tomases Opublikowano 7 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2003 Witam mam dwa systemy na kompie WXP i W98,jestem podłączony do sieci-3 osoby oraz do internetu przez sdi(server slack). Dzisiaj rano jeszcze wszystko działało ale jak włączyłem popołudniu to najpierw stwierdziłem że niemam internetu - nic nie ruszałem z rana, zaczołem sprawdzać i po wpisaniu ip serwera proxy udało mi się uruchomić internet. Jednak nie wiem co się stało że nie moge się dostać do zasobów sieciowych innych komputerów- widze je ale tylko tyle.Moge natomiast dostać się do swoich udostępnionych zasobów przez otoczenie sieciowe. Napewno problem jest u mnie , żeby było śmieszniej na W98 wszystko jest ok a na xp nie. Ostatnio instalowałem sp1 ale to było 3 dni temu. Co wy na to ? -DUCHY :o Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
|EFFECTS| Opublikowano 8 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2003 a masz tę samą maske podsieci co oni? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomases Opublikowano 9 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2003 Niestety nie zabardzo orientuje się w tym temacie, wiem że wpisuje stały ip 192.168.0.10 i maska 255.255.255.0 brama 192.168.0.1 natomiast od admina wiem że mamy dwie sieci 192.168.0.0 i 192.168.1.0 chyba to się nazywa domeny -on jest w jednej z nich sam a ja z gościem w iej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...