marcin255A Opublikowano 26 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2008 pisałem już wyżej -szajs Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 4 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2008 Bios nie do końca taki kiepski, jedyny do tej pory który za sprawą większej ilości TRFC pozwolił mi puścić OCZe na 1080 i jednocześnie całe mobo na FSB 450 oraz procek na 3.6 i wejść do windy, oraz przejść całego memtesta bez błędu co wcześniej przy jakichkolwiek ustawieniach nie było możliwe. Teraz ide oblookać pod windą co i jak z tym będzie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 6 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2008 znowu jakiś nieoficjalny bios. Niektórzy są zachwyceni a niektórzy wręcz przeciwnie i wrócili do 907. Wieczorem go potestuję. http://rapidshare.com/files/97294391/MAXIM...a-1004.rom.html Originally posted by cuke2u from XS. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin255A Opublikowano 6 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2008 ciekawe czy taki sam kicz jak 1003 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 7 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2008 Ciekawostka .... Na XS znaleźli sposób aby do maximusa zapodać bios z płyty RAMPAGE. Podobno wszystko pięknie działa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin255A Opublikowano 7 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2008 a jak bios ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 7 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2008 (edytowane) a jak bios ? nie miałem czasu wczoraj testować biosu 1004. montowałem E8500 :D Edit: Co do biosu 1004: Sprawuje się całkiem nieźle: -Na 907 miałem problemy z ustabilizowaniem proca koło 4.1-4.2. Na 1004 hula piknie. -DET DRAM jakby rzadziej występuje - czasami przy restarcie. -nie ma problemu z wstawainiem płyty po nieudanym OC czyli jest postęp w stosunku do 1003. -Mnożniki połówkowe działają bez problemów. Muszę jeszcze potestować jak działają dzielniki pamięci. Edytowane 8 Marca 2008 przez jacekcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxforce Opublikowano 8 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2008 (edytowane) Wgrałem przed chwilą 1004. Na początku porażka poprzednie profile OC nie działały. OD początku ustawianie ustawień,teraz wszystko cacy. Testowałem 266 i 333 działa mi przy relax 1 PR7. Edytowane 8 Marca 2008 przez Maxforce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin255A Opublikowano 8 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2008 to jak ja na 266 relax level 1 mam pr 6 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxforce Opublikowano 8 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2008 U mnie zawsze było 7 czy 266 czy 333 przy Relax 1. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NuKeR Opublikowano 8 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2008 Wgralem ten bios i... Bios nie pamieta ustawien =/ napiecia moge ustawic ale za nic nie moze zapamietac wartosci FSB =/ jaki kolwiek mu mnoznik nie utawie nie chce isc na 450. caly czas wraca do 266 bueeehhh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin255A Opublikowano 8 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2008 u mnie działa -więcej później Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NuKeR Opublikowano 8 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2008 powrot do 0907 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 9 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2008 powrot do 0907 Nasuwa się wobec tego wniosek: -bios 907 lepszy dla proców 65 -bios 1004 lepszy dla proców 45 ja zostawiam u siebie 1004 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NuKeR Opublikowano 9 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2008 na to wyglada. tez to mialem zasugerowac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin255A Opublikowano 9 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2008 na 907 ladnie chodzi 45 na 1003 porażka na 1004 ladnie chodzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobih Opublikowano 9 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2008 ktos probowal tego biosa od rampage zaflashowac? mi sie nie udalo poki co, ten sam zonk ktory napotkali na xs. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NuKeR Opublikowano 9 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2008 ktos probowal tego biosa od rampage zaflashowac? mi sie nie udalo poki co, ten sam zonk ktory napotkali na xs. moglbys zapodac linkiem do tego tematu na XS? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobih Opublikowano 9 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2008 http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=179580 nikogo nie namawiam, bo wyglada to na wycieczke w jedna strone z utrata gwarancji gratis ;]. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 9 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2008 http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=179580 nikogo nie namawiam, bo wyglada to na wycieczke w jedna strone z utrata gwarancji gratis ;]. Powrót do biosu umaximusa może bryć problematyczny - chyba tylko programatorem. bios do rampage chyba wciąż jeszcze beta wiec też mogą być problemy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NuKeR Opublikowano 9 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2008 oficjalny bios powinien byc lepszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobih Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2008 moj maximus juz odmieniony ;)... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin255A Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2008 moj maximus juz odmieniony ;) ... a konkretnie to o co chodzi ? Orthos 4 min na 3 Ghz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Igorkalin Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2008 Asus Maxiumus Rampage? bios zmienia nazwe plyty? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin255A Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2008 i co daje ten bios? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobih Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2008 zmiany podane w watku na xs, nie chce mi sie przepisywac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2008 Asus Maxiumus Rampage? bios zmienia nazwe plyty? tak, zmienia nazwę płyty i logo startowe. Bios podobno zawiera więcej parametrów odnośnie taktowania pamięci. Poczekam na wiecęj testów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NuKeR Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2008 i prawdopodobnie nic po za tymi ustawieniami pamieci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxforce Opublikowano 11 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2008 (edytowane) Flash zrobiony Na dzisiaj kończe zabawe z kompem,ale od początku trzeba ustawiać wszystkie ustawienia,porobie zdjęcia biosu. Edytowane 11 Marca 2008 przez Maxforce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 11 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2008 Z tego co mozna wyczytac: Wielu juz zauwazylo ze potrzebne jest mniejsze Vcore dla tych samych stabilnych wynikow. Narazie to tyle...ale samo przejrzyste ustawienie PL zacheca do podmiany. Czekam narazie na opracowanie swobodnego przejscia z biosem spowrotem na maximusa... Imho interesujace, sprubuje jak mobasa odpale. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...