci cos z wodnym na DDR2 jakiegos rampage na SLI i bedzie git : > a jaka plyte najbardziej polecasz z tych jakie sa do tej pory? tego rampage? hmm takie cos znalazlem http://www.komputronik.pl/Plyty_glowne/Mic...pelny,id,52100/ ciekawe jak z biosem i jak sie kreci... wyglonda ok hmm.... i SLI! Edytowane 22 Maja 2008 przez Wyspa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 22 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2008 Po wgraniu biosu 403 zauważyłem, że płyta zaczęła się dziwnie zachowywać. Ustawienia, które wcześniej były stabilne zaczęły generować błędy. Znacznie spadło OC pamięci. Zaczęły się testy i szukanie przyczyny. W opisie biosu 403 czytamy, że poprawiono kompatybilność z różnymi modułami pamięci. Niestety w moim przypadku zadziałało to całkowicie odwrotnie. Wyniki testów dla trzech różnych zestawów pamięci: 1)cellshock 9200 CL4- max stabilne 1048 CL5 - max stabilne 1100 2)Crucial ballistix 1066 to samo co Celle. 3)OCZ Reaper 1066 - stare na D9. Tutaj szok. Płyta zaczyna działać poprawnie i 1200 nie stanowi żadnego problemu. OCCT stabilne. No cóż ..... trzeba czekać na kolejny bios lub zapodać jakiś stary. Poniżej wynik - na szybko. Zwróćcie uwagę na PL=6 !!! Vcore jakieś tam - nie optymalizowane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wyspa Opublikowano 22 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2008 jacekcz: ty masz Maximus formula z wgranym biosem od rampage? czy asus rampage formula? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 22 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2008 jacekcz: ty masz Maximus formula z wgranym biosem od rampage? czy asus rampage formula? Tak jak w podpisie: MAXIMUS formula SE na x38 z wgranym biosem RAMPAGE. Tak przy okazji. Jeżeli chodzi o kupno nowej płyty to w moim przypadku żaden wynalazek na x38/x48/nforce nie wchodzi w grę. Skusić mnie jedynie może p45 ale tutaj jeszcze nie wiadomo jak z OC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...