Skocz do zawartości
PanBatonik

Procesor Do Płyty Jetway 663as Pro ...

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Jestem ( byc moze ) szczesliwym posiadaczem plyty :

http://www.motherboard.cz/mb/jetway/663AS%20PRO.htm

Chcialbym dowiedziec sie jakie dokladnie procesory beda na 100% wspolpracowac z podana plyta, zamierzam bowiem zakupic jakis w celu powiekszenia liczby dzialajacych komputerow w domu. Interesuje mnie zwlaszcza gorny pulap mozliwosci plyty, bo idac na latwizne zakladam ze Duron 800 MHz by pasowal, mniemam jednak, ze da rade cos wiecej.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

napewno palomino 2000+ ( albo 2200+ ) nia pamietam jaki tam byl najszybszy

na 99% pojda tez Thoroughbred ( 2800+ )

Jasne, że tak, tylko na fsb 100MHz bo to mobo na kt133 wiec max fsb = 100MHz, najsensowniejszy byłby jakis duron morgan 1200MHz (12x100).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moj błąd zwidy miałem i przeczytalem ze jest na kt 133a

ale imo i tak lepiej kupic : http://www.allegro.pl/item256503617_amd_at...000_poznan.html

nawet na fsb 100 wyjdzie 12,5x100 i do tego athlon

a najlepiej dorwac takie cus :

http://www.cpu-world.com/CPUs/K7/AMD-Athlo...A2600DKV3C.html

wyjdzie 1600 a za jakis czas wymienic plyte ( za grosze mozna kupic )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z Klausem się też do końca nie zgodzę.

Generalnie najlepszym procesorem będzie Athlon Thunderbird 1400B (z dużym naciskiem na to "B" - modele oznaczone literą "B" miały FSB 100MHz, natomiast te oznaczone literą "C" już 133MHz). Tylko że takiego może być trudno dostać - tak więc możesz rozglądać się za nieco "wolniejszymi" modelami oznaczonymi literą B. Jeżeli chodzi o Durona - to najlepszym Duronem dla tej płyty będzie Duron Morgan 1300MHz (13x100; a nie 1200 jak napisał Klaus)

Pzdr.

Edytowane przez obiboqs

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Pieta(lania) - zastanów się co ty mówisz.. Skoro autor pisze, że ma taką płytę i interesuje go jaki procesor na nią wejdzie to pisz na temata nie doradzaj mu jaką płytę ma kupić.

problemy z czytaniem ze zrozumieniem ?

napisalem ze na te plyte najlepiej kupic proca 2600+ i puscic go @ fsb 100

a kiedys, nie koniecznie zmienic plyte ...

jest to lepsze rozwiazanie niz pchac sie w maly piecyk jakim jest thunderbird 1400 ( on mial ok 90 w )

pozatym kolega pisal jaki najlepszy proc wejdzie i najszybszym procem bedzie ten moj

to mu napisalem ze 2600+ na magistrali 100 co daje 1600 mhz wiec cal

Edytowane przez Pietia(lania)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

problemy z czytaniem ze zrozumieniem ?

napisalem ze na te plyte najlepiej kupic proca 2600+ i puscic go @ fsb 100

a kiedys, nie koniecznie zmienic plyte ...

jest to lepsze rozwiazanie niz pchac sie w maly piecyk jakim jest thunderbird 1400 ( on mial ok 90 w )

pozatym kolega pisal jaki najlepszy proc wejdzie i najszybszym procem bedzie ten moj

to mu napisalem ze 2600+ na magistrali 100 co daje 1600 mhz wiec cal

Fakt, mój błąd - nie doczytałem.

Co do AXP - nie byłbym tego taki pewien jeżeli chodzi o ich obsługę. Jesteś pewien, że AXP włożony do tej płyty wogóle wystartuje? Athlon Thunderbird z szyną 133MHz tak - wystartuje z szyną 100MHz. Ale AXP? No nie wiem. Tym bardziej, że AXP Thoroughbred 2600+ jest już wykonany w technologii 0,13um...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...