kuebk Opublikowano 15 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2007 (edytowane) Planuje troche zmodernizowac moj obecny komp, zastanawiam sie nad czyms takim: CPU: C2D E4300, MOBO: ABIT IP35-PRO albo AB9-PRO, RAM: polecano mi Kingstony 667, GFX: tu nie mam pojecia wlasnie, zastanawiam sie nad czyms pokroju 7800-7900 ;p Ewentualnie jak wy to widzicie? Na cpu, mobo i ram mysle ze z 1000zl moglbym dac, a na grafike to jeszcze nie wiem, mysle ze w maxie jakies 500zl moze by bylo. Edytowane 19 Października 2007 przez kuebk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samolot Opublikowano 16 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2007 proc e2160 + chłodzenie i go pogonisz :) mobo cos na p35, foxconn, abit, msi, asus tudzież gigabyte bedziesz zadowolony :D grafa 8600gt sonic+ albo x1950pro z accelero Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beka Opublikowano 16 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2007 na E2160 dajesz Pentagrama HP-100 mobo - IP35PRO jest drogi , ale dobry - jeśli Cię stać - bierz ... ram - tak, do E2160 starczą grafika - jeśli do 500 zł to za 420 PowerColor X1950PRO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 16 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2007 (edytowane) Co do IP35 to sie mialem na mysli zwykle IP35 [to pomiedzy E a PRO], a co do karty graficznej to preferuje konstrukcje NV. Co do proca to nie lepiej cos z wiekszym cachem? Chlodzenie tymczasowo pozostanie takie jak jest albo ewentualnie szybka zmiana na Ninje. ;d Edytowane 16 Października 2007 przez kuebk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 16 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2007 (edytowane) Co do proca to nie lepiej cos z wiekszym cachem?Nie. A dlaczego to sam poszukaj na forum. » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « Nic nie daje. Edytowane 16 Października 2007 przez Grzechu_1990 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 17 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2007 A jaki troche bardziej markowy RAM moglibyscie mi polecic? Corsair/OCZ/Patriot etc... Jak podkrecaja sie nowe steppingi e4300? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 18 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2007 (edytowane) CPU: Zmiana planow, postanowilem kupic e6750. MOBO: Tu sie zastanawiam nad czyms na P35, sklaniam sie ku abitowi IP35 [zwyklemu] - chociaz mysle tez nad wersja PRO czy jest sens doplacac te 200+ zl do PRO wersji? RAM: nie wiem za bardzo co wybrac z tego co tu mam: http://www.gral.pl/preview/PatriotMemory/D...BDualDDR2CL4_74 http://www.gral.pl/preview/OCZTechnology/D...BDualDDR2CL4_11 http://www.gral.pl/preview/A-DATA/DDR22048...tion2x1024MB_40 Prosilbym o 2-3 konkretne rady bo juz jestem [prawie] zdecydowany. Tylko ze nie wiem za bardzo jakie mobo [tu mam wiekszy problem] i ram [mniejszy problem] kupic. :( Edytowane 19 Października 2007 przez kuebk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blasphemy Opublikowano 19 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2007 (edytowane) Nowe steppingi e4xx to dno i metr mułu. E: A abita w ogole nie oplaca sie kupowac, gdy jest tyle lepszych plyt w tej cenie na tym samym chipsecie ;) Edytowane 19 Października 2007 przez darkx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 19 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2007 Nowe steppingi e4xx to dno i metr mułu. E: A abita w ogole nie oplaca sie kupowac, gdy jest tyle lepszych plyt w tej cenie na tym samym chipsecie ;) Jakie konkretnie mobaski masz na mysli? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boxer Opublikowano 19 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2007 Nowe steppingi e4xx to dno i metr mułu. e na M0 po prostu trzeba mieć większe szczęście żeby trafic dobrą sztukę niz kiedyś na L2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blasphemy Opublikowano 19 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2007 e na M0 po prostu trzeba mieć większe szczęście żeby trafic dobrą sztukę niz kiedyś na L2. Dokladnie o tym mowie ;) Czyli po prostu ten stepping to kaszana. Chociaz moj L2 tez jakos nie błyszczy. Mobo - np foxconn ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wegorz91 Opublikowano 19 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2007 CPU: Zmiana planow, postanowilem kupic e6750. MOBO: Tu sie zastanawiam nad czyms na P35, sklaniam sie ku abitowi IP35 [zwyklemu] - chociaz mysle tez nad wersja PRO czy jest sens doplacac te 200+ zl do PRO wersji? Kupuj wersje PRO dużo się nie dokłada, a różnica jest ogromna nie tylko w chłodzeniu jak to nie którzy mówią <_< Proc hmm też bym kupił coś lepszego pokroju e6xxx a nie pchał się w e2xxx, kupując Abita PRO i e6750 wykręcisz na prawdę sporo i różnica do e2xxx, których oc kończy się przy 3.0 Ghz a dla e6x to pryszcz, będzie ogromna . Pamięci : OCZ Platinum... Ja tak to widzę :D choć pewnie zaraz będzie że głupio gadam i lepiej kupić abit IP35-E i e2140 i włączać komputer suszarką :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czapla_pl Opublikowano 19 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2007 Co do nowych e4xxx to lipa. Kupiłem niedawno e4400 (stepping l2) + ip35-e i chodzi rock stable na 2.66 ghz na standardowym napieciu. wyzej niestabilny i kupa, mobo w ogole nie wstaje (na proc dawalem max 1.425 v). Lepszym wyborem bedzie e2180 albo cos na 1066 szynie fabrycznie. pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuebk Opublikowano 21 Października 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2007 Co do procka to juz zdecydowalem sie na E6750, praktycznie juz jestem zdecydowany 100% na IP35-PRO. Tylko z RAMem mam troche rozkmine bo nie wiem czy nie wybrac czegos innego czasem. :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...