wozaq Opublikowano 20 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2008 Hmmm, ja też chyba do 0903 lub 0802 wrócę, bo mnie DET DRAM prześladuje, z drugiej strony czasami po OC zwiesza się na wykrywaniu USB, lub, przynajmniej u mnie potrafi się w biosie wtedy zawiesić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krogoth111 Opublikowano 20 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2008 (edytowane) Czy Asus Maximus Formula SE różni się od NO-SE tylko tym że ma blok wodny? Czy może Maximus formula od Asus P5E różni się tylko blokiem wodnym? Czytałem że to w zasadzie identyczne mobasy. Jak to jest? Chce kupić coś ICH9R ale zamieszanie jest i nie wiem która. Czy Formula czy P5E WS PRO. Nie chce bloku wodnego bo mam AC i WC nie planuje. Edytowane 21 Stycznia 2008 przez Tal-Rash Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2008 SE tak jak piszesz, ma tylko blok wodny jako dodatek, reszta identyczna jak wersja nieSE... P5E to poobcinana wersja maximusa, tak jak kiedyś np. p5n32-e obcięta wersja STRIKERA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krogoth111 Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2008 (edytowane) SE tak jak piszesz, ma tylko blok wodny jako dodatek, reszta identyczna jak wersja nieSE... P5E to poobcinana wersja maximusa, tak jak kiedyś np. p5n32-e obcięta wersja STRIKERA Dziękuję już zamówiłem noSE :) P5W DH doprowadza mnie do ostateczności..... W którym miejscu na tej mobo sprawdze v procka i pamieci? Edytowane 22 Stycznia 2008 przez Tal-Rash Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ceek Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 trosze na inny temat moze glupie pytanie ale nie znalazlem nigdzie na nie odpowiedzi a propos tej plyty, mianowicie posiadam do tego dwa dyski seagata 250gb identyczne i chcialem raid zrobic, tyle ze w momencie kiedy w biosie przestawiam zeby mi dyski wykrywalo jako raid to komputer przy bootowaniu sie zacina przed przejsciem do ekranu gdzie powinno byc wejscie do biosa raida znaczy zacina sie przy detecting sata, dyski podlaczone sa pod 1 i drugi port sata pod 3 port jest dvd i nie wiem w czym lezy problem, czy aktualizazcja biosa pomoze ? bo tego jeszcze nie robilem bo pozatym raidem nie mam specjalnych problemow z nim? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2008 (edytowane) trosze na inny temat moze glupie pytanie ale nie znalazlem nigdzie na nie odpowiedzi a propos tej plyty, mianowicie posiadam do tego dwa dyski seagata 250gb identyczne i chcialem raid zrobic, tyle ze w momencie kiedy w biosie przestawiam zeby mi dyski wykrywalo jako raid to komputer przy bootowaniu sie zacina przed przejsciem do ekranu gdzie powinno byc wejscie do biosa raida znaczy zacina sie przy detecting sata, dyski podlaczone sa pod 1 i drugi port sata pod 3 port jest dvd i nie wiem w czym lezy problem, czy aktualizazcja biosa pomoze ? bo tego jeszcze nie robilem bo pozatym raidem nie mam specjalnych problemow z nim? Pewnie update biosa pomoże... nie wiem który teraz masz. na wcześniejszych wersjach podobno był problem z RAID-em. Ja również mam 2x250 SEAGATE 7200.10. Śmigają w RAID 0 aż miło. Żadnych problemów. bios 903. może odepnij DVD i zostaw tylko HDD.... próbowałeś tak testować? @Tal-Rash Ano wróć kilka stron wcześniej w tym wątku. Od tego powinieneś zacząć. Znajdziesz czego szukasz. Edytowane 23 Stycznia 2008 przez jacekcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krogoth111 Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2008 Spasiba Jacek juz szukam. Przyszedł mój maximus. Wersja 1.03G :))))) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2008 Mi RAID dziala od samego poczatku, a zaczynalem ze stock biosem - 0404 zdaje sie. Nie ma zadnego klopotu - przynajmniej u mnie - 2x320 seagate bar. 10. Wczoraj mialem proclem z clear cmos - nie dalo sie zrobic zworka i switchem. Pomoglo dopiero odpiecie kabla i wyciagniecie bateryjki. Zaraz bede sprawdzxal OC po zmianie biosa na 0907 - znowu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2008 Ha ha ha ah .... przy VCORE wiekszym od 1.6V płyta na starcie wyświetla: CPU OVER VOLTAGE ERROR!!!! - troszczy się o nasze procesory :D :D :D 1.65V E6850@4.23GHz :banana: :banana: :banana: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin255A Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2008 no Panowie QX 9650 w drodze ,zobaczymy co plyta naprawdę potrafi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pęczuś Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2008 Ta płyta ma jakąs blokade na fsb ? Bo 530 jeszcze smiga ok, ale 540x7 POST sie załącza ale system za nic w zyciu nie smiga .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin255A Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2008 plyta nie ale proc może mieć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pęczuś Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2008 (edytowane) Testowane na e6320 procek podręcony na 530x7(podkrecony o 99%) chodzi ale widac jakies załamania w obrazie podczas 3dmarka (test procka) wiec mozliwe ze ma sciane, ale dzisiaj pozyczylem kolegi e6550 i poszedł jeszcze mniej bo max do 3.73mhz... rewizja G0 :( mozliwe ze też ma walla? ps. napiecie na chipset dawałem rożne począwszy od 1.51 do 1.59 i to samo. Edytowane 23 Stycznia 2008 przez Pęczuś Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2008 Testowane na e6320 procek podręcony na 530x7(podkrecony o 99%) chodzi ale widac jakies załamania w obrazie podczas 3dmarka (test procka) wiec mozliwe ze ma sciane, ale dzisiaj pozyczylem kolegi e6550 i poszedł jeszcze mniej bo max do 3.73mhz... rewizja G0 :( mozliwe ze też ma walla? ps. napiecie na chipset dawałem rożne począwszy od 1.51 do 1.59 i to samo. Pewnie, że możliwe. Spróbuj PCIE 105-110 dla testów. Mój E6850 ma walla koło 500 i tutaj w ogóle nie powalczę. Też myślę o zmianie proca. ASUS mnie denerwuje .....gdzie q nowy bios????? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krogoth111 Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2008 no Panowie QX 9650 w drodze ,zobaczymy co plyta naprawdę potrafi :blink: Wygrałeś w totka czy odnalazłeś nowy pierwiastek? :D Czekamy na opinię... My niestety naszymi muscle car jeździmy po osiedlówkach :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin255A Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2008 ciężka pracą ! będzie za ok tydzień batch L739A770 version002 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patol Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2008 No dobra... 15 minut minęło... jak procek na płytce? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin255A Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2008 yyyyy że co? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krogoth111 Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2008 Rozumiem ciężką... Okrutną :-) W sumie sam może sobie kupie na 6 rat byłoby ok... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patol Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2008 yyyyy że co?Pstryknąłeś fote to myślałem, że już dojechał QX9650... nie doczytałem "będzie za ok tydzień". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin255A Opublikowano 24 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2008 (edytowane) fotka z aukcji :wink: 1300Mhz ramy na real 2.38V Edytowane 24 Stycznia 2008 przez marcin255A Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krogoth111 Opublikowano 24 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2008 No to chyba 2 fazowe zasilanie ramków rodem jak z cpu sie sprawdza? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NuKeR Opublikowano 24 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2008 ja sie pobawilem troche pamieciami i to co uzyskalem: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 24 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2008 no Panowie QX 9650 w drodze ,zobaczymy co plyta naprawdę potrafi nie zobaczymy, bo ci mur wyskoczy na ~450mhz i tyle z pokazywania mozliwosci plyty bedzie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krogoth111 Opublikowano 24 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2008 nie zobaczymy, bo ci mur wyskoczy na ~450mhz i tyle z pokazywania mozliwosci plyty bedzie :) Zawsze byłeś klockiem :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin255A Opublikowano 24 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2008 zobaczymy co Penryn zdziała na tej plycie ,albo co ta płyta zrobi z Penrynem nie chodziło mi o max FSB więc 450 też będzie git-MaSell Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 25 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2008 Asus ROG Rampage Formula http://www.anandtech.com/mb/showdoc.aspx?i=3208&p=1 Czyli X48 z obsluga ddr2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin255A Opublikowano 25 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2008 o ile X48 jest wydajniejsze do X38 ,bo czytalem ,że nie wiele Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 25 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2008 (edytowane) Mam pytanko czy ktos juz probowal opcji downgrade w asus update ? Chcialbym wiedzec czy rzeczywiscie to dziala. Gdyz chce wgrac bios 0907, ale jak okaze sie lipny to jestem ciekaw czy mozna spokojnie wrocic ( dzieki tej funkcji w asus update ) do starszej wersji biosu. Sposob Sobih'a i Zulu odpada :) Edytowane 25 Stycznia 2008 przez Malik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 25 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2008 Mam pytanko czy ktos juz probowal opcji downgrade w asus update ? Chcialbym wiedzec czy rzeczywiscie to dziala. Gdyz chce wgrac bios 0907, ale jak okaze sie lipny to jestem ciekaw czy mozna spokojnie wrocic ( dzieki tej funkcji w asus update ) do starszej wersji biosu. Sposob Sobih'a i Zulu odpada :) tak, próbowałem działa i pisałem o tym kilka stron wcześniej!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...