Anshar Opublikowano 7 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2003 Zamierzam kupic myszke radiowo-optyczna. Chce zeby byla czula...heh :) dobrze siedziala w rece, nie przebajerowana (tzn. zbedne guziki itp). Zadowole sie jedna rolka. Oczywiscie cena ma tu duze znaczenie, od razu mowie ze nie stac mnie na wydanie 200zl na cos takiego (max. 130zl) Wpadla mi w oko myszka A4Tech'a - Navigator OptoRadio 315 (podobno na 800dpi, tutaj przykladowy link: http://www.megabajt.com.pl/produkty_detail...id_marki=00057) Myszka kosztuje ok 125zl, w zestawie dostaje sie kabelek USB do jej ladowania przez komputer, oraz akumlatorki). Co o niej sadzicie ? Mial ja ktos ? Chetnie uslyszal bym jakies opinie ... nigdy nie mialem myszki optycznej a tym bardziej radiowej. Prosze o jakies rady. A moze sa inne myszki, w podobnej cenie a lepsze. Prosze pomozcie mi cos wybrac w tej cenie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sh4d0W Opublikowano 8 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2003 Hmmmm powiem tak. Wedlug mnie (mam ta myszke) jest warta swojej ceny (chyba ze masz ponad 300 na logitecha). Do gry w szybkie gry wedlug mnie nadaje sie. Moze nie jestem zawodowym graczem ale gram w tego typu gry i jakos nie zauwayzlem opoznien. Aaaaa właśnie i po zmianie z kulki na to radio ciezko bylo sie przyzwyczaic ... myszka jest dosc czula (a napewno ma wiecej dpi od mojej dawnej kulkowej). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roth Opublikowano 8 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2003 Ja mam co prawda tylko radiowa i z kulka ale logitecha. Ma ona taka zalete ze baterie wystarczaja na 5-6 miesiecy:) Czulosc tez jest ok (UT). A optyczna moze i dobra ale na np bialej kartce to to sie gubi:( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roth Opublikowano 8 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2003 Ja mam co prawda tylko radiowa i z kulka ale logitecha. Ma ona taka zalete ze baterie wystarczaja na 5-6 miesiecy:) Czulosc tez jest ok (UT). A optyczna moze i dobra ale na np bialej kartce to to sie gubi:( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Parseval Opublikowano 8 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2003 powiem tak: ta mysz nie jest warta zlamanego grosza. 800dpi?! hehe, dobry dowcip. przesiadlem sie ze starego a4tech-a 520dpi i jakos nie zauwazylem zadnej roznicy (podczas gdy po zmianie ze zwyklej mychy 400dpi na 520dpi, roznica byla kolosalna). do tej pory nie moge znalezc powierzchni na ktorej ta mysz dzialalaby bez zarzutu. zdarzaja sie jakies przypadkowe przesuniecia, pomimo ze nikt jej nie rusza, jak rowniez kursor nie przemieszcza sie gdy mysz jest w ruchu. to normalka, mozna by przywyknac. najgorsze jest to, ze przy intensywnym korzystaniu z myszy, akumulatorki wystarczaja na 1-2 dni pracy. niby nic, ale po miesiacu moze sie znudzic takie codzienne ladowanie. jeszcze jedno. straszliwie denerwujace jest, gdy mysz w celu zaoszczedzenia energii wylacza czujnik po dwoch minutach nieaktywnosci. konieczne jest klikniecie ktoregos z przyciskow, co czasem jest potwornie niewygodne. mowiac wprost, absolutnie odradzam. kupilbym raczej cos w stylu logitecha na kulce bez kabelka. ale jesli ktos sie uprze, moge sprzedac swoja, za powiedzmy 100zl (cena jak najbardziej do negocjacji) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anshar Opublikowano 8 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2003 Dotychczas bylem dosc przekonany zeby kupic taka myszka, ale ta ostatnia wypowiedz dala mi dosc do myslenia... czy te stany uspienia sa az tak denerwujace ? Jak to mozliwe ze wskaznik sam sie porusza mimo ze myszka stoi ? Sprawa odwrotna to moze problem z powierzchnia, na ktorej pracowales ? A kulkowo radiowe myszki mniej zjadaja pradu ? Moze jakies inne wlasnie kombinacje lepiej wybrac.. Juz mam mlyn z mozgu grrr... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaVeN155 Opublikowano 8 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2003 Ja widzialem samsunga za 120zl, ma ktos moze? Jak tak to niech sie pochwali, bo chce tez chce kupic i nie wiem co. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 8 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2003 A ja widzialem Samsunga za 50 zl (kabel) optyczna! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaVeN155 Opublikowano 8 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2003 Opis: 800dpi, dwa przyciski + jeden w rolce, USB , no i fajnie wygląda (niebieskie, przezroczyste paski po bokach) PS: Marcin_gps, ile max z tego proca wyciągasz? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 8 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2003 jak duzo grasz 800dpi to ciut za malo. ale gdy nie ma to dla ciebie wiekszego znaczenia to moze byc chociaz radiowa optyczna za 130zl niczego dobrego nie wrozy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luigi Opublikowano 8 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2003 JA zostalbym przy optycznej na kablu. Te radiowe sa ciezkie przez baterie i gorzej sie nimi operuje. Pozatym to ciagle ladowanie akumlatorkow. NIE POLECAM! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 8 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2003 JA zostalbym przy optycznej na kablu. Te radiowe sa ciezkie przez baterie i gorzej sie nimi operuje. Pozatym to ciagle ladowanie akumlatorkow. NIE POLECAM! Popieram A4Tech OPTO 415 za ~60 zl , jest zaje...fajna i lekka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 8 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2003 Ja polecam optyczną, radiową. Sam mam Mx700 od Logitecha. Z baterią nie ma problemu, bo w zestawie dostarczona jest ładowarka na biurko. Baterie długo trzymają. Dobrze się nią gra w gry FPP(testowałem na RTCW). Dzięki nowej technologi logitecha myszka ma odświerzanie 125 Hz czyli takie jak przez kabel. Tylko trzeba wydać 330zł (w najlepszym przypadku) do 419zł. Polecam ją Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 8 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2003 boze mi to sie czasami wydaje ze jestem na forum jakis idiotow. gosciu napisal za 130zl !!!!!!!!!!!!! i na przyszlosc nie porownuj logitecha do A4-tech'a Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 8 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2003 Chciałem tylko zdementować jakoby myszy radiowo-optyczne były gorsze od optycznych na kablu i że uciążliwe jest ładowanie myszki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 8 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2003 boze mi to sie czasami wydaje ze jestem na forum jakis idiotow. gosciu napisal za 130zl !!!!!!!!!!!!! i na przyszlosc nie porownuj logitecha do A4-tech'a Nie jestes osamotniony w tym osadzie :? Bez urazy dla wielu userow, ale, niestety , bardzo czesto na to wyglaa. Wielu nie czyta dokladnie topicow autora, ze juz nie wspomne o nastepnych :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 8 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2003 a jak gościu ma mało kasy to nie polecam myszek radiowo optycznych bo mają odświerzanie 60-80hz i nie nadają się do gier. Na www.benchmark.pl jest świetny test myszek, polecam ci Anshar go przeczytać Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 8 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2003 Opis: 800dpi, dwa przyciski + jeden w rolce, USB , no i fajnie wygląda (niebieskie, przezroczyste paski po bokach) PS: Marcin_gps, ile max z tego proca wyciągasz? Wiecej jak 1875 Mhz nie pojdzie, bo pamieci nie wyrabiaja i chipset pewnie tez Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Parseval Opublikowano 8 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2003 Dotychczas bylem dosc przekonany zeby kupic taka myszka, ale ta ostatnia wypowiedz dala mi dosc do myslenia... czy te stany uspienia sa az tak denerwujace ? Jak to mozliwe ze wskaznik sam sie porusza mimo ze myszka stoi ? Sprawa odwrotna to moze problem z powierzchnia, na ktorej pracowales ? A kulkowo radiowe myszki mniej zjadaja pradu ? Moze jakies inne wlasnie kombinacje lepiej wybrac.. Juz mam mlyn z mozgu grrr...mysz, kiedy jest nieruszana wylacza sie co 2 minuty. powierzchni testowalem kilka, zaczynajac od gladkiego stolu, przez rozne podkladki pod mysz, zarowno takie cienkie, twarde, jak i piankowe, na roznych dziwnych materialach konczac (zwykly bialy papier, kawalki sklejki, tektura, itp.). oczywiscie efekty byly rozne, ale nigdzie nie uzyskalem takiej stabilnosci, jaka oferuja myszy kulkowe. uwazam, ze sama 'radiowosc' myszy jest bardzo fajna i wygodna, daje wieksze mozliwosci manewru. dlatego w tej chwili kupilbym to, o czym pisalem wczesniej. jesli natomiast idzie o myszy optyczne na kablu, nie wypowiadam sie wcale, bo nie wiem jak dzialaja. dodam tylko, ze byl taki czas, kiedy to owa mysz 'bezprzewodowa' byla na stale podpieta do kabla ladujacego, bo faktycznie tak dzialala lepiej. jednak co to za bezprzewodowosc? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 8 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2003 Ja mam A4Techa www-11 i jak jestem u kumpla, ktory ma Logitecha (jakiegos najtanszego Opticala), nie odczuwam prawie zadnej roznicy, a nawet bardziej komfortowo pracuje mi sie na swojej, kulkowej myszy, ale to zapewne kwestia przyzwyczajenia! A dle porownania mysz firmy Labtec (optyczna) jest totalnym zlomem!!!!!! Jakosc wykonania beznadziejna. Plastik jak w zabawkach dla dzieci i czulosc 400 dpi bodajze! PS Parseval: Do niedawna mialem taki sam sprzet!!!!!!!!!! Z tym ze tego IBM'a zmienilem na WD i monit mam tez CTX'a Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HQ12 Opublikowano 8 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2003 za ta kase co masz to bym kupil logitecha na kablu ! optyka ! koniec kropak a jesli masz ponad 300pln to sie mozesz zastanawiac nad kupnem myszy bezprzewodowej :lol: tu masz link do bardzo podobnego tematu http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=819...jlepsza+mysz+q3 ps od tamtej pory jak chcialem myszke kupic to kupilem monitor i mam tego samego logitech pilot na ps2 hehehe i wymiatam :P pozdrowka dla kaeresa q3dm6 hehe dolatuje teraz z palcem :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Parseval Opublikowano 8 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2003 Do niedawna mialem taki sam sprzet!!!!!!!!!! Z tym ze tego IBM'a zmienilem na WD i monit mam tez CTX'a heh, ale ten swiat jest maly ;-) swoja droga, nie wiem jak ludzie na tej plycie wyciskaja wiecej niz 1670MHz. jak podniose magistrale o wiecej niz 4MHz, system nie wstaje. a jest to tym bardziej dziwne, bo softfsb w windzie spoko sie kreci wyzej. sam nie wiem czemu :?: a na IBM nie narzekam, pomimo calej masy negatywnych postow zalewajacych siec. zaraz gdzies odpukam, niech chodzi jak najdluzej... ;-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 8 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2003 sprobuj nowszego biosa q11, a jesli masz to daj inny radiator na chipset! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Parseval Opublikowano 8 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2003 sprobuj nowszego biosa q11, a jesli masz to daj inny radiator na chipset!hehe, przeszedlem przez wszystkie mozliwe biosy od q6 do q11, a co ciekawe tbred chodzil na kazdym :-) radiator i owszem, jest firmowy, ale odklejalem go, smarowalem nowa pasta (silikon) i nalozylem nawet coolerek. nic z tego. w sumie i tak jestem zadowolony, bo przesiadlem sie z D650 :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 8 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2003 A jaka masz tempe?? Bo u mnie max to 43*C Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duronio Opublikowano 8 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2003 Ja mam A4Techa www-11 i jak jestem u kumpla, ktory ma Logitecha (jakiegos najtanszego Opticala), nie odczuwam prawie zadnej roznicy, a nawet bardziej komfortowo pracuje mi sie na swojej, kulkowej myszy, ale to zapewne kwestia przyzwyczajenia! A dle porownania mysz firmy Labtec (optyczna) jest totalnym zlomem!!!!!! Jakosc wykonania beznadziejna. Plastik jak w zabawkach dla dzieci i czulosc 400 dpi bodajze! PS Parseval: Do niedawna mialem taki sam sprzet!!!!!!!!!! Z tym ze tego IBM'a zmienilem na WD i monit mam tez CTX'a Jeśli chodzi o wygodę to ta mysz jest the best! Mam ją od trzech lat i trochę mi się znudziła, więc postanowiłem ją wymienić ale: inne (od a4techa) mają tylko 1 wheel :-( nic nie leży w dłoni (prawej) lepiej niż www11, do kształtu nowych a4techów przyzwyczaić się nie można.. trwałość też jest dobra- nieraz przy UT czy q3 uderzałem o stół :-) problem tylko czasami z podłączeniem jej do ECS &itp- np 1 wheel nie działa Przydałby się optyczny następca........... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...